Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

"Μέγας Πέτρος" : Μια επική σειρά στην ΕΤ-1 - Το επεισόδιο της εβδομάδας

Μια επική σειρά ξεκίνησε στην ΕΤ-1. Πρόκειται για τον "Μέγα Πέτρο" που έρχεται με τις καλύτερες συστάσεις και προβάλλεται  στις 21.00 της Κυριακής

Η σειρά πραγματεύεται την τελευταία ερωτική περιπέτεια του μεγάλου ρώσου μονάρχη και μεταρρυθμιστή Μέγα Πέτρου.

Κατά την τελευταία περίοδο της ζωής του ο Τσάρος Πέτρος ερωτεύεται τη νεαρή πριγκίπισσα Μαρία Καντεμιρ, μια από τις πιο εξέχουσες και μορφωμένες κυρίες της εποχής της.
Η νεαρή Μαρία σιγά-σιγά εντυπωσιάζεται από την ισχυρή προσωπικότητα του Τσάρου και προετοιμάζεται με την ιδέα να του χαρίσει έναν διάδοχο που θα συνεχίσει το έργο του Μεγάλου Πέτρου. Όμως, ίντριγκες της Αυλής, προδοσίες από πρώην συντρόφους και ο πρόωρος θάνατος του Πέτρου δεν επέτρεψαν αυτή την εξέλιξη.

Η σειρά βασίζεται στο μυθιστόρημα του Daniil Granin, «Evenings with Peter the Great».

Eπεισόδιο 4 τελευταίο

Ο αυτοκράτορας θέλει να χωρίσει την Αικατερίνη, αλλά η κοινή γνώμη το απαγορεύει… Η Μαρία φοβάται για τη ζωή του και φεύγει για την Ελλάδα. Μετά από λίγο καιρό, η Μαρία μαθαίνει πως ο αυτοκράτορας είναι πολύ άρρωστος. Γυρίζει στη Ρωσία και καταφέρνει να τον προλάβει ζωντανό. Ο Μέγας Πέτρος πεθαίνει χωρίς ν’ αφήσει διαθήκη.

Enhanced by Zemanta

Eurovision 2013: Στην 21η θέση θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στον τελικό του Σαββάτου!

Μετά τη μεγάλη χαρά για την πρόκριση της Ελλάδας και του “Alcohol is free” στον τελικό της Eurovision, ανακοινώθηκε και ολοκληρωμένη πια η σειρά που θα εμφανιστούν όλες οι χώρες το Σάββατο. Ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra θα βρεθούν στη σκηνή στην 21η θέση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Ουκρανία.
 
Αξίζει να αναφέρουμε πως η σειρά εμφάνισης ελπίζουμε να ευνοήσει την ελληνική συμμετοχή, που θα βρεθεί στη σκηνή λίγα τραγούδια πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, κλέβοντας τις εντυπώσεις.
 
Δες αναλυτικά τη σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στο μεγάλο τελικό:
 
01. Γαλλία
02. Λιθουανία
03. Μολδαβία
04. Φινλανδία
05. Ισπανία
06. Βέλγιο
07. Εσθονία
08. Λευκορωσία
09. Μάλτα
10. Ρωσία
11. Γερμανία
12. Αρμενία
13. Ολλανδία
14. Ρουμανία
15. Ηνωμένο Βασίλειο
16. Σουηδία
17. Ουγγαρία
18. Δανία
19. Ισλανδία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. ΕΛΛΑΔΑ
22. Ουκρανία
23. Ιταλία
24. Νορβηγία
25. Γεωργία
26. Ιρλανδία

VIDEO - Στον τελικό της Eurovision o Αγάθωνας και οι Koza Mostra

Εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στο Μάλμοε της Σουηδίας, όπου διεξήχθη ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision, η ελληνική αποστολή. Ο συνδυασμός του ρεμπέτικου ύφους με τον στίχο του "Alcohol is free" κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να πάνε την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο

Βέβαια, μέχρι να ακουστεί το «Greece» από το στόμα της παρουσιάστριας πέρασαν αρκετά λεπτά , αφού η Ελλάδα ανακοινώθηκε τελευταία και οι αγωνία των Ελλήνων εκφωνητών ήταν ευδιάκριτη.

Οι υπόλοιπες χώρες που προκριθούν είναι: Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισλανδία, Αρμενία, Φιλανδία και Μάλτα

Το βίντεο που έπαιξε λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν την εμφάνιση της χώρας μας είναι γυρισμένο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί είδαμε τους εκπροσώπους μας να αγναντεύουν την πόλη από τα κάστρα, να επισκέπτονται την αγορά Βαρδαρίου, να τραγουδούν live και στο τέλος να... ψήνουν την ώρα που σουρουπώνει στην παραλία Ποταμός της Επανομής.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Φως στο Τούνελ: Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου Μάριου

Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου αυτή την Παρασκευή, 17 Μαΐου.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου με τα αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής. Τι εντόπισε η έρευνα του γενετιστή στο πορτμπαγκάζ πέρα από το αίμα και το DNA του Μάριου; Πού οδηγούν οι εξελίξεις; Γιατί αντέδρασε με ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ; Οι ευθύνες και οι παραλείψεις της… Τι μέλλει γενέσθαι με τους επτά που έχουν προφυλακιστεί;

Ακόμη, η μεθοδική και βαθιά έρευνα της εκπομπής συνεχίζεται και σε άλλο ένα θρίλερ. Θα δώσει η επιστήμη και σ’ αυτή την υπόθεση την απάντηση που δεν έχουν δώσει οι Αρχές;

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Η Μαρία Χούκλη παρουσιάζει τους "Ήρωες"

 
Η Μαρία Χούκλη, μια ημέρα πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής "Ήρωες ανάμεσά μας" θα παρουσιάσει μια ειδική εκπομπή για να μυήσει το κοινό στον κόσμο τους.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου του σταθμού:

"Στην Ελλάδα, όπως σε όλες τις χώρες, υπάρχουν ανάμεσά μας  άνθρωποι που ζουν πιο πολύ με το «Εμείς» παρά με το «Εγώ». Που φροντίζουν μέσα από την καθημερινότητα και τις πράξεις τους να μας δίνουν ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Άνθρωποι που διαθέτουν τον χρόνο, τους πόρους, το συναίσθημα και την ψυχή τους για να προσφέρουν, να βοηθήσουν, να ανακουφίσουν, να δώσουν, χωρίς να επιζητούν αντίκρισμα ή αναγνώριση.
Που δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή αν χρειαστεί. Που αφιερώνουν την κάθε τους μέρα στο να υποστηρίζουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Πρόσωπα δίπλα μας που ζουν με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και του ηρωισμού. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι «Ήρωες Ανάμεσά μας» και ήρθε η στιγμή να τους γνωρίσουμε μέσα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.



Στο κάλεσμα της μεγάλης κοινωνικής αποστολής του ΑΝΤ1 ανταποκρίθηκαν με μεγάλη θέρμη συνάνθρωποί μας από κάθε γωνία της Ελλάδας. Οι αιτήσεις των Ηρώων που προτάθηκαν ξεπέρασαν τις 2.500. Ο ΑΝΤ1, φιλοδοξεί να ανάγει σε θεσμό το «Ήρωες Ανάμεσά μας». Για τον λόγο αυτό, αν και η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει θα εξακολουθούν να γίνονται δεκτές προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους που θα αξιολογηθούν για τον επόμενο κύκλο προβολών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.antenna.gr/irwes/form.
 
Την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 23:15 η Μαρία Χούκλη μέσα από το «Ήρωες Ανάμεσά μας – Η Αρχή» που θα προηγηθεί των εβδομαδιαίων εκπομπών, θα μας εισάγει στον ξεχωριστό κόσμο των Ηρώων. Μεταξύ άλλων, μέλη της επιτροπής θα μοιραστούν μαζί μας συναισθήματα και εντυπώσεις που αποκόμισαν από την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία, αλλά και το δύσκολο έργο τους να επιλέξουν ανάμεσα από χιλιάδες, τους 10 Ήρωες που θα γνωρίσουμε μέσα από τις επόμενες εκπομπές ενώ ορίζουν την έννοια του τον ηρωισμού και μας βοηθούν να κατανοήσουμε τη σημασία της λέξης «Ήρωας».


Την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων συγκροτούν οι:
Δημήτρης Τριχόπουλος - Καθηγητής Επιδημιολογίας και Πρόληψης του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Harvard
Σπύρος Ευαγγελάτος - Σκηνοθέτης
Αντωνία Τριχοπούλου – Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
Φωτεινή Τσαλίκογλου – Συγγραφέας και Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Παναγιώτης Γιαννάκης – Προπονητής Μπάσκετ και Μαρία Χούκλη – Δημοσιογράφος.

Μέσα από την ειδική εκπομπή «Ήρωες Ανάμεσά μας – Η Αρχή», θα μάθουμε επίσης λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η συγκεκριμένη κοινωνική πρωτοβουλία στη Σουηδία, θα γνωρίσουμε τους εμπνευστές της και θα παρακολουθήσουμε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Ηρώων που έχουν ήδη βραβευτεί για την προσφορά τους.

Η ιδέα του «Ήρωες ανάμεσά μας» γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Οι παραγωγοί ήθελαν να φωτίσουν μια άλλη πτυχή της σουηδικής πραγματικότητας, να δώσουν θετικά παραδείγματα, να εμπνεύσουν αισιοδοξία και ελπίδα.  Λίγα χρόνια αργότερα οι «Ήρωες» έχουν ξεπεράσει πια τα στενά όρια του τηλεοπτικού προγράμματος και πλέον, αποτελούν ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Μείνετε στον ΑΝΤ1 και δείτε το οδοιπορικό της Μαρίας Χούκλη «Ήρωες Ανάμεσά μας – Η Αρχή», που μας «ταξιδεύει» στην πιο αισιόδοξη πλευρά της κοινωνίας μας, τους Ήρωες".

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας

H Νταϊάν Kόχυλα το Σάββατο φροντίζει τα λουλούδια, που έχει στο σπίτι της. Η ενασχόλησή της με την κηπουρική, της έχει φτιάξει την διάθεση και αποφασίζει να μαγειρέψει ένα ελαφρύ γεύμα, κοτόπουλο με σάλτσα ταρατόρι και πιπεριές σε σιγανή φωτιά με φέτα.

Τα ελληνικά κρασιά είναι σήμερα στο επίκεντρο της κουβέντας μεταξύ της Νταϊάν και του φίλου της του Θοδωρή καθώς είναι ειδικός για την προώθησή τους στην Αμερική. Στην παρέα τους, αργότερα θα προστεθεί και η φίλη τους η Σοφία. Το μενού που θα ετοιμάσουν οι τρείς φίλοι περιλαμβάνει μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας και ρυζόγαλο με σαφράν, καραμελωμένα φιστίκια και πορτοκάλι.

Αυτή την Κυριακή οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους στην κουζίνα της Νταϊάν. Η καταξιωμένη σεφ, εξηγεί την σημασία του «μεζέ» στην ελληνική κουλτούρα ενώ παράλληλα μαγειρεύει νόστιμα ελληνικά πιάτα: Λαδένια από την Κίμωλο, αφράτους κεφτέδες και τηγανιτές ελιές θρούμπες με κρεμμύδι, ρίγανη και σκόρδο.

Άρωμα Μεσογείου για ένα ακόμη νόστιμο και εύκολο μενού που μας προτείνει η Νταϊάν: κοτόπουλο με λευκό κρασί και παπαρδέλες ή αλλιώς πέτουρα και σαλάτα με αγκινάρες, παξιμάδια και ντομάτες.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Αυτοψία με τους Καλούς Σαμαρείτες της πόλης.

 
Αυτή την εβδομάδα η εκπομπή Αυτοψία και ο Αντώνης Σρόιτερ συναντούν τους Καλούς Σαμαρείτες της πόλης.

Πρόσωπα ξεχωριστά, τα οποία άλλαξαν τη ζωή τους προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Πρόσωπα της διπλανής πόρτας, τα οποία στέλνουν σε όλους το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη είναι η σκυτάλη που οφείλουμε να μεταφέρουμε στην επόμενη γενιά.

Κοινωνική Κουζίνα: Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο Θησείο, στην πλατεία Κουμουνδούρου, αλλά και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και το Μαρούσι, ο άνθρωπος της κοινωνικής κουζίνας, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία της αλληλεγγύης προσφέροντας γεύματα σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης.
Η ιδέα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είδε δύο παιδιά να τσακώνονται για φαγητό πάνω από τα σκουπίδια. Το πρώτο βήμα ήταν να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά φαγητό το οποίο έφτιαξε ο ίδιος. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φίλων, διοργάνωσε ακόμη μεγαλύτερα κοινωνικά γεύματα.


Εκπαίδευση σκύλων-οδηγών: Ιωάννα Γκέρτσου – Σχολή «Λάρα»
Η Ιωάννα είναι εκπαιδεύτρια σκύλων – οδηγών. Οι εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων-οδηγών προσφέρουν πολύτιμο έργο και βοήθεια στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Εκπαιδεύουν τα σκυλιά και σε πολλές περιπτώσεις τα παραχωρούν δωρεάν βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων αλλά και βοηθώντας στην κοινωνικοποίησή τους. Παράλληλα με την εκπαίδευση, οι εθελοντές  παρέχουν ηθική, ψυχική και πρακτική στήριξη στους τυφλούς κατόχους σκύλων-οδηγών.

Εθελοντής γείτονας: Αλίκη Φιλανδριανού
Πολλοί ηλικιωμένοι ζουν στην απομόνωση και την αδιαφορία, ενώ συχνά αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Ο εθελοντής γείτονας έρχεται να προσφέρει την ανεκτίμητη, για αυτούς τους ανθρώπους, συντροφιά και φροντίδα του. Ο Καλός Σαμαρείτης της διπλανής πόρτας «υιοθετεί» έναν ηλικιωμένο, γίνεται φίλος και πολύτιμος βοηθός του. Περνάει μαζί του πολλές ώρες της ημέρας, μοιράζεται τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, τον συνοδεύει στις αγορές και στις επισκέψεις του στους γιατρούς. 

Θεραπευτική Ιππασία: Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος
Η θεραπευτική ιππασία  είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ομάδας, στην οποία συμμετέχουν εθελοντές εκπαιδευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές βοηθοί. Καθοριστικός για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι ο ρόλος του εθελοντή βοηθού. Χωρίς τη συμμετοχή του τα προγράμματα δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.
Ο εθελοντής βοηθός θεραπευτικής ιππασίας δεν χρειάζεται να γνωρίζει ιππασία ή να έχει εμπειρία πάνω σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι συνέπεια, ενθουσιασμός, διάθεση για συνεργασία και αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Εθελοντής για παιδιά με καρκίνο: Θάνος Ιωαννίδης- ΜΚΟ ΦΛΟΓΑ
Όταν ο εθελοντισμός γίνεται όπλο στη δύσκολη μάχη που καλείται να δώσει ένα παιδί με την ασθένειά του τότε ο ρόλος του Καλού Σαμαρείτη αποκτά μια ιδιαίτερη αξία.
Χιλιάδες εθελοντές  σε όλη την Ελλάδα, άνθρωποι της  διπλανής πόρτας, βρίσκονται δίπλα  στο πρόβλημα και γεμίζουν την καρδιά των μικρών ασθενών με ελπίδα και δύναμη. Μία φορά την εβδομάδα, ο εθελοντής της αγάπης κατευθύνεται προς το νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και συναντά τα παιδιά. Παίζει, ζωγραφίζει και μιλάει μαζί τους. Σκοπός του να τα «ταξιδέψει», έστω και για λίγες ώρες,  μακριά από το περιβάλλον του νοσοκομείου.

Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 24:00

Alpha check up: Tα πάντα γύρω από την εγκυμοσύνη

Την Κυριακή 19 Μαΐου κλείνουμε ραντεβού για ένα Alpha check up για να γνωρίσουμε τα πάντα γύρω από την εγκυμοσύνη και συζητάμε για την αναγκαιότητα της αντηλιακής προστασίας. Επίσης η εκπομπή βάζει πλώρη με την, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, «Ομάδα Αιγαίου» στα απομακρυσμένα νησιά του πελάγους με σκοπό να μάθουμε τις ανάγκες των κατοίκων και να δούμε τις δράσεις της ομάδας.

Η ομορφότερη στιγμή μιας γυναίκας είναι η μητρότητα. Ταυτόχρονα, όμως, βιώνει και μία από τις δυσκολότερες και πιο απαιτητικές περιόδους της ζωής της. Η ψυχολογία της, όχι μόνο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά από αυτήν, είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η εκπομπή. Τα άγχη, τις φοβίες, το στρες και την επιλόχεια κατάθλιψη θα συζητήσει η Ζέτα Δούκα με τους συνεργάτες της.

Επίσης, όλα όσα θα πρέπει να ξέρουμε για την χρήση αντηλιακών προϊόντων, την αναγκαιότητα αντηλιακής προστασίας, για τις επιβλαβείς επιπτώσεις UVA/UVB και τα αντηλιακά σκευάσματα. Η εκπομπή, μπαίνει στα «άδυτα» ενός εργοστασίου παραγωγής αντηλιακών και αναλύει τα πάντα για τον σωστό τρόπο χρήσης. Η εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών της εκπομπής μας εξηγεί, τέλος, πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα έγκαυμα.

Οι σημαντικές όψεις της Άνοιξης για όλα τα ζώδια.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 14:15, η Άση Μπήλιου μαζί με τους αστρολόγους Σμάρω Σωτηράκη και Θανάση Ματσώτα αναλύουν τις πιο σημαντικές όψεις της Άνοιξης για όλα τα ζώδια.

Πώς επηρεάζουν οι πλανητικές επιρροές τους τομείς των επαγγελματικών και των οικονομικών σας τους επόμενους μήνες; Πώς επηρεάζει το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα τις εξελίξεις σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο;

Επίσης, μάθετε αν θα έχετε δυσκολίες και εμπόδια και δείτε σε ανάλυση τι σημαίνει αυτό.

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΕΩΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΥΣ


Με τα συχνότερα προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες ασχολείται η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο 18 Μαϊου 2013, στις 16.50 από το MEGA. Το ουροποιητικό σύστημα μπορεί να είναι άγνωστο σε πολλούς από εμάς, όμως σχετίζεται με μια καθημερινή βασική λειτουργία του οργανισμού μας, την αποβολή των ούρων από το σώμα μας.

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ: πόσο κακό κάνουμε όταν αναστέλλουμε την επίσκεψή μας στην τουαλέτα; Γιατί οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις; Πότε ένας άνδρας θα πρέπει να ανησυχήσει για την προστατίτιδα; Τι προκαλεί σε άνδρες και γυναίκες ακράτεια; Εάν είναι αθώες ακόμη και μικρές πέτρες στους νεφρούς; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες που βρίσκονται στο στούντιο, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το ουροποιητικό είναι από τα πιο ευαίσθητα και παραμελημένα από εμάς συστήματα του οργανισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ουρολοιμώξεις που ταλαιπωρούν κυρίως τις γυναίκες, τα λάθη που είναι υπεύθυνα για την εμφάνισή τους, αυτά που γίνονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, αλλά και τη κατάχρηση αντιβιοτικών στην οποία μπορεί να οδηγήσει η επιμονή τους. Όσον αφορά στους άνδρες και τις λοιμώξεις στο ουροποιητικό τους σύστημα, τα θέμα που αναπτύσσονται είναι η προστατίτιδα, η υπερπλασία του προστάτη αλλά και ο καρκίνος στον αδένα.

Επίσης, στην εκπομπή εξετάζονται δυο σοβαρά ιατρικά συστήματα που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα ανδρών και γυναικών, η ακράτεια και η δημιουργία πέτρας στους νεφρούς. Οι ειδικοί εξηγούν τί τα προκαλούν και προτείνουν τις πιο σύγχρονες λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Εκτός του τελικού της Eurovision η Κύπρος

Η Κύπρος, η οποία εκπροσωπήθηκε από τη Δέσποινα Ολυμπίου και την μπαλάντα «Αν με θυμάσαι», δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης.

Οι χώρες που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου είναι η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Ιρλανδία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία.

Μαζί με την Κύπρο εκτός τελικού έμειναν η Σερβία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο.

Την Πέμπτη οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας

Το «Alcohol is Free», που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα, θα δώσει τη μάχη για την πρόκριση στον τελικό την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 10 το βράδυ (σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ).
26 χώρες στον τελικό
Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό.

Η σειρά εμφάνισης των υποψήφιων χωρών:
β΄ ημιτελικός, Πέμπτη 16 Μαΐου

1. Λετονία
2. Άγιος Μαρίνος
3. ΠΓΔΜ
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Φινλανδία
6. Μάλτα
7. Βουλγαρία
8. Ισλανδία
9. Ελλάδα
10. Ισραήλ
11. Αρμενία
12. Ουγγαρία
13. Νορβηγία
14. Αλβανία
15. Γεωργία
16. Ελβετία
17. Ρουμανία
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

«Πρωταγωνιστές»: «Μας ψεκάζουν»; - Θεωρίες συνωμοσίας

 
Τις θεωρίες  συνωμοσίας από τα χρόνια του Μάο  αλλά και του Έλβις παρουσιάζουν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στις 23. 50 στο MEGA.

Αν στο ελληνικό Google πατήσεις «μας ψεκάζουν» θα βρεις 90.000 αποτελέσματα και στο youtube 1.800 βίντεο ενώ καθημερινά και μια νέα θεωρία συνωμοσίας κάνει το γύρω του διαδικτύου. Ομόλογα και μετοχές χαμένων Τραπεζών που αν πουληθούν θα ξεχρεωθεί όλο το χρέος μας, κοιτάσματα ουρανίου που “κοιμούνται”, πετρέλαια που μπορούν να βγουν σε λίγους μήνες και να κάνουν την Ελλάδα ενεργειακή υπερδύναμη. Ποιοι λοιπόν κατασκευάζουν τα σενάρια συνωμοσίας και ποια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτά; 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι κάμερες των «Πρωταγωνιστών» πέταξαν πάνω από την Αττική με ένα μικρό Τσέσνα παρακολουθώντας και καταγράφοντας την πορεία των τζετ που αφήνουν λευκές γραμμές στον ουρανό. Στην συνέχεια ταξίδεψαν έως τον Πρίνο, έξω απ' την Καβάλα, εκεί που 30 χρόνια τώρα βγαίνει το μόνο ελληνικό πετρέλαιο. Υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να γίνει Σαουδική Αραβία ή έστω Τέξας; Πότε θα μπορέσει να γίνει η πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο και στη Νότια Κρήτη; Τις απαντήσεις δίνει η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια Μηχανικής Πετρελαίων του ΕΜΠ και στέλεχος των επιτροπών του υπουργείου Περιβάλλοντος που έχουν σχέση με την αξιολόγηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και την αξιοποίηση τους. 
Στην εκπομπή μιλούν, επίσης, ο αστροφυσικός Γιώργης Γραμματικάκης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος. Ο Γιώργης Γραμματικάκης θυμίζει θεωρίες που αμφισβήτησαν την επιστήμη (πάτησε ο άνθρωπος στη Σελήνη;) και εξηγεί γιατί ορισμένοι πολιτικοί αλλά και κάποια ΜΜΕ επενδύουν στις θεωρίες συνωμοσίας. Ο Αντώνης Πανούτσος συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στην σπηλιά του Νταβέλη στην Πεντέλη και του αφηγήθηκε Rock ιστορίες συνωμοσίας (ζει ο Βασιλιάς Έλβις;) αλλά και για την συμβολή του παλαιού στόπερ του Ολυμπιακού Γιώργου Ανατολάκη και στη συνέχεια του Πάνου Καμμένου, στην αποκάλυψη των αεροψεκασμών των ελληνικών πόλεων.

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 19 Μαϊου 2013, στις 23.50, στο MEGA

Alpha Δημοσκόπηση: Πιάσαμε «πάτο στο βαρέλι» ή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα μέτρα;


Την Τρίτη, 14 Μαΐου, η εκπομπή Alpha Δημοσκόπηση, με την Κάτια Μακρή, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του Alpha και της Marc για την άποψη των πολιτών αναφορικά με τα κρούσματα διαφθοράς στην πολιτική ζωή, τα οικονομικά των κομμάτων, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά την έκθεση του ΔΝΤ και ενόψει του νέου ελέγχου της Τρόικα τον Ιούνιο.

Οι πολίτες  παίρνουν θέση: Τι λένε για την πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου; Πώς σχολιάζουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος οδηγεί στην παραγραφή σκανδάλων; Ποια είναι η γνώμη τους για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και τα χρέη τους, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;

Επίσης, πώς σχολιάζουν τα μηνύματα από το εξωτερικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας; Πιστεύουν ότι υπάρχει διέξοδος; Θεωρούν ότι πιάσαμε «πάτο στο βαρέλι» ή  εκτιμούν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα μέτρα;

  Τέλος, πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση και τους υπουργούς; Ποια είναι η γνώμη τους για την αντιπολίτευση; Ποιους πολιτικούς αρχηγούς εμπιστεύονται; Τι θα ψήφιζαν εάν είχαμε σήμερα εκλογές;

Στο στούντιο της  εκπομπής μαζί με την Κάτια Μακρή, ο Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, αναλύει τα αποτελέσματα της έρευνας. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχολιάζουν ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της ΝΔ, ο Πέτρος Τατσόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αύριο ο Α' ημιτελικός της Eurovision


Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και ο Α' ημιτελικός της Eurovision θα μεταδοθεί αύριο στις 22:00, από την τηλεόραση της ΝΕΤ.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Σε απευθείας μετάδοση από το Μάλμε της Σουηδίας, η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αύριο Τρίτη 14 Μαΐου στις 22.00.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον δεύτερο ημιτελικό, καθώς και τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στις 16 και 18 Μαΐου και ώρα 22.00. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού (Πέμπτη 16 Μαΐου) στην ένατη θέση με το "Alcohol is Free", που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία  WebTV στο www.ert.gr. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, έχει ως εξής:

Α' ημιτελικός
1. Αυστρία
2. Εσθονία
3. Σλοβενία
4. Κροατία
5. Δανία
6. Ρωσία
7. Ουκρανία
8. Ολλανδία
9. Μαυροβούνιο
10. Λιθουανία
11. Λευκορωσία
12. Μολδαβία
13. Ιρλανδία
14. Κύπρος
15. Βέλγιο
16. Σερβία

Β' ημιτελικός, Πέμπτη 16 Μαϊου
1. Λετονία
2. Άγιος Μαρίνος
3. Π.Γ.Δ.Μ.
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Φινλανδία
6. Μάλτα
7. Βουλγαρία
8. Ισλανδία
9. ΕΛΛΑΔΑ
10. Ισραήλ
11. Αρμενία
12. Ουγγαρία
13. Νορβηγία
14. Αλβανία
15. Γεωργία
16. Ελβετία
17. Ρουμανία

Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Για τους δύο ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Α’ ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Σουηδία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Στον τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από κριτική επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Β’ ημιτελικό και τον τελικό, όχι όμως και στον Α’ ημιτελικό".

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...