Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Κλεμμένα όνειρα»: Μια αποκάλυψη αλλάζει τις ζωές μας!

Οι δυο νέοι ζεν πρεμιέ επιστρέφουν στους δέκτες μας στον νέο κύκλο των «Κλεμμένων ονείρων». Τι αποκαλύπτουν  Ορφέας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Λάγκος; Τι θα δούμε στον νέο κύκλο;;
«Υπάρχει μεγάλη ευθύνη γιατί δεν είναι οποιοδήποτε κανάλι αυτό που άνοιξε τις πόρτες  του για μένα, αλλά είναι το Mega» είπε ο Ορφέας Παπαδόπουλος.
Πως σχετίζονται ο ρόλος του Άρη που υποδύεται με τον χαρακτήρα του; Ο ίδιος λέει πως  «δεν είμαι πλουσιόπαιδο .Η στάση του απέναντι  στη ζωή του είναι αντίθετη με τις δικές μου αξίες. Γενικότερα δε χρησιμοποιώ αθέμιτα μέσα για να κερδίσω κάτι. Ο ρόλος αυτός αποτελεί μια πρόκληση για μένα ώστε να μελετήσω τις αρνητικές πλευρές  του ανθρώπου και αν δω μέσα μου τις δικές μου»…
Τι θα γίνει στη συνέχεια της σειράς με το τρίγωνο Άρη, Φαίης ,Σταύρου; «Για άλλη μια φορά θα έρθουμε σε σύγκρουση με τον Σταύρο. Συμβαίνει κάτι με τη Φαίη που είναι καθοριστικό για τη μεταξύ τους σχέση. Ο Άρης βρίσκει ευκαιρία να τοποθετήσει1 τα πράγματα μέσα του σχετικά με τη ζωή του αλλά και τη Φαίη» υποστηρίζει ο Ορφέας.
Ο ηθοποιός όμως αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής για την παράσταση Corpus Christi λέγοντας πως «έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή όπου κυριαρχεί το πνεύμα και όχι η τυφλή πίστη και χαίρομαι που συμβαίνει αυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη διδασκαλία του Χριστού , όμως όταν χρησιμοποιείται προς όφελος κάποιου και έπειτα μπλέκεται και η ξενοφοβία τότε αυτό πρέπει να διαλύεται και να εξαφανίζεται. Ως είδος πρέπει να οδηγούμαστε προς την ελευθερία του πνεύματος και όχι προς τον αντίθετο δρόμο».
Ο συμπρωταγωνιστής του, Κωνσταντίνος Λάγκος μίλησε για τις εξελίξεις στη σειρά και τη σχέση του με την αδερφή του Αθηνά Οικονομάκου.
«Ο κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάμεσα σε μενα και την αδερφή μου παραμένει και γίνεται εντονότερος στον νέο κύκλο. Με τον Άρη προς το παρόν δεν φαίνεται να ερχόμαστε σε κάποια συνεννόηση πάντως. Δεν λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση»...
Ενώ σχολίασε τη λογοκρισία στην ΕΡΤ για τη σκηνή που κόπηκε λέγοντας πως «οποιαδήποτε λογοκρισία πάνω στην Τέχνη είναι κατακριτέα για μένα. Καταρχήν δεν ξέρουμε που σταματάει»..
Πηγή: «TV Εθνος»

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

H μάχη του Λευκού Οίκου στη ΝΕΤ


Τη μεγάλη βραδιά για την ανάδειξη του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών θα καλύψει η ΝΕΤ λεπτό προς λεπτό με ένα ολονύκτιο μαραθώνιο που θα αρχίσει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί, οπότε και θα πάρουν τη σκυτάλη οι ενημερωτικές εκπομπές.

Ο Φάνης Παπαθανασίου, η Μαρία Κονταξή και ο Αντώνης Αλαφογιώργος σε μία ολονύκτια μετάδοση την ημέρα της μεγάλης μονομαχίας θα μεταφέρουν τον παλμό των γεγονότων αναλύοντας με έμπειρους και έγκριτους καλεσμένους την εκλογική επικαιρότητα.

Από την αίθουσα σύνταξης η Αννα Παπασωτηρίου και ο Παντελής Γκόνος θα μεταφέρουν τις αντιδράσεις και τις εικόνες από κάθε σημείο του πλανήτη.

H ΕΡΤ τιμά το Νίκο Καζαντζάκη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη που πέθανε στις 26 Οκτωβρίου 1957, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει... μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Κοχλίας» με τίτλο «Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη: Ασκητική», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βερνίκου, παραγωγής 1983.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική», που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1927 και περικλείει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές ανησυχίες του συγγραφέα. Το δοκιμιακό αυτό έργο -στο οποίο ο συγγραφέας εκφράζει τις ιδέες του για τον Θεό, τον άνθρωπο, τη ζωή και το θάνατο- παρουσιάζεται μέσα από αναγνώσεις κειμένων με τη φωνή του Μάνου Κατράκη και με δραματοποιημένες σκηνές, στις οποίες εμφανίζεται ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Ο φιλόλογος και μεταφραστής στην αγγλική γλώσσα της «Οδύσσειας» και της «Ασκητικής» Κίμων Φράιερ, μιλάει για τον Νίκο Καζαντζάκη, αφηγείται κοινές τους στιγμές και αναφέρεται στη σημασία των δύο έργων του συγγραφέα που μετέφρασε. Στην εκπομπή παρατίθενται βιογραφικά στοιχεία του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ προβάλλεται αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ Το 2013 ξανά στις οθόνες μας

Τι και αν περιμέναμε να ξεκινήσει το πετυχημένο σίριαλ του Mega "Βασιλιάδες".

Δημοσιεύματα θέλουν να μην βγαίνει φέτος η πετυχημένη σειρά και να μπαίνει στο "ψυγείο" έως το φθινόπωρο του 2013.

Συγκεκριμένα, το "Tv Zapping" αναφέρει πως ο σταθμός δε θα βγάλει τη σειρά τη φετινή σεζόν, παρά τα όσα γράφονταν .

Όσο για τα άλλα σίριαλ του σταθμού, να σημειωθεί ότι σε λίγες μέρες θα κάνει πρεμιέρα η σειρά "Κλεμμένα Όνειρα", ενώ τον Ιανουάριο αναμένονται τα σίριαλ "Κλινική Περίπτωση" και "Πίσω στο σπίτι".

Ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος, περιγράφει πώς υπέστη εγκεφαλικό πάνω στο θεατρικό σανίδι

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 16:50, επιχειρεί να καταρρίψει τον μεγάλο μύθο ότι δεν μπορούμε να προλάβουμε το εγκεφαλικό.

Οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι περισσότερα από τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί εάν αλλάζαμε τον τρόπο ζωής μας, κάναμε πιο συχνά εξετάσεις και αντιμετωπίζαμε παράγοντες και ασθένειες που σχετίζονται με την εμφάνιση ενός εγκεφαλικού. Επίσης, επισημαίνουν ότι το εγκεφαλικό μας προειδοποιεί μήνες, εβδομάδες ή και ημέρες πριν συμβεί. Έχει παρατηρηθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός ασθενών εκδηλώνει παροδικά, μικρά εγκεφαλικά, τα οποία δεν καταγράφονται στις απεικονιστικές εξετάσεις αλλά είναι προάγγελοι ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλα τα νεώτερα στοιχεία για τις τροφές- ασπίδα στο εγκεφαλικό, τις μορφές άσκησης που διατηρούν σε καλή κατάσταση τα αγγεία μας, τις απλές εξετάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να προλάβουμε ένα τέτοιο επεισόδιο αλλά και παράγοντες όπως το χρόνιο στρες που μπορούμε να αλλάξουμε για να... κλείσουμε την πόρτα στο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην εκπομπή τους τρόπους που μπορούν να αναγνωρίσουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που συμβαίνει σε κάποιον συγγενή ή γνωστό τους αλλά και να μάθουν ποιές είναι οι πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Επίσης, θα καταλάβουν γιατί ακόμη και τα δευτερόλεπτα είναι κρίσιμα για έναν άνθρωπο με εγκεφαλικό και θα ενημερωθούν για όλες τις νεώτερες μεθόδους αντιμετώπισής του.

Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος, ο οποίος περιγράφει πώς υπέστη εγκεφαλικό πριν από δυόμισι χρόνια πάνω στο θεατρικό σανίδι αλλά και πώς αυτό άλλαξε τη ζωή του.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Stars System: Μάθετε ποια καρμικά γεγονότα μπορεί να συμβούν στη ζωή σας

Αυτή την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, εκτάκτως στις 13:45, η Άση Μπήλιου αποχαιρετά τον μήνα με πλούσιες αστρολογικές προβλέψεις για την πανσέληνο που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Ταύρου στις 29 Οκτωβρίου. 

Επίσης, αναλύει αστρολογικά τον μήνα Νοέμβριο. Πώς θα είναι ο ερωτικός, οικονομικός και επαγγελματικός τομέας για κάθε ζώδιο;
Ακόμη, δείτε τι αποκαλύπτει το αστρολογικό πορτρέτο του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν, για την προσωπικότητά του αλλά και για τη σχέση του με τη χώρα μας.

Τέλος, μάθετε ποια καρμικά γεγονότα μπορεί να συμβούν στη ζωή σας για να εκπληρώσετε τον προορισμό σας.

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οι Γερμανοί που μας αγάπησαν

Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί; Δικαιούται η Ελλάδα πολεμικές  αποζημιώσεις; Το κατοχικό δάνειο που  είχαν πάρει οι Γερμανοί θα αποπληρωθεί  ποτέ; Μπορεί ένα θύμα της σφαγής του Διστόμου να συνυπάρχει σήμερα με τους Γερμανούς; Σε αυτούς τους προβληματισμούς θα απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές», την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.
Στον Σταύρο Θεοδωράκη μιλούν:
  • Η Αφροδίτη Μπασδέκη, μαθήτρια του Γερμανικού Σχολείου Αθηνών που έχει μητέρα Γερμανίδα και πατέρα Έλληνα. Ο παππούς της Γεώργιος Μπασδέκης είναι από τους επιζήσαντες της σφαγής του Διστόμου. Το πώς το εξηγεί ο ίδιος στην κάμερα των «Πρωταγωνιστών». «Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας αλλά ούτε και να μας κυνηγάνε οι αμαρτίες των παππούδων μας», παραδέχεται η Αφροδίτη στον Σταύρο Θεοδωράκη.
  • Ο Γερμανός Χάγκεν Φλάισερ καθηγητής της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που το 1985 πολιτογραφήθηκε Έλληνας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον συναντά στην Εθνική Βιβλιοθήκη, σε ένα από τα κτίρια την επίβλεψη του οποίου είχε ο επίσης Φιλέλληνας συμπατριώτης του Ερνέστ Τσίλερ και μιλούν για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.
  • 14 νέοι Γερμανοί δημοσιογράφοι που πέρασαν μια εβδομάδα στην Αθήνα στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος. Οι νέοι δημοσιογράφοι αφηγούνται στην κάμερα τις περιπέτειές τους στους δρόμους της Αθήνας, στις συγκεντρώσεις αλλά και τις ταβέρνες
 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Formula 1 Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, απευθείας μετάδοση Grand Prix Ινδίας

Το πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με τον 17ο αγώνα της χρονιάς, το GP Iνδίας που διεξάγεται για 2η φορά στο Νέο Δελχί και την υπερσύγχρονη πίστα Buddh International Circuit.

Formula One
(Photo credit: Wikipedia)
Ένα πρωτάθλημα μοναδικό, μια μονομαχία επική: Φέτελ ή Αλόνσο; Σε δεκάξι αγώνες φέτος ο Φέτελ έχει κερδίσει τέσσερις φορές, ενώ ο Αλόνσο τρεις. Ο Ισπανός πιλότος έχει ανέβει 9 φορές στο βάθρο, ενώ ο Γερμανός 7, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πάρει προβάδισμα στη βαθμολογια με 6 βαθμούς, ενώ απομένουν τέσσερις αγώνες και 100 βαθμοί να μοιραστούν, αρχής γενομένης από το Ινδικό GP. Οι Ινδοί αναμένεται να κατακλύσουν τις κερκίδες για να επευφημήσουν την εθνική τους ομάδα, Force India και τον συμπατριώτη τους Ναράι Καρθικέγιαν, που αγωνίζεται με τα χρώματα της HRT.

Στην ωριαία εκπομπή F1 Countdown που προηγείται της μετάδοσης του αγώνα, εκτός από τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών μπορείτε να παρακολουθήσετε, μεταξύ άλλων, και μια συνέντευξη του επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, Νικόλα Τομπάζη. Τι υποστηρίζει για τη μεγάλη αντεπίθεση που σχεδιάζουν οι κόκκινοι στους τελευταίους τέσσερις αγώνες με στόχο την κατάκτηση και των δυο τίτλων;

Στην παρουσίαση της εκπομπής και τη μετάδοση του αγώνα, τον Τάκη Πουρναράκη πλαισιώνουν οι Νίκος Κατσαρός και Πάνος Σεϊτανίδης. Ο Τάκης Τρακουσέλλης που επιμελείται θέματα αυτοκινήτου, μας παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο τετρακίνητο FIAT Panda στην Ιταλία.

Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!

F1 Countdown: 10:30

Εκκίνηση αγώνα: 11:30
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αυτοψία: Πως ο Χρήστος Ιακώβου και ο Δημ Πιατάς έχασαν τα σπίτια τους

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα μετά την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας η Αυτοψία συναντά πολίτες που βιώνουν δραματικά την οικονομική κρίση, η οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν κάνει διακρίσεις. Ευκατάστατοι συμπολίτες μας, οι οποίοι μέχρι και πριν λίγο καιρό ζούσαν χωρίς στερήσεις, σήμερα αγωνιούν ακόμη και για τα προς το ζην. Μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για το πώς έχασαν τη δουλειά τους και πώς έφτασαν στο σημείο να μείνουν άστεγοι και να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες καταφεύγοντας στα κέντρα σίτισης του Δήμου Αθηναίων.

Τις συνέπειες της κρίσης βιώνουν έντονα και δύο Έλληνες, καταξιωμένοι στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου, εξομολογείται στον Αντώνη Σρόιτερ πώς έχασε τα πάντα και την απόφασή του να βάλει πωλητήριο σε ένα όνειρο ζωής, το σπίτι του. Η ανεργία και η οικονομική κρίση πλήττει όμως και τους ηθοποιούς. Ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, εξηγεί γιατί αναγκάστηκε να αναζητήσει αγοραστή για το σπίτι του, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 24:00.

SUPER TV Με Μάρκο Σεφερλή

Με τον Μάρκο Σεφερλή στο εξώφυλλο κυκλοφόρησε το περιοδικό SUPER TV με αναλυτικό πρόγραμμα, περιλήψεις σειρών αλλά και τηλεοπτικές αποκαλύψεις και άφθονο κους - κους.


Και όλα αυτά με 90, μόνο, λεπτά


Μην το ξεχάσετε γιατί θα χάσετε!

Φως στο Τούνελ: Τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι

Πρεμιέρα, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου στις 23:00

Το θρυλικό και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ έρχεται στον Alpha την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, για να καθηλώσει τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Η εκπομπή, που σε 17 χρόνια έχει εντοπίσει πάνω από 1.400 αγνοούμενους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και έχει συντελέσει στην εξιχνίαση 18 δολοφονιών, επιστρέφει πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η Αγγελική Νικολούλη, με την πολύχρονη εμπειρία της αλλά και τη μεθοδική και επίμονη έρευνά της, θα σταθεί για μια ακόμη φορά στο πλευρό των συνανθρώπων μας, αναζητώντας τα ίχνη αυτών που εξαφανίστηκαν, κάτω από περίεργες συνθήκες. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να ρίξει φως σε δύσκολες και περίπλοκες υποθέσεις που απασχολούν και τις αστυνομικές αρχές. Οι τηλεθεατές, συμμετέχοντας εθελοντικά στις έρευνες και συμβάλλοντας στη διαλεύκανση των υποθέσεων, θα έχουν για άλλη μια φορά τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην εκπομπή.

Αρχισυντάκτρια: Αγγελική Νικολούλη
Σκηνοθέτης: Σωτήρης Σπαθάρης

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Alpha Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση;


Πρεμιέρα, Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 23:00


Σε μία κρίσιμη κοινωνική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα, ο Alpha ξεκινά διάλογο με την κοινωνία για τα επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα που την απασχολούν, μέσα από τη νέα μηνιαία, ενημερωτική εκπομπή Alpha Δημοσκόπηση, με την Κάτια Μακρή.


Στην πρεμιέρα, την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, η εκπομπή θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του Alpha και της Marc.


Tι απαντούν οι πολίτες για τους πολιτικούς συσχετισμούς; Πώς αξιολογούν την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση; Ποια είναι η γνώμη τους για τα νέα μέτρα; Τι λένε για τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη λίστα Λαγκάρντ, τις απολύσεις στο δημόσιο και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης;


Στο στούντιο της εκπομπής μαζί με την Κάτια Μακρή, ο Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Ακόμη, στο στούντιο της εκπομπής ο Kυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης και η γνωστή ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου αναπτύσσουν τις απόψεις τους παρουσία κοινού.


Alpha Δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη αποκτά δύναμη στον Alpha!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τους «Ράδιο Αρβύλα»!

Δυναμικά ξεκινάει το νέο βραδινό πρόγραμμα του καναλιού του ΑΝΤ1! Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου κάνουν πρεμιέρα οι «Ράδιο Αρβύλα».

Το concept της εκπομπής παραμένει στο ίδιο μοτίβο, ένα ζωντανό σατιρικό talk show με τον Αντώνη Κανάκη και τον Γιάννη Σερβετά. Μαζί τους ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και ο Χρήστος Κιούσης. Η εκπομπή θα προβάλλεται επίσης κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 23:00.

Φήμες όμως θέλουν την ίδια ημέρα να κάνει πρεμιέρα και το «Όλα» με το Θέμο Αναστασιάδη και το Βαγγέλη Περρή το οποίο όμως πλέον θα παίζει δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη ενώ το Σάββατο θα προβάλλονται βίντεο σε επανάληψη και κομμάτια που δεν έχουν προβληθεί μέσα στην εβδομάδα. Όσο για το «Dancing with The Stars» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΛΕΝΑ ΑΡΩΝΗ: Επιστρέφει με τα "Ημερολόγια"

Η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε και λίγες είναι οι εκπομπές που πήραν το "πράσινο φως" από τα κανάλια. 

Ανάμεσα στις τυχερές συγκαταλέγεται και η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης, Λένα Αρώνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα 'Real", η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε πέντε επεισόδια της εκπομπής, για να προβληθούν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Άγνωστο όμως παραμένει το μέλλον της εκπομπής, καθώς τα Χριστούγεννα θα συζητηθεί εάν θα συνεχιστούν τα "Ημερολόγια".

Η Έλλη Στάη σπάει τη σιωπή της: Μιλάει για την ΕΡΤ, το δελτίο, την ΕΔΕ που διατάχτηκε

Η Έλλη Στάη μετά την απομάκρυνση της από δελτίο ειδήσεων, την ΕΔΕ που διατάχτηκε για την διερεύνηση του θέματος και το σχετικό πόρισμα απαντάει σ΄όλα και σ΄όλους.

Η γνωστή παρουσιάστρια λίγο πριν από την επιστροφή της στις ειδήσεις της ΝΕΤ παραχώρησε συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και στην δημοσιογράφο Χριστίνα Κατσαντώνη.

- Τέλος καλό, όλα καλά;
Πίστευα ότι εκεί θα κατέληγε, γιατί ήξερα από την αρχή ότι δεν ήταν θέμα αυτό να ασχοληθούμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορεί κανείς να προχωράει μπροστά και να κοιτάει τα θέματα ουσίας στη δουλειά του, τα οποία είναι πάρα πολλά και πολύ σημαντικά, ιδίως αυτή την περίοδο, που είναι πολύ ιδιαίτερη για τη χώρα. Αυτό ενδιαφέρει εμένα πάρα πολύ δουλεύοντας στη δημόσια τηλεόραση. Είναι και ο λόγος για τον οποίο πήγα: πίστεψα πάρα πολύ στον ρόλο της σε αυτή τη συγκυρία και εξακολουθώ να τον πιστεύω. Και εδώ έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε, και πρέπει να την κάνουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι. 

- Τώρα ειδικά υπάρχουν και πολλοί καινούργιοι…
Πάντα υπάρχουν καινούργιοι άνθρωποι και πρέπει να κάνεις ένα restart, να ξεκινάς πάλι από την αρχή, συνεχίζοντας όμως κι αυτά που έχεις κάνει. Να κρατάς συνοχή στο καλό έργο και να κάνεις ανανεώσεις. 


- Εσείς νιώθετε δικαιωμένη από το αποτέλεσμα της ΕΔΕ;
Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι να αισθανθώ εγώ δικαιωμένη, ούτε να αισθανθεί κάποιος άλλος μειωμένος. Εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ η σύνθεση. Κι αυτό θα ήθελα να είναι ο άξονας στη δουλειά μας στην ΕΡΤ. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, όπου η χώρα περνάει αυτή τη δοκιμασία, όπου έχουμε μα κυβέρνηση τρικομματική, μοντέλο το οποίο πρώτη φορά δοκιμάζουμε. Αυτό απαιτεί από τη φύση του σύνθεση. Εγώ θέλω να είμαι πρόσωπο το οποίο λειτουργεί συνθετικά. Γι΄αυτό δεν με αφορά καθόλου το «δικαιώθηκα» ‘η «δεν δικαιώθηκα» σε κάτι, το οποίο γυρνώντας προς τα πίσω δεν θα μας έχει μείνει ίσως και καθόλου. Είμαι ένας άνθρωπος που τα κακά τα πετάω πίσω. Σαν να έχω ένα σακουλάκι με πέτρες και τις πετάω γιατί δεν θέλω να προχωρήσω με βάρος. Θέλω να προχωράω ανάλαφρα μπροστά. Οπότε για μένα εκεί είναι το στοίχημα: στο πως θα συνθέσουμε τις απόψεις μας, τις αντιλήψεις μας και όλοι μαζί θα πάμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα δίνει στον πολίτη μια καθαρή και διαφανή ενημέρωση για το που πάει η χώρα.

- Πιστεύετε ότι τα δελτία ειδήσεων ανταποκρίνονται στην ανάγκη του κοινού για ενημέρωση τη συγκεκριμένη, ιδιαίτερη και απαιτητική χρονική περίοδο;
Υπάρχει πλουραλισμός στα κανάλια, όπως υπάρχει και το ζάπινγκ. Ο κόσμος μπορεί πια να βρει ενημέρωση από αρκετές πηγές-τηλεοπτικές, ιντερνετικές, ραδιοφωνικές , κι έτσι εγώ δεν θα μείνω στο ότι βλέπεις μόνο εμένα, οπότε εγώ σου παρέχω τα πάντα ή δεν σου παρέχω τίποτα. Είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία πηγών που ο κόσμος μπορεί να κρίνει. Κι εγώ πιστεύω στην κρίση του. Αλίμονο κι αν δεν πιστεύαμε, έτσι; Κυρίως, όταν είναι τόσο ζωντανό όσο είναι η τηλεόραση, η οποία είναι το πιο ζωντανό μέσο που υπάρχει, περισσότερο και από το ίντερνετ. Το ίντερνετ έχει την ταχύτητα, τον πλουραλισμό, την πολυφωνία, τη δυνατότητα του σχολίου και της κρίσης, όμως δεν έχει το πρόσωπο σου. Το πρόσωπο των ανθρώπων είναι σπαθί. Η κίνηση του σώματος, ο τρόπος που μεταδίδεις κάτι, ο τρόπος που ρωτάς, που απαντάς… Νομίζω ότι η αμεσότητα που έχει η τηλεόραση παρέχει το πιο έντιμο στοιχείο για να σε καταλάβει ο άλλος, να καταλάβει τι του δίνεις, πως το δίνεις. Εγώ, πάντως, καταλαβαίνω όταν είμαι ο θεατής. Καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά.

- Γράφτηκε ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι ένα δελτίο προσωποκεντρικό, κομμένο και ραμμένο επάνω σας
Έχω ακούσει να λέγονται πάρα πολλά για μένα. Όταν πήγα στην ΕΡΤ διάβαζα ότι απαίτησα να χτιστούν καινούργιες τουαλέτες. Όταν, λοιπόν, έχουμε ξεκινήσει να ακούμε τέτοια, το να ακούς ότι εμένα με ενδιαφέρει το προσωποκεντρικό δελτίο είναι πολύ απλό. Τι σημαίνει προσωποκεντρικό δηλαδή;

- Να είναι εστιασμένο στον παρουσιαστή, με διαρκή «παράθυρα» και καλεσμένους.
Τα δελτία ειδήσεων είναι στηριγμένα στον παρουσιαστή τους παγκοσμίως, σε αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Το να επιλέξεις να έχεις κάποιες συζητήσεις μικρές μες στο δελτίο αναλύοντας το γεγονός της ημέρας είναι θέμα επιλογής μοντέλου. Εγώ το επιλέγω γιατί το πιστεύω. Ειδικά σήμερα νομίζω πως οφείλεις να πας το σημαντικό γεγονός της ημέρας λίγο παρακάτω. Αυτή είναι η δική μου δημοσιογραφική αντίληψη των πραγμάτων και είναι αυτό που ψάχνω να δω όταν παρακολουθώ ξένες τηλεοράσεις. Όσο για τα «παράθυρα», μπορείς να τα κάνεις με λάθος τρόπο, μπορείς να τα κάνεις με σωστό, μπορείς και να στοχεύεις στην καρδιά του θέματος και να προσφέρεις αυτό που πρέπει να δώσεις : την επεξήγηση και την πλήρη κατανόηση του πράγματος. Τώρα, ότι το να μιλήσεις με κάποιον περνάει μέσα από τον anchor, ε, περνάει μέσα από τον anchor, όποιος κι αν είναι αυτός. 

- Ισχύει ότι θέλετε να μείνετε στην ΕΡΤ;
Εννοείται. Πήγα για να μείνω και το έχω πει. Το είπα και στην προηγούμενη διοίκηση, το είπα και στη σημερινή. Εγώ θέλω να μείνω, από εκεί και πέρα είναι δικό τους θέμα. 

Διαβάστε το συγκλονιστικό φινάλε του «Μοιραίου Έρωτα»

Η τουρκική σειρά που καθήλωσε το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό και όχι μόνο, φτάνει στο τέλος της.

Ο λόγος για τον «Μοιραίο Έρωτα», ο οποίος αναμένεται να καθηλώσει τους τηλεθεατές ακόμα και στο τελευταίο επεισόδιο. Οι εξελίξεις και οι ανατροπές που περιμένουν τους πρωταγωνιστές είναι πολλές. Θάνατοι, απαγωγές είναι μερικά από αυτά που θα συμβούν στο αγαπημένο τηλεοπτικό ζευγάρι.

Η σχέση της Μελντά και του Μπατού βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Μετά την πυρκαγιά που ξεσπάει , η Μελντά ανακοινώνει στον Χαρούν ότι δεν θέλει να τον ακολουθήσει στο σχέδιό του και πηγαίνει στην αστυνομία.

Ο Χαρούν με μελανιασμένο πρόσωπο και σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρεται στο νοσοκομείο από τον οδηγό του φορτηγού που τον χτύπησε. Η Εντά αγωνιεί για τον Χαρούν και όλοι παγώνουν όταν οι πυροσβέστες βγάζουν από το κτήριο που πήρε φωτιά έναν απανθρακωμένο νέο που πιστεύουν ότι είναι ο Χαρούν.

Ο Αράς ανακοινώνει στην Εντά ότι πρέπει να πάνε στο νεκροτομείο ν’ αναγνωρίσουν το πτώμα. Στην συνέχεια η Εντά απελπισμένη ότι ο Χαρούν είναι νεκρός πάει στο μπαλκόνι του νοσοκομείου και είναι έτοιμη να πέσει στο κενό.

πηγή: tvζάπινγκ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...