Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το Αρχείο της ΕΡΤ για το μπλόκο της Κοκκινιάς

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο από το μπλόκο της Κοκκινιάς (17 Αυγούστου 1944), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, το ντοκιμαντέρ του Διονύση Γρηγοράτου «ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ», παραγωγής 1983.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων τις 17ης Αυγούστου στην Κοκκινιά, όταν δυνάμεις του γερμανικού στρατού κατοχής μαζί με τμήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή και εκτέλεσαν 78 πολίτες. Μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα, καταγράφεται η έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα των κατοίκων της Κοκκινιάς, τα γεγονότα της 17ης Αυγούστου, η έλευση των κατοχικών δυνάμεων, η συνεργασία των Ταγμάτων Ασφαλείας, η συγκέντρωση των ανδρών στην πλατεία της Οσίας Ξένης, το έργο των κουκουλοφόρων καταδοτών, οι εκτελέσεις των αγωνιστών στην παρακείμενη μάντρα του υφαντουργείου Παγιασλή, οι οδομαχίες στην ευρύτερη περιοχή και οι απεγνωσμένες προσπάθειες των γυναικών της περιοχής να βοηθήσουν τους αιχμαλώτους.

Ο Σωτήρης Κυβέλος, αξιωματικός του ΕΛΑΣ, περιγράφει το πλαίσιο των συγκρούσεων με τις κατοχικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο αστυνομικός και αγωνιστής του ΕΛΑΣ, Λευτέρης Παπανάγνου, μιλά για το έργο με το οποίο είχε επιφορτισθεί, δηλαδή της μεταφορά των σορών και την ταφή των εκτελεσθέντων. Ακόμα, καταγράφονται οι αναμνήσεις των επιζώντων του μπλόκου και των αντιστασιακών που μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Χαϊδάρι, το Ρουφ και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, καθώς και γυναικών, συγγενών των θυμάτων, που περιγράφουν τον θρήνο και την απόγνωση για τους ανθρώπους που εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η τηλεοπτική Σιλά ποζάρει γυμνή στην μπανιέρα της

Έχει κερδίσει το γίνει γνωστή στην Ελλάδα ως Σιλά, ενώ στην Τουρκία έχει δει το κασέ της να εκτοξεύεται στα ύψη. Η Κανσού Ντερέ πριν περπατήσει τα μονοπάτια της υποκριτικής εργαζόταν ως μοντέλο. Είχε κάνει λοιπόν στο πλαίσιο του μόντελινγκ κάποιες διαφημίσεις ανάμεσα στις οποίες και η συγκεκριμένη που την ήθελε γυμνή με φέτες πορτοκάλι στα επίμαχα σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΙΛΑ ΓΥΜΝΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΤΗΣ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Εξελίξεις στο «Πρωινό mou»

Iθύνοντες στον ΑΝΤ1 θεωρούν πως ό,τι και αν κάνουν, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους στους πίνακες τηλεθέασης  οπότε δεν υπάρχει λόγος να δίνουν χρήματα σε έναν αγώνα που είναι χαμένος.
Έτσι, δεν αποκλείεται να προκληθούν εξελίξεις και στο MEGA. Ο σταθμός για να μειώσει τα έξοδά του μπορεί να αποφασίσει να βγάλει το «Πρωινό mou» πολύ αργότερα.

Σύμφωνα με την Espresso, στο MEGA πριν λάβουν τις τελικές αποφάσεις και πέσουν οι υπογραφές με το ζευγάρι των παρουσιαστών, περιμένουν να δουν τις αποφάσεις του ΑΝΤ1.

Είδος προς εξαφάνιση οι ξένες ταινίες στην ελληνική τηλεόραση

Σε είδος προς εξαφάνιση οι ξένες ταινίες στην ελληνική τηλεόραση. Παρότι κατακαλόκαιρο, τόσο το Mega και ο ΑΝΤ1 όσο και ο Alpha προβάλλουν έκαστος το πολύ δύο φιλμ την εβδομάδα.

Ο λόγος είναι οικονομικός, καθώς οι συμφωνίες των τηλεοπτικών σταθμών με τα ξένα στούντιο προβλέπουν ότι η πληρωμή γίνεται μετά την προβολή.

Προκειμένου να μειώσουν το κόστος του προγράμματος, τα στελέχη προτιμούν να κρατούν τις ταινίες που έχουν στη διάθεσή τους «άπαιχτες», για να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Οι συμφωνίες, ωστόσο, έχουν συγκεκριμένη διάρκεια (οι τρέχουσες έως τον Ιανουάριο), οπότε σε περίπτωση μη προβολής των ταινιών έως τότε υπάρχει κίνδυνος να πάνε χαμένα και τα ποσά που πλήρωσε κάθε κανάλι στην έναρξη της συμφωνίας προκειμένου να προσθέσει στο portfolio του τους συγκεκριμένους τίτλους.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Αττίλα

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολή στην Κύπρο στις 14 Αυγούστου 1974, γνωστής και ως «Αττίλας 2»... ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, δύο επετειακά αφιερώματα.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, παρουσιάζεται απόσπασμα από την ταινία «Επικαίρων» της εποχής με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στις 14 και 15 Αυγούστου 1974. Στην ταινία παρουσιάζεται η άφιξη του αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Μαύρου και του προέδρου της Κυπριακής Βουλής και προσωρινά προεδρεύοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά το ναυάγιο των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Καταγράφεται επίσης η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την εκδήλωση του «Αττίλα ΙΙ», με τη συμμετοχή του υπουργού Δημοσίων Έργων Γεωργίου Αλέξανδρου Μαγκάκη, του υπουργού Απασχόλησης Κωνσταντίνου Λάσκαρη, του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Σόλωνα Γκίκα, του υπουργού Γεωργίας Δημητρίου Παπασπύρου και του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Γεωργίου Μυλωνά. Στα πλάνα διακρίνεται ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής να εξέρχεται από το κτήριο της Βουλής συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα.

Στην ταινία περιλαμβάνεται και το ραδιοτηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο μιλά για την κατάσταση στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την τουρκική εισβολή.

Επίσης το αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει το επεισόδιο της σειράς εκπομπών με τον Κώστα Βαξεβάνη «Το κουτί της Πανδώρας», με τίτλο «Φάκελος Κύπρου, η εισβολή», παραγωγής 2011.

Στην εκπομπή καταθέτουν τη δική τους μαρτυρία για το τι έγινε στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή, οι πρωταγωνιστές των γεγονότων.

Οι πρώην αξιωματικοί Αριστοτέλης Παλαΐνης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Αρίστος Νικολάου, Χάρης Πατίχης, Σταύρος Σταύρου και Χρηστός Τουφεξής αποκαλύπτουν στο φακό της εκπομπής στοιχεία για τις προετοιμασίες των Τούρκων για την επικείμενη εισβολή, για την ημέρα της απόβασης των Τούρκων (20/7/1974), καθώς και για τα μοιραία λάθη των ελληνικών δυνάμεων. Αναφέρονται στον «ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ» (14/8/1974) και δίνουν τη δική τους εξήγηση για το πώς χάθηκε η Αμμόχωστος. Τέλος, κάνουν λόγο και για τον τρόπο με τον οποίο, αυτοί που εγκατέλειψαν τα πεδία των μαχών, διεκδίκησαν αργότερα διακρίσεις και τιμές.

Στην εκπομπή περιλαμβάνεται οπτικοακουστικό υλικό, αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη, «Αττίλας ΙΙ», αλλά και το ηχητικό μήνυμα του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Παρουσιάζονται επίσης, για πρώτη φορά, απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα του Χένρι Κίσινγκερ και τα σχέδια των Αμερικανών για το μέλλον της Κύπρου.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Το Mega ετοιμάζει... αστρική αντεπίθεση

Αστρική αντεπίθεση ετοιμάζει το Mega. Το κανάλι επεξεργάζεται πρόταση από εταιρεία παραγωγής για μία νέα εβδομαδιαία αστρολογική εκπομπή.

Όπως αναφέρει η Real life, έχουν ξεκινήσει ήδη δοκιμαστικά για την ανεύρεση παρουσιαστή με τη συμμετοχή αστρολόγων χωρίς προηγούμενη τηλεοπτική εμπειρία.

Αν τελικά δοθεί το πράσινο φως, η εκπομπή θα προβάλλεται στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Υψηλή η τηλεθέαση της ΕΡΤ

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η τηλεθέαση της ΕΡΤ στην κάλυψη των δύο τελευταίων ημερών των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της: «Το βράδυ της Κυριακής, 705.819 τηλεθεατές παρακολούθησαν από τη ΝΕΤ την φαντασμαγορική Τελετή Λήξης (2.198.838 άτομα είδαν την Τελετή για τουλάχιστον 1’), με το μέσο μερίδιο τηλεθέασης να φτάνει στο 38,1%.

Η ΝΕΤ αναδείχτηκε πρώτη σε τηλεθέαση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Αυγούστου, με μέσο μερίδιο ημέρας 18,1% και 21,7% αντιστοίχως, το οποίο άγγιξε και τις δύο ημέρες ακόμα και το 55,2%.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου παρακολούθησαν από την ΝΕΤ, με τη μετάδοση «ζάπινγκ», τα αγωνίσματα του Στίβου 472.394 τηλεθεατές (με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 22,8%) και 226.441 τηλεθεατές το Βάδην Ανδρών (με 18,8%). Την ίδια ημέρα, από την ΕΤ1 είδαν 244.017 τηλεθεατές τις Καταδύσεις Ανδρών (με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 11%) και το Τάε-Κβον-Ντο Ανδρών 219.067 τηλεθεατές (με 16,2%).

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, παρακολούθησαν από την ΝΕΤ την τελευταία περίοδο του τελικού Μπάσκετ μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισπανίας 489.254 τηλεθεατές (με μέσο μερίδιο τηλεθέασης 31,9%), ενώ την ίδια ημέρα, το κλείσιμο του Ημιτελικού Μπάσκετ μεταξύ της Αργεντινής και της Ρωσίας από την ΕΤ1 είδαν 183.244 τηλεθεατές (με 11,1%)».

Την Παρασκευή σταματά και η ΕΡΤ να εκπέμπει αναλογικά από τον Υμηττό

Από την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012 διακόπτεται η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΡΤ, η ψηφιακή μετάδοση της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3, της ΕΡΤHD και πέντε ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΑ (NET FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Kosmos) από τον Υμηττό συνεχίζεται κανονικά από τον δίαυλο 52 (722 MHz). Οι τηλεθεατές της Αττικής, για να λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, πρέπει να διαθέτουν τηλεοπτική συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG 4, αλλιώς θα χρειαστεί να προμηθευτούν εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG 4.

Η αναλογική μετάδοση των τριών καναλιών της ΕΡΤ –ΝΕΤ (δίαυλος 34 UHF), ΕΤ1 (δίαυλος 56 UHF και 11 VHF) και ΕΤ3 (δίαυλος 5 VHF)– από το Κέντρο Εκπομπής Πάρνηθας συνεχίζεται κανονικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...