Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το Αθλητικό Υπερθέαμα της Superleague στα Κανάλια της Nova μέχρι το 2014

Για τέσσερα ακόμα χρόνια όλα τα αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος θα παίζουν μπάλα αποκλειστικά στα κανάλια της Nova

Ο Όμιλος Forthnet πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη μεγαλύτερη επένδυση, στην αγορά τηλεοπτικού προϊόντος, στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Η συμφωνία που υπογράφηκε χθες, 11 Οκτωβρίου 2010, αφορά στην αποκλειστική τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, των 14 ομάδων της Superleague που έχουν υπογράψει τη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και τη μετάδοση μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου, καλύπτοντας όλες τις διαθέσιμες Ζώνες Μετάδοσης έναντι συνολικού ποσού 176 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια.

Τουλάχιστον 200 αγώνες και τα πιο μεγάλα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος θα προβάλλονται ζωντανά και αποκλειστικά για τα επόμενα 4 χρόνια στη Nova μέσα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κανάλια Novasports αλλά και το Novasports High Definition με μοναδική ποιότητα ήχου και εικόνας.

Όπως δήλωσε ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Forthnet: «Η συμφωνία αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την Superleague. Επιπλέον, είναι μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για τον όμιλο μας καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε απρόσκοπτα τα επόμενα 4 χρόνια στην ανάπτυξη της συνδρομητικής μας βάσης και στη προσφορά ακόμη καλύτερων υπηρεσιών».
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πρεμιέρα στην «Πολυκατοικία»!

Η «Πολυκατοικία» επιστρέφει σήμερα στους δέκτες μας για τρίτη χρονιά!

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Mega, που παραμένουν στην βραδινή ζώνη της Παρασκευής (21:50) θα έχουν και φέτος πολλά μπλεξίματα… Μετά από μια βεντέτα που θα ξεσπάσει, θα αντιμετωπίσουν το κουνούπι τίγρη, θα παίξουν ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, θα τραγουδήσουν σε διαγωνισμό καραόκε, ενώ οι άντρες θα κάνουν και ομαδικό στριπτίζ!

Από σήμερα λοιπόν οι «τρελαμένοι» γείτονες και πάλι κοντά μας.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Λαζόπουλος: «Κόψτε την επανάληψη του Σαββάτου»

Το «Αλ Τσαντίρι» ήταν και παραμένει (βάση και των στοιχείων της AGB) μια αγαπημένη εκπομπή των ελλήνων τηλεθεατών η οποία σημειώνει πολύ καλά νούμερα.

Φέτος, όμως, τα νούμερα -αν και κινούνται και πάλι σε καλό επίπεδο- είναι ελαφρώς πεσμένα σε σχέση με πέρυσι. Και αυτό είναι που ο Λάκης παρατήρησε και τον απασχόλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Mr Τσαντίρι» ζήτησε από τους υπεύθυνους του Alpha να κόψουν την επανάληψη του Σαββάτου γιατί θεωρεί ότι έτσι μοιράζεται το τηλεοπτικό κοινό.

Οι προθέσεις της διοίκησης του Alpha δεν είναι γνωστές αλλά ακόμη κι αν είναι σωστές οι εκτιμήσεις του Λάκη και πρέπει να κοπεί η επανάληψη του Σαββάτου, οι ιθύνοντες του Καναλιού θα πρέπει να «σπάσουν» το κεφάλι τους για να γεμίσουν τη βραδινή ώρα του Σαββάτου με κάτι άλλο εξίσου αποδοτικό σε τηλεθέαση…

MEGA ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

“Traction” με τον Κώστα Στεφανή
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου νέες εκπομπές αλλά και ήδη αγαπημένες μας κρατούν συντροφιά τα απογεύματά μας στο MEGA.

Το Σάββατο 16/10 στις 12:50 μη χάσετε το “MEGA Star”, τη μακροβιότερη μουσική εκπομπή, με την Κατερίνα Στικούδη σε μεγάλα κέφια και καλεσμένο στην πρώτη εκπομπή τον Γιώργο Γκάνο.

Στις 17:30 ο Γιώργος Λιάγκας επανέρχεται με το “Fifty Fifty”, το τηλεπαιχνίδι γνώσεων που αγάπησαν οι τηλεθεατές το οποίο χαρίζει κέρδη έως και €30.000

“MEGA Star” με την Κατερίνα Στικούδη
Στις 17:30, οι «Κηπουροί του MEGA» Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος μεταμορφώνουν έναν αφιλόξενο κήπο στη Λυκόβρυση σε μια μικρή πράσινη όαση.

Στις 19:00, ακολουθεί μια γλυκιά συνήθεια: οι «Γλυκές Αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου μας προσφέρουν παραδοσιακά ελληνικά γλυκά: μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης, ρεβανί με λικέρ μαστίχα και γλυκό μαστίχα υποβρύχιο.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 13:15, το “Traction” με τον Κώστα Στεφανή πατάει γκάζια για 13η συνεχή χρονιά πιο δυναμικό και ανανεωμένο από ποτέ με όλες τις εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας. Στην πρώτη για φέτος εκπομπή θα δούμε, μεταξύ άλλων, ανασκόπηση στη Formula 1 αλλά και ανασκόπηση WRC πάντα με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της εκπομπής.

Στις 18:00 ακολουθεί η πρεμιέρα της εκπομπής “Food and the City” με τον Βασίλη Καλλίδη να μας συναντά στην πλατεία Μοναστηρακίου και να μας ξεναγεί στην περιοχή.

Κάθε απόγευμα Σαββάτου και Κυριακής, νέες αλλά και ήδη αγαπημένες εκπομπές μας κρατούν συντροφιά μόνο στο MEGA.
Enhanced by Zemanta

Η Μελέτη καλεσμένη της... Μενεγάκη!

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση, ότι η Ελεωνόρα Μελέτη θα εμφανιστεί στην εκπομπή της… Ελένης Μενεγάκη!!!

Τον τελευταίο καιρό, η Ελένη Μενεγάκη έχει κάνει στροφή στους (υποτιθέμενους) «εχθρούς» της, με τους οποίους έχει βαλθεί να τα βρει, στον «αέρα» πάντα!

Η Κατερίνα Ζαρίφη έφερε νούμερα στον «Καφέ», η Χρίσλα πάλι όχι… Παρόλα αυτά, η συνταγή άρεσε στην Ελένη και αποφάσισε να την καθιερώσει, πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα… ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σήμερα η πρεμιέρα: «Η γενιά των 592€»

Άλλη μια σειρά κάνει πρεμιέρα  απόψε το βράδυ στις 21:50 στο MEGA.  «Η γενιά των 592€» φιλοδοξεί να ξεχωρίσει και να κερδίσει το "μεροκάματο" στην τηλεοπτική αρένα.
Αθήνα 2010 ...  Η οικονομική κρίση χτυπά αλύπητα - το ΔΝΤ επίσης! Η αγορά εργασίας ... κλειστή λόγω πένθους. Η γενιά των 700 ευρώ ... υποβιβάζεται στα 600 παρά κάτι. Στο ζοφερό αυτό τοπίο, μια παρέα έρχεται να μας θυμίσει ότι το χιούμορ, η τρέλα, η φιλία και ναι, ο έρωτας είναι τα καλύτερα (και τσάμπα κατά κανόνα) φάρμακα για την κρίση. 
Ο Αλέξης, ρομαντικός, συνεσταλμένος, με όνειρα για το μέλλον, κάνει μεγάλη καριέρα στη διαφημιστική Μπουχέσας Α.Ε. με μοναδικό πελάτη ένα σουβλατζίδικο ...
Ο Σταύρος με IQ 167 εκπονεί διδακτορικό στη σωματιδιακή φυσική, συγκατοικεί με τον Ουκρανό μετανάστη Μίρι και προσπαθεί να βρει λογική και συνέπεια σ’ ένα ανορθολογικό σύμπαν ... 
Ο Χαραλάμπης, πάλι, έχει πιο προσγειωμένες ανάγκες. Όσο οι γονείς του δεν του ζητάνε να πληρώσει ενοίκιο, όσο κρατάει η αναβολή λόγω σπουδών και όσο υπάρχουν γυναίκες έτοιμες για όλα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ... 
Αντιθέτως, η Ιωάννα, η Κύπρια κολλητή τους ανησυχεί πολύ για το μέλλον. Σύμφωνα με τα σχέδιά της, τα 25 θα την έβρισκαν με σύζυγο και καριέρα στην ψυχολογία αλλά τα 25 όπου να ‘ναι φεύγουνε ... 
Τέλος, την παρέα συμπληρώνει η Κατερίνα, με σπουδές νομικής στην Οξφόρδη και στο Harvard. Έχοντας ζήσει χρόνια στο εξωτερικό, επιστρέφει στην πατρίδα για να «χτυπήσει κόκκινο» ψάχνοντας δουλειά στην Ελλάδα των 592 ευρώ.
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Άνδρη Θεοδότου, Δημήτρης Μακαλιάς, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Λευτέρης Ελευθερίου. 
Σενάριο: Λάμπρος Φισφής 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς Εκτέλεση Παραγωγής: on - noir A.E.
Πρωταγωνιστούν οι Θοδωρής Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Άνδρη Θεοδότου, Δημήτρης Μακαλιάς, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και Λευτέρης Ελευθερίου.

ΣΚΑΪ: Ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση

Mikis Theodorakis is one of the most popular G...Image via Wikipedia
Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσίασε το νέο πρόγραμμά της για την τηλεοπτική χρονιά 2010-11 την Τρίτη το βράδυ στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» για τη διαφημιστική αγορά και σήμερα το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Αλαφούζος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο Διευθυντής προγράμματος κ. Ευάγγελος Μαυρογιάννης και ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Γιάννης Σφακιανάκης μίλησαν για το νέο πρόγραμμα και την φιλοσοφία του σταθμού:

Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ επιδιώκει να προσφέρει τηλεοπτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη δύναμη της γνώσης και της ψυχαγωγίας εμπλουτίζοντας έτσι τις προσλαμβάνουσες του κοινού με προγράμματα που ενημερώνουν και εκπαιδεύουν δημιουργώντας ένα μοναδικό, γόνιμο, περιβάλλον.

Ο ΣΚΑΪ μεγαλώνει, ωριμάζει και εξελίσσεται παραμένοντας πιστός στις αξίες που τον γέννησαν. Σήμερα, σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον από κάθε άποψη, επιδιώκει να χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό, να είναι αμερόληπτος και ειλικρινής. Επιλέγει να επενδύει σε προγράμματα που επιμένουν να αναδεικνύουν την αξία του καλού περιεχόμενου.

Το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για το 2010-11 περιλαμβάνει :

Την μεγάλη παραγωγή "1821, Η Γέννηση ενός Έθνους". Πρόκειται για μια σειρά 8 ντοκιμαντέρ που διηγείται την ιστορία της επανάστασης και της δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Με παρουσιαστή τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, ιστορικούς συμβούλους τους καθηγητές Θάνο Βερέμη και Ιάκωβο Μιχαηλίδη και συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων ιστορικών, η σειρά προσφέρει μία σπάνια και σύγχρονη οπτική στο πιο κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας μας. Η υψηλή ποιότητα παραγωγής χαρακτηρίζει την σειρά που ζωντανεύει την ιστορία μας μέσα από τρισδιάτα Οπτικά Effects.

Σημαντική παραγωγή αποτελεί και η σειρά 6 επεισοδίων «Μάχες των Ελλήνων». Με αφετηρία τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού κράτους, ο Τάσος Τέλλογλου διασχίζει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία θυμίζοντας τις πολιτικές, κοινωνικές και εθνικές περιπέτειες της Ελλάδας από τη χαραυγή του 20ου αιώνα ως την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.

Η σειρά 10 αφιερωμάτων «Οι Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης» υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα έζησαν και μεγαλούργησαν μεγάλες προσωπικότητες που μας κάνουν υπερήφανους σε όλο τον κόσμο: Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Καζαντζάκης, Μαρία Κάλλας, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μελίνα Μερκούρη, Βασίλης Τσιτσάνης.

Το πρόγραμμα μας χαρακτηρίζεται και φέτος από σημαντικές συμπαραγωγές όπως οι: THE GREEKS, με το NATIONAL GEOGRAPHIC και Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, με την EUROPE IMAGES.

Κομβικές στο φετινό πρόγραμμα είναι οι ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και τις περισσότερες ξένες σειρές των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου και σας τις δείχνουμε σε πρώτη προβολή: CSI, NCIS LOS ANGELES, THE GOOD WIFE, 3 RIVERS, DEXTER, CALIFORNICATION, THE CLEANER, BEVERLY HILLS, MELROSE PLACE και DOCTOR WHO είναι μερικές μόνο από τις βραβευμένες ξένες σειρές του CBS, του BBC και άλλων, που καθηλώνουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Από τον επόμενο Μάιο θα προστεθούν στο πρόγραμμα μας και οι νέες παραγωγές του CBS: ΗΑWΑΙ 5.0, BLUE BLOODS , DEFENDERS και ΒΟΡΓΙΑΣ.

Αναμφισβήτητα, συνεχίζουμε να προβάλουμε μοναδικά ντοκιμαντέρ, που εμπνέουν τη γνώση και τον πολιτισμό, και ελληνικές και ξένες ψυχαγωγικές εκπομπές που διευρύνουν τους ορίζοντές μας.

Στο φετινό πρόγραμμα επιδιώκεται να γίνει ακόμη πιο σύγχρονο και διευρυμένο προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Σήμερα, 4 χρόνια μετά το λανσάρισμα του ΣΚΑΙ με την υπογραφή «ναι στην τηλεόραση» συνεχίζουμε να λέμε ναι. Ναι στην τηλεόραση που είναι ανήσυχη και δημιουργική, που συναρπάζει και που τολμά να αναδεικνύει το περιεχόμενο με ουσία στην πραγματική του διάσταση. Αυτή, η τηλεόραση θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα εκφράζεται ξεκάθαρα από τον ΣΚΑΪ. Έναν σταθμό, στην καλή τηλεόραση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ μεταδίδεται από το ΣΚΑΙ Player(WEB TV) 24 ώρες το 24ωρο ζωντανά σε όλο τον κόσμο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Παράλληλα το αρχείο του ΣΚΑΙ Player περιλαμβάνει όλες τις ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ από το 2007 και μετά, καθώς επίσης και τις υπόλοιπες παραγωγές του σταθμού, όπως την Ελληνοφρένεια, τα Γυρίσματα, τα Κηπουρέματα, το Παρά Τρίχα, τους Νέους Φακέλους και τους Μεγάλους Έλληνες.
Enhanced by Zemanta

Τι λέει ο Αρναούτογλου για το "Πρωινό mou"

Ο παρουσιαστής του νέου τηλεπαιχνιδιού "Money Drop" που θα κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο μίλησε στην κάμερα του "Κους-Κους" για το "Πρωινό mou" με παρουσιαστές την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δήλωσε για τους νεόνυμφους: «Είναι πάρα πολύ νωρίς, αλλά εμένα μου άρεσε και η εικόνα που είδα και η ηρεμία που επικρατούσε... Γενικά, βλέπουμε ότι ο κόσμος θέλει συνέχεια καινούρια πράγματα, νέες προτάσεις...δεν πουλάνε το γεγονός ότι είναι ζευγάρι. Μέχρι στιγμής, απ' ό,τι είδα, δεν το πουλάνε".

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής εξέφρασε τον δισταγμό του όσον αφορά το αν θα πήγαινε καλεσμένος τους καθώς έχει πολύ καιρό να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη. Ο χρόνος θα δείξει...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

O Φετφατζίδης κέρδισε και τον... Λαζόπουλο!

O Φετφατζίδης κέρδισε και τον... Λαζόπουλο!

Ο νεαρός παίκτης της ΕΘΝΙΚΗΣ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που εμπιστεύτηκε ο Σάντος στο νικηφόρο αγώνα μς το Ισραήλ κατάφερε να νικήσει τον... Λαζόπουλο και το MEGA  να απαντήσει στη "ρελάνς" του ALPHA. Ο τηλεοπτικός σταθμός της Κάντζας έχει περιχαρακώσει τα υψηλά ποσοστά κάθε Τρίτη, χάρη στο Λαζόπουλο, αλλά το MEGA  με το ποδόσφαιρο πήρε τη ρεβάνς,

Μετά την επιτυχία του 60%  που είχε το MEGA  με το ΝΗΣΙ τη Δευτέρα, ήρθε η σειρά του Λάκη Λαζόπουλου να πάρει εκδικηση αν και δεν άγγιξε τα συνήθη 60άρια στο Τσαντίρι του ALPHA.
 
Το MEGA κατάφερε να κοντράρει την πιο πετυχημένη σατυρική εκπομπή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόραση με τον Φετφατζίδη να “κλέβει” όλο σχεδόν το ανδρικό κοινό από τον Λάκη που έφτασε σε ένα τέταρτο το 44,6%.
 
Αναλυτικα οι θεαματικότητες: 
 
21-:00-23:00
Αλ Τσαντίρι News : 35,9% 47,9% 42,6% 33,4% 40,6% 27,7% 44,6% 31%
Ελλάδα-Ισραήλ : 16,9% 10,2% 12,8% 28,3% 30,2% 34,7% 17,9% 27,6% 40,3% 44,9%
 
Το Big Brother που πήρε τη σκυτάλη από τον Λαζόπουλο παρά το καλό lead in έχασε σταδιακά το κοινό του, που έβλεπε το τέλος του αγώνα της Εθνικής και την τετράδα των Ράδιο Αρβύλα./
 
Ρ. Αρβύλα: 20% 18,9% 26,5% 28% 24,6%
Β.Brother: 18,6% 12,4% 9,4% 16,1%
 
ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ
 
Οι δυο ενημερωτικές εκπομπές MEGA -ANT1 νωρίς το πρωί δίνουν μάχη για να πάρουν μικρό προβάδισμα στη προτίμηση των τηλεθεατών.
 
Παπαδάκης: 16,5% 19% 19,2%
Καμπ.-Οικ.: 18,5% 18,5% 15,4
 
Στις ψυχαγωγικές εκπομπές που ακολούθησαν το πρωινό του MEGA πήρε την πρωτιά. Λιάγκας-Σκορδά έχασαν μερικές μονάδες από την πρεμιέρα, οι Καραμεροχαριτάτοι έκοψαν δεύτερη το νήμα αφήνοντας στην τρίτη θέση την Ελένη Μενεγάκη. Όμως στον ALPHA είναι ικανοποιημένοι από την επίδοση της Ελένης στο 15-44 όπου και πήρε χωρίς να ιδρώσει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτους τους άνδρες του ΑΝΤ1.
 
ΠΡΩΙΝΟ MOU : 23,2% 24% 23,5% 26,2% 24,8% 21,9%
10 ME 1 MAZI: 17,5% 21,8% 19,6% 16,8% 18,3% 13,8%
ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ: 9,9% 12% 16,8% 16,5% 14% 14%
 
 
Στη μάχη των “8” το δελτίο του ALTER πάλεψε με το MEGA για την πρωτιά, “κολλημένη” στα 12άρια η Μαρία Χούκλη.
 
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ
MEGA : 23,2% 21,5% 18,7% 17,8%
ALTER: 18,9% 22% 23,7% 14,7%
ANT1 : 12,2% 12,7% 13,1% 12,6%

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η κρίση- με δικά σας λόγια

Journalist Pavlos Tsimas at the six party lead...Image via WikipediaΟ Φάνης είναι 60 ετών. Έκανε δουλειές του ποδαριού για πολλά χρόνια. Εδώ και τρεις μήνες κοιμάται σε χαρτόκουτα, πίσω από την Πειραιώς και τρέφεται στα συσσίτια του Δήμου. Βλέπει γύρω του να αυξάνεται ο αριθμός των «ανθρώπων των κουτιών». Ο π. Αντώνιος είναι ο ιδρυτής της «Κιβωτού», μιας οργάνωσης που ιδρύθηκε πριν 13 χρόνια για να βοηθά άπορους μετανάστες. Τους τελευταίους μήνες, λέει, οι μισοί από όσους έρχονται να ζητήσουν βοήθεια είναι Έλληνες, της γειτονιάς. Ο Βλάσσης είναι Αλβανός, ήρθε στην Ελλάδα πριν 19 χρόνια, λαθραία, διασχίζοντας χιονισμένα βουνά, έζησε και έκανε οικογένεια εδώ. Τώρα δουλεύει οδηγός σε λεωφορείο που κάθε βράδυ μεταφέρει συμπατριώτες του πίσω στην πρώτη τους πατρίδα. Η κόρη του η Θοδώρα, γεννήθηκε στην Ελλάδα, τέλειωσε το σχολείο εδώ, και τώρα ζει σε ένα χωριό στην Αλβανία, ξένη ανάμεσα σε ξένους, αφού για τους γονείς της στην Ελλάδα δεν υπάρχει πια δουλειά. Ο Μίλτος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Στα 30 του, και μετά από 5 χρόνια αναζήτησης εργασίας στην ελληνική αγορά, μεταναστεύει στην Ολλανδία.

Ο Φάνης, ο Αντώνιος, ο Βλάσσης, ο Μίλτος και η Θοδώρα είναι μερικά από τα πρόσωπα που δανείζουν την φωνή τους στην «Έρευνα» αυτής της Τετάρτης. Αφηγούνται την ιστορία της κρίσης, όχι όπως την μετρούν οι ειδικοί ή την εξηγούν οι πολιτικοί, αλλά όπως την ζουν οι άνθρωποι. Συγγραφείς, όπως ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ακαδημαϊκοί, όπως ο Θεοδόσης Τάσσιος και ο Γιώργος Βέλτσος, καλλιτέχνες, όπως η Στεφανία Γουλιώτη, ο Στέλιος Μάινας, άνθρωποι της αγοράς ή των επιχειρήσεων προσθέτουν την δική τους φωνή σε ένα ψηφιδωτό που απεικονίζει την κρίση- όπως στ’ αλήθεια την ζούμε.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 24:00 στο MEGA 

Το ΝΗΣΙ ... "βύθισε" την τηλεόραση των.. σκουπιδιών !

Επιτέλους! Ένα σήριαλ ξεχωριστό εκτιμήθηκε από τους τηλεθεατές, δικαίωσε το MEGA  και απέδειξε ότι οι τηλεθεατές ΔΕΝ θέλουν σκουπίδια στην τηλεόραση και αν τα βλέπουν το κάονουν γιατί λείπουν τα καλά προγράμματα! 

Το"Νησί" του  MEGA  έφτασε μέχρι και 70% τηλεθέαση , το είδαν δηλαδή περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τα ψευτοριάλιτι σκουπίδια NEXT TOP MODEL2 και BIG BROTHER. 

Στη συνέχεια επιβράβευσαν και με ένα 30% το ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και την καλή δουλειά που κάνουν οι συντελεστές του. Είναι, πλέον, σαφές ότι ένα νέο τοπίο διαμορφώνεται απο χθες στην μάχη των καναλιών για την τηλεθέαση.

Μπήκαν στο “γήπεδο” 4 νέοι παίκτες και κέρδισαν με διαφορά τους τηλεθεατές.

Λιάγκας – Σκορδά το πρωί, “Το Νησί”, οι “Ράδιο Αρβύλα” και το “ΟΛΑ 11” έκαναν ποδαρικό με το δεξί, βυθίζοντας Μενεγάκη-Καραμεροχαριτάτους- Big Brother.

Η πρεμιέρα του Next Top Model 2 "εγκλωβίστηκε" στα 40αρια της Ζωής της Άλλης και έκλεισε με μονοψήφιο μέσο όρο: 9,9%.

Το Νησί

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του πιο ακριβού σίριαλ που γυρίστηκε ποτέ στην Ελλάδα, “εσπασε” τα μηχανάκια της AGB. Τα χθεσινά νούμερα προφανώς ξάφνιασαν και τους επιτελείς στο πρόγραμμα του MEGA που δεν περίμεναν τόσο μεγάλη επιτυχία.

Σύνολο: 48,3% 58,9% 65,5% 61,6% 44,2$
15-44 : 53,7% 65,4% 72,8% 69% 49%

Big Brother: Βούλιαξε στα μονοψήφια το reality του ALPHA
21:00-22:00 14,1% 8% 9,9% 5,6

ΠΡΩΙΝΟ MOU

Παρά το άγχος , το ζεύγος Λιάγκα-Σκορδά πήρε την ημέρα με διαφορά, αφήνοντας την Μενεγάκη και τα αγόρια του ΑΝΤ1 να παλεύουν για τη δεύτερη θέση.

ΠΡΩΙΝΟ MOU :29,7% 32,2% 32,5% 32,9% 33,9% 27,8% 31,5%
ΜΕΝΑΓΑΚΗ : 8,5% 11,5% 17,8% 19,2% 16,1% 14,.8%
10 ΜΕ 1 ΜΑΖΙ : 21,9% 20,4% 16,9% 14,2% 11,8% 11,9%

ΡΑΔΙΟ-ΑΡΒΥΛΑ –MASTER CHEF - ΟΛΑ11

Μόλις τελείωσε το Νησί, τα μηχανάκια της AGB “τίμησαν” τον ΑΝΤ1, αν και το Master Chef κρατήθηκε απέναντι στην σάτυρα της παρέας των αγοριών από τη Θεσσαλονίκη.

Ραδιο Αρβύλα: 37,4% 28% 33,5% 29,5%
Master Chef : 16,1% 28,9% 31,7% 23,5%

ΟΛΑ 11: 26,9% 26,1% 28,9% 25% 28,6% 25,1% 26,8%

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πρεµιέρα για «Το νησί»

Μιλάει για ένα θέµα που µέχρι πρόσφατα ήταν ταµπού, τους λεπρούς (χανσενικούς) και τον αποκλεισµό τους στο νησάκι της Σπιναλόγκας. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στους τόπους όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα από τις αρχές έως τα µέσα του περασµένου αιώνα, στην Κρήτη: Σπιναλόγκα, Πλάκα, Ελούντα, Αγιος Νικόλαος και Ηράκλειο. Και θα το δούμε απόψε στο MEGA στις 9.50 μ.μ.

Η προετοιµασία µέχρι να αρχίσουν τα γυρίσµατα (ξεκίνησαν τον Δεκέµβριο του 2009) κράτησε έξι µήνες και µέχρι να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2010 θα περάσουν µπροστά από την κάµερα 1.000 κοµπάρσοι και 120 ηθοποιοί (Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αιµίλιος Χειλάκης, Φιλαρέτη Κοµνηνού, Ορφέας Αυγουστίδης...).

Οι ηθοποιοί πέρα από το σενάριο (τη διασκευή έχει κάνει η Μιρέλλα Παπαοικονόµου και τη σκηνοθεσία ο χανιώτης Θοδωρής Παπαδουλάκης) διάβασαν το βιβλίο της Βρετανής Βικτόριας Χίσλοπ µε άξονα την άλλοτε αποικία των λεπρών για να µπουν καλύτερα στο κλίµα.

Ως συγκλονιστικές, δε, θεωρούνται από τους συντελεστές της σειράς οι στιγµές που έζησαν όταν ήρθαν σε επαφή µε τον πρώην χανσενικό της Σπιναλόγκας Μανώλη Φουντουλάκη στην Ανω Ελούντα (έφυγε από τη ζωή φέτος τον Μάιο).
ΙΝFΟ «Το νησί» κάθε Δευτέρα στις 21.50, στο Μega.
Οταν χτύπησε η κλακέτα
Του Στέλιου Μάινα

Χτυπώντας η κλακέτα, την πρώτη εκείνη στιγµή στις 14 Δεκέµβρη του 2009, στο φτωχικό σπίτι της Πάνω Ελούντας, που ο Χαλκιάς ο σκηνογράφος µάς είχε µαγικά ταξιδέψει στο 1939, εγώ και η Κατερίνα, ο ψαράς και η δασκάλα που τους χτυπά η αρρώστια, κοιταχτήκαµε έτσι όπως µόνο οι ηθοποιοί κοιτάζονται, µε την αγωνία κρυµµένη στο χαµόγελο και τον ιδρώτα να στάζει κρυφά κάτω απ το χνούδι στο άνω χείλος, τις παλάµες ιδρωµένες και την ελαφρά ταχυπαλµία που φέρνει σε κάτι από µέθη, κοιταζόµασταν κι όταν ο Θοδωρής ο σκηνοθέτης µας φώναξε κάτι, κι όλοι έτρεξαν να δουν το πρώτο πλάνο, εκτός από µας, που µε αγωνία περιµέναµε, και κάτι στον αέρα πλανιόταν, εκείνοι µπροστά στο µόνιτορ κι εµείς παρατηρητές τους ψυχανεµιζόµασταν πως κάτι άλλο γίνεται εδώ, κάτι συντελείται µαζί µας και ερήµην µας, κι έβλεπα από µακριά όπως όλοι µαζεµένοι πάνω απ την οθόνη του µόνιτορ, σαν τα βόδια πάνω απ τη φάτνη, µε τις ανάσες τους να ζεσταίνουν, και τη προσµονή του καλλιτέχνη στο βλέµµα, και τη γλώσσα να πλαταγίζει µες στο στόµα για να γευτεί τη χαρά της δηµιουργίας, γιατί όταν συµβαίνει το ξέρουµε, το νιώθουµε κι είµαστε ευγνώµονες που κάνουµε τη δουλειά µας να λέµε ήµουν κι εγώ εκεί. TA NEA

§ Ο Στέλιος Μάινας είναι ηθοποιός και πρωταγωνιστής στο «Νησί»

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ...EURO ΜΕ ΤΟ MEGA!

H κρίσιμη  μάχη  της  Εθνικής  ομάδας κόντρα  στο Ισραήλ,  για την πρόκριση  στα  τελικά  του  Euro 2012, είναι  μόνο στο MEGA: 
  • Μη χάσετε την  Tρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 21:45 τον αγώνα ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ, σε απευθείας μετάδοση από το Καραϊσκάκη. Τον αγώνα περιγράφουν ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος και ο Αλέξης Σπυρόπουλος
Από τις 21:00 παρακολουθήστε την εκπομπή «ΠΑΜΕ EURO», με τον Γιώργο Θαναηλάκη, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο και τον Γιάννη Θειακό

Αμέσως μετά τον αγώνα, στις 23:45, δείτε ζωντανά το «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα, με δηλώσεις του Σάντος και των πρωταγωνιστών, αλλά και με ειδική ανάλυση των κρίσιμων φάσεων του ματς. Eπίσης στην εκπομπή μπορείτε να δείτε τον άλλο αγώνα του ομίλου της Ελλάδας, Λετονία – Γεωργία και τα γκολ από τους καλύτερους αγώνες της βραδιάς, για τα προκριματικά του Euro. Προσκεκλημένος στην εκπομπή είναι ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Βλάχος.  
Τρίτη βράδυ, η Εθνική πάει ...Euro μόνο με το MEGA.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Στον πάγο ο Αθερίδης, πρεμιέρα για "Εξάντα"

Με δόσεις θα βγαίνει στον αέρα το νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης από την επόμενη εβδομάδα. Το πράσινο φως δόθηκε σε εκπομπές έρευνας και ντοκιμαντέρ, αντιθέτως στο ψυχαγωγικό μπαίνει φρένο λόγω κόστους.

Τα πρώτα τρέιλερ των νέων εκπομπών της ΝΕΤ και της ΕΤ1 άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον αέρα των κρατικών καναλιών. Πρόκειται για τις παραγωγές που πήραν την τελική έγκριση κόστους και υπογράφηκαν τα συμβόλαια με τις εταιρείες παραγωγής. Η εντολή ωστόσο του νέου αρμοδίου επί της ΕΡΤ αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Τηλέμαχου Χυτήρη «να ξαναδούμε το κόστος από την αρχή» φαίνεται πως βρίσκει έδαφος στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μπήκε φρένο στη συζήτηση και έγκριση δύο τουλάχιστον εκπομπών, όχι μόνο λόγω κόστους. Η πρώτη αφορά τη νέα ιδέα που είχαν μέλη του Δ.Σ. της κρατικής τηλεόρασης για ένα light night καθημερινό πρόγραμμα που θα ενσωμάτωνε τη σάτιρα με τη μουσική στα πρότυπα της αντίστοιχης εκπομπής του CNN. Και ενώ η αρχική ιδέα ήταν για εσωτερική παραγωγή, τελικά κατατέθηκε πρόταση από εξωτερική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή καθημερινών εκπομπών. Ως παρουσιαστής προτάθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης. Τα πρώτα στοιχεία που έφτασαν στη διοίκηση κατέδειξαν υψηλό κόστος, κατά πληροφορίες η εκτίμηση ήταν 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο, δηλαδή 240 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Προβληματισμός ωστόσο εκφράστηκε και για το περιεχόμενο, τα κείμενα, τον τρόπο παρουσίασης κ.λπ. Η συγκεκριμένη πρόταση κατά πληροφορίες δεν έφτασε ακόμη στο Δ.Σ. της κρατικής τηλεόρασης.
Στο ίδιο μοτίβο, φρένο μπήκε και στην πρόταση μουσικής εκπομπής που θα παρουσίαζε η Δήμητρα Γαλάνη, αφού το κόστος των σαράντα και πλέον χιλιάδων ευρώ κρίθηκε κατ’ αρχήν υπερβολικό.

Τη χαμένη τιμή της ΕΡΤ για τη νέα σεζόν, όπως αποδεικνύεται, θα σώσουν οι εκπομπές έρευνας που από την επόμενη εβδομάδα σταδιακά κάνουν πρεμιέρα. Ο πολυβραβευμένος «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου προβλέπεται να βγάλει το πρώτο ντοκιμαντέρ της νέας σεζόν «Πωλείται αέρας» στις 27 Οκτωβρίου. Η εκπομπή που διαθέτει τα περισσότερα βραβεία ανά τον κόσμο προβάλλει τα αξιόλογα ντοκιμαντέρ της και στο Διαδίκτυο στη νέα ιστοσελίδα της στη διεύθυνση http://www.exandasdocumentaries.com/. Την ερχόμενη Πέμπτη κάνει πρεμιέρα και το νέο «Κουτί της Πανδώρας». Ο Κώστας Βαξεβάνης ανοίγει τον φάκελο «Αγρότης μόνος ψάχνει», ερευνώντας τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην αγροτική Ελλάδα. Μέσα στον Οκτώβριο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΝΕΤ και το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα».

Κενή μένει η ζώνη των πολιτικών τοκ-σόου. Αλλά εκεί η ΕΡΤ έχει τη δικαιολογία ότι θα αναλάβει αυξημένα καθήκοντα προβολής κατά την προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Σε αναμονή των υποχρεώσεων προβολής που θα καθορίσει η διακομματική επιτροπή στη ΝΕΤ προγραμματίζεται καθημερινά προεκλογική πολιτική εκπομπή.ESPRESSO

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...