Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο 6ος κύκλος της σειράς «Supernatural» στο STAR

Supernatural season 7 title card
Image via Wikipedia
Την Τρίτη 6/3 στη 01:15 κάνει πρεμιέρα ο 6ος κύκλος της σειράς αμερικανικής παραγωγής, επιστημονικής φαντασίας «Supernatural» (Δευτέρα – Πέμπτη).

Ο 6ος -νέος- κύκλος, γυρίστηκε το 2010-2011 και θα ολοκληρωθεί σε 22 επεισόδια.

Ο δημιουργός της σειράς, Έρικ Κρίπκε, αρχικά είχε προγραμματίσει το «Supernatural» να ολοκληρωθεί στον πέμπτο κύκλο. Όμως οι υπεύθυνοι του δικτύου, που προβάλει το πρόγραμμα στις ΗΠΑ, λόγο της υψηλής τηλεθέασης (πάνω από τρία εκατομμύρια παρακολούθησαν τον πέμπτο κύκλο) και της δημοτικότητας της σειράς, αποφάσισαν να γυρίσουν τουλάχιστον δύο ακόμα κύκλους.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κιμ Μάνερς, Ρόμπερτ Σίνγκερ, Τσαρλς Μπίσον, Πίτερ Έλις
ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζάρετ Πανταλέκι, Τζένσεν Άκλς, Τζέσε Άκλες

Ο Σαμ και ο Ντιν Γουίντσεστερ, ήταν παιδιά όταν η μητέρα τους δολοφονήθηκε μπροστά στον πατέρα τους από κάτι «υπερφυσικό». Από τότε οι ζωές τους άλλαξαν ριζικά. Ο πατέρας τους, Τζον, ανέπτυξε ενδιαφέρον για καθετί μεταφυσικό και εκπαίδευσε τους δύο γιους του να γίνουν μαχητές εναντίον του Κακού, ατρόμητοι μπροστά στο ανεξήγητο και υπερασπιστές των αδυνάτων. Είκοσι δύο χρόνια μετά, κατά τη διάρκεια μιας τυπικής καταδίωξης, ο Τζον Γουίντσεστερ εξαφανίζεται και οι δύο μαθητευόμενοι πολεμιστές, άνδρες πια, ακολουθούν τα ίχνη του πατέρα τους, σε έναν μυστηριώδη λαβύρινθο, όπου η λογική δεν μπορεί να γίνει πυξίδα.

Σε κάθε τους βήμα συναντούν ανθρώπους, που έχουν ανάγκη από την προστασία τους και συλλέγουν γνώσεις, έχοντας σημαδευτεί σε τρυφερή ηλικία από την εικόνα ενός αόρατου, στους πολλούς και επικίνδυνου επισκέπτη, που συνθέτει το ψηφιδωτό του πιο τρομακτικού εφιάλτη.

Στο τέλος του 5ου κύκλου, ο Σαμ θυσιάζεται, καταφέρνει όμως πριν χαθεί να σταματήσει τον Λούσιφερ και το τέλος του κόσμου.

Ο 6ος κύκλος ξεκινάει έναν χρόνο μετά το τέλος της «Αποκάλυψης» με τον Ντιν να ζει μια ευτυχισμένη ζωή με τη Λίσα και τον γιο της, Μπεν. Ο Σαμ, με τη βοήθεια του Κάστιελ, επιστρέφει στον κόσμο των ζωντανών και στον Ντιν, που είναι πρόθυμος να αφήσει την καινούρια του ζωή για να ξανασμίξει με τον αδερφό του. Τώρα ο Σαμ, με τις οδηγίες του Σάμιουελ, κυνηγάει και προσπαθεί να φυλακίσει ζωντανά τα τέρατα «Άλφα». Ο Κάστιελ, μετά τον εμφύλιο στον παράδεισο, είναι πλέον ελάχιστα χρήσιμος. Όπως θα ανακαλύψουν όμως, ο Σάμιουελ παίρνει εντολές από τον Κράουλι με αντάλλαγμα την επιστροφή της κόρης του. Ο Κράουλι θέλει το αίμα των τεράτων για να ανοίξει τις πύλες του «Καθαρτήριου». Όποιος καταφέρει να τις ανοίξει γίνεται κάτοχος των ψυχών που βρίσκονται μέσα και της τεράστιας δύναμης που μπορούν να του δώσουν. Τα αδέρφια Γουίτσεστερ, για ακόμα μία φορά, καλούνται να σώσουν τον κόσμο με μια αγωνιώδη, άνιση μάχη απέναντι στις δυνάμεις του κακού.

* Η σειρά προτάθηκε το 2006 για το βραβείο Saturn στην Κατηγορία της Καλύτερης Σειράς, ενώ την ίδια χρονιά προτάθηκε για EMMY στις Κατηγορίες Ήχου και Μουσικής.

Με το βραβείο των τηλεθεατών (People’s Choice Awards) τιμήθηκε το 2010 η σειρά ως “Καλύτερη Σειρά Επιστημονικής Φαντασίας”. Την ίδια χρονιά ο Τζένσεν Ακλς, ο “Ντιν” της σειράς, βραβεύτηκε ως “Καλύτερος ηθοποιός” από τα “T.V. Guide Awards”.Το 2012 τιμήθηκε με δύο ακόμα βραβεία των τηλεθεατών (People’s Choice Awards) ως “Αγαπημένη σειρά επιστημονικής φαντασίας” αλλά και “Αγαπημένη δραματική σειρά”
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...