Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

To "Κάψε το σενάριο" επιστρέφει στη μικρή οθόνη.


Ύστερα από καθυστερήσεις η εκπομπή "Κάψε το σενάριο" επιστρέφει στη μικρή οθόνη.

Η σατιρική εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 20 Μαρτίου.

Μάλιστα αναμένεται φέτος να παρακολουθήσουμε νέες ενότητες στην εκπομπή.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ


Σταθερή πρωτιά σημειώνει και τον  Φεβρουάριο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Με ποσοστό 24,7% -τις καθημερινές- και σχεδόν ένα εκατομμύριο τηλεθεατές, διατηρεί την πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης, σημειώνοντας διαφορά 6,7 μονάδων από τον δεύτερο στην κατάταξη ΑΝΤ1.

Με τις πολιτικές εξελίξεις  να «τρέχουν» τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό -με πιο πρόσφατες τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Κύπρο και Ιταλία- το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μετέδωσε τον παλμό των γεγονότων με υπευθυνότητα, συνεχίζοντας να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ενημέρωση.

Στον πίνακα που ακολουθεί  αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα:

Αναλυτικά:

1-28 Φεβρουαρίου (Δευτέρα- Παρασκευή)
 
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
24,7
970.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
18
700.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16,4
580.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10,9
421.000
ΣΚΑΙ
6,3
284.000
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4,5
200.000


1-28 Φεβρουαρίου (Δευτέρα- Κυριακή)
 
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
23,6
914.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20
698.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
18,2
697.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11,4
433.000
ΣΚΑΙ
6,4
283.000
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5,3
230.000

                           

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

"ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" στο STAR - ΟΛΑ τα επεισόδια της εβδομάδας

Μια από τις αγαπημένες σειρές έρχεται στο STAR με νέα επεισόδια. "ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ" κάθε βράδυ στις 12.45.

Αστυνομική σειρά  αμερικανικής παραγωγής 2010, που θα ολοκληρωθεί  σε 16 επεισόδια. (9ος κύκλος).

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φρανκ Πρίνζι, Στιβ Σιλ, Κονσταντίν Μακρής

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Μέρι Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Σάφρον Μπάροους Τζέιμι Σέρινταν, Κόρτνεϊ Βανς

Χρόνια τώρα καθηλώνει τους τηλεθεατές σε όλες τις γωνιές του πλανήτη! Η δεύτερη μακροβιότερη σειρά στα τηλεοπτικά χρονικά δεν χρειάζεται συστάσεις. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πιο επιτυχημένες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης και μετράει δεκάδες υποψηφιότητες στα βραβεία EMMY. Το ελληνικό κοινό που αγάπησε το «Νόμος και τάξη», θα παραδοθεί στο σασπένς των επεισοδίων του 9ου κύκλου. Θύτης, θύμα, μάρτυρες, κατήγοροι και κοινό συνθέτουν το παζλ μιας αστυνομικής σειράς, τόσο έντονης και φορτισμένης συγκινησιακά, που προβάλλει το χρονικό του εγκλήματος σαν “déjà vu” στη μνήμη...

Ο συναρπαστικός 8ος κύκλος έφερε  αρκετές αλλαγές στην ομάδα των  ντετέκτιβ, αλλά ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ υποδυόμενος τον Ζακ Νίκολς δικαίωσε τους παραγωγούς για την επιλογή τους και ενθουσίασε όλους τους φανατικούς της σειράς.

Ο 9ος κύκλος έρχεται να φέρει ακόμα περισσότερες αλλαγές σε όλα τα κλιμάκια του Τμήματος της Νέας Υόρκης. Αλλαγές, που προκάλεσαν πάνω από 3 εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθήσουν τις 16 αστυνομικές ιστορίες του 9ου κύκλου.

Οι δημιουργοί της σειράς από τα δύο πρώτα επεισόδια του 9ου κύκλου μας συστήνουν τους νέους πρωταγωνιστές της. Μετά τον θάνατο του Ντάνιελ Ρος, την ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει η Ζοϊ Κάλας και μαζί της έρχεται και η ντετέκτιβ Σερένα Στίβενς.

Ο ντετέκτιβ Ζακ Νίκολς έχοντας στο πλευρό του τη Σερένα Στίβενς θα συγκλονίσουν το κοινό με τις νέες απολαυστικές ιστορίες τους!

Η σειρά τιμήθηκε με το ΒΜΙ TV Music Award για τις χρονιές 2003, 2004 και 2005 και με ASCAP Film and Television Music Awards στην κατηγορία «Καλύτερη Σειρά» το 2006.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Επεισόδιο 13


Ένας κυβερνητικός πράκτορας δολοφονείται και ο Νίκολς με τη Στίβενς σύντομα ανακαλύπτουν πως εκβίαζε δύο γιατρούς, που εμπλέκονται σε μία ασφαλιστική απάτη. Δυστυχώς όμως για τον πράκτορα και τους Νίκολς και Στίβενς, τους δύο γιατρούς υποστηρίζουν κάποιοι πολύ ισχυροί άνθρωποι…


ΤΡΙΤΗ

Επεισόδιο 14



Ο Νίκολς ερευνά το θάνατο ενός παλιού οικογενειακού φίλου, ο οποίος σχετίζεται με ένα θρυλικό χειρόγραφο, που χρονολογείται από την εποχή του Χριστού. Δυστυχώς για τον Νίκολς η έρευνα περιπλέκεται όταν τα συναισθήματα του για την κόρη του θύματος δεν τον αφήνουν να σκεφτεί καθαρά…



ΤΕΤΑΡΤΗ

Επεισόδιο 15



Ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός πυγμάχος, που βρισκόταν στη φυλακή για συμμετοχή σε παράνομες κυνομαχίες, αποφυλακίζεται. Σύντομα όμως βρίσκεται και πάλι στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, όταν ένα μέλος της πρώην ομάδας πυγμαχίας, στην οποία άνηκε, βρίσκεται νεκρό…


ΠΕΜΠΤΗ

Επεισόδιο 16 (τελευταίο)



Το πτώμα ενός επιτυχημένο κτηματομεσίτη βρίσκεται σε ένα υπόγειο. Οι έρευνες για τη δολοφονία του οδηγούν σε τρεις διαφορετικούς υπόπτους. Προκειμένου, ο Νίκολς με τη Στίβενς να καταλάβουν ποια η σχέση μεταξύ των τριών υπόπτων απευθύνονται σε περίεργη πηγή, τον πατέρα του Νίκολς…



Enhanced by Zemanta

ΝΕΤ: Ο βραβευμένος ΠΥΡΓΟΣ του ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ Κάθε Δευτέρα

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΝΕΤ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ  ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ.

 Πολυβραβευμένη σειρά εποχής παραγωγής BBC που μεταδίδεται στις 22.05 από τη ΝΕΤ κάθε Δευτέρα .

1ος και 2ος κύκλος (7 και 9 επεισοδίων αντιστοίχως)
Η αριστουργηματική σειρά του BBC, που κέρδισε «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου προβλήθηκε, έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ
Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.
Η ζωή στον πύργο κυλά σε δύο επίπεδα: το πρώτο είναι αυτό της οικογένειας που ζει στην απόλυτη ευμάρεια, με επίκεντρο τις διαπροσωπικές σχέσεις των τριών νεαρών κοριτσιών της οικογένειας. Το δεύτερο επίπεδο, είναι η ζωή των υπηρετών της οικογένειας, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που ζουν στον μικρόκοσμο του κτήματος, αποκλεισμένοι από κάθε είδους κοινωνική ζωή. Μέσα από τη σειρά, καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες ανέλιξης στον κόσμο των υπηρετών αλλά και η κοινωνική ανισότητα μεταξύ εκείνων και των ευγενών.
Σκηνοθεσία: Brian Percival, Brian Kelly, Andy Goddard, Ben Bolt, Ashley Pearce, James Strong
Σενάριο: Julian Fellowes
Παραγωγή: Rebecca Eaton, Julian Fellowes, Gareth Neame, Liz Trubridge, Charles Hubbard, Nigel Marchant
Πρωταγωνιστούν: Hugh Bonneville, Jim Carter, Rob James-Collier, Brendan Coyle, Phyllis Logan, Sophie Mc Shera, Lesley Nicol, Elizabeth McGovern, Dan Stevens, Siobhan Finneran, Michelle Dockery, Jessica Brown Findlay, Joanne Froggatt, Maggie Smith, Penelope Wilton, Laura Carmichael, Kevin Doyle

ΔΕΥΤΕΡΑ

Enhanced by Zemanta

Επιστρέφει η Στάη από τη Δευτέρα


Από τις 4 Μαρτίου και κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη, το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00 θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος Έλλη Στάη. 

Από την ίδια ημερομηνία και κάθε Δευτέρα βράδυ στις 23.00, η κυρία Έλλη Στάη θα παρουσιάζει και την εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή «NETWEEK».

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή στον Σπ. Παπαδόπουλο, από ένα "φανατικό" του Καζαντζίδη


Ανοιχτή επιστολή κυρίου Μιχάλη Συμεών Μιχαηλίδη, από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας  «ΥΠΑΡΧΩ», προς κύριο  Σπύρο Παπαδόπουλο ,οικοδεσπότη της εκπομπής «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» της Ν.Ε.Τ. 

Αγαπητέ κύριε  Σπύρο
* Παρακολούθησα την εκπομπή σας το Σάββατο 23/2/2013 με κεντρικό φιλοξενούμενο τον Θανάση Πολυκανδριώτη κ.λ.π. και ομολογώ ότι δεν ήθελα να τελειώσει μέχρι το πρωί.

*  Συγχαρητήρια σε σένα και στον Θανάση Πολυκανδριώτη, για την θαυμάσια ορχήστρα του από λαϊκά όργανα, με κυρίαρχο το μπουζούκι.

*  Θαυμάσιοι απαξάπαντες όλοι οι οργανοπαίκτες, με το μπρίο και το πάθος που έπαιξαν.

* Εκείνο όμως που έδωσε περισσότερο χαρά, ήταν η είδηση ότι έχει δρομολογηθεί, αφ ενός να αναγνωριστεί το μπουζούκι ως Ελληνικό όργανο και δεύτερο, ότι θα διδάσκεται η λαϊκή μουσική σε τριτοβάθμια εκπαίδευση.

*  Μ΄ αυτό το γεγονός θα εκπληρωθεί και ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου μας, του συλλόγου φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» (του οποίου τυγχάνω να είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του), προς τις αρμόδιες αρχές.

* Εκείνο όμως που θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω αλλά και να καυτηριάσω είναι πως δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται, μιας και βλέπει την εκπομπή όλη η υδρόγειος (ίσως να διέλαθε της προσοχής σας)  είναι οι χοροί, χορεύουν κάθε τόσο ζεϊμπέκικο, χασάπικο και δεν διαφέρει από ένα κλασικό τσάμικο, από την μια δεν μπορεί να ζητάμε το μπουζούκι ο μπαγλαμάς να έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και από τη άλλη να ξεφτιλίζουμε τους λαϊκούς χορούς.

Μετά τιμής

Μιχάλης Συμεών Μιχαηλίδης

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοψία στις Σκουριές της Χαλκιδικής


Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία στις Σκουριές της Χαλκιδικής, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Ένας «ακήρυχτος πόλεμος» έχει χωρίσει τους κατοίκους της περιοχής σε δύο στρατόπεδα. Στο ένα βρίσκονται όσοι αντιδρούν στη μεταλλουργία χρυσού και στο άλλο όσοι αντιμετωπίζουν την επένδυση ως ευκαιρία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Αντώνης Σρόϊτερ επισκέπτεται την περιοχή και καταγράφει την κατάσταση και τις διαφορετικές απόψεις. Τι δηλώνουν όσοι αντιδρούν στην επένδυση; Τι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»; Τι απαντά η ίδια η εταιρεία;

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας παρουσιάζουν στην κάμερα της εκπομπής τις ζημιές που προκάλεσε η επίθεση των 50 κουκουλοφόρων. Τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι και αυτοί ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ κάνουν λόγο για κλίμα εκφοβισμού από τους συντοπίτες τους, οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι που αντιδρούν στην επένδυση δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση των κουκουλοφόρων και υποστηρίζουν ότι θέλουν να προστατεύσουν το μέλλον των παιδιών τους. Τέλος, εκπρόσωπος της «Ελληνικός Χρυσός» αναφέρει ότι η επένδυση είναι προϋπολογισμού ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και ότι σήμερα απασχολεί 1.200 άτομα, στις εγκαταστάσεις της στη Χαλκιδική, ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της επένδυσης θα απασχολούνται άμεσα και έμμεσα  5.000 άτομα.

Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 23:00

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα: Πόσο Έλληνας είσαι;


Το όνομά του είναι  Γεράσιμος. Το όνομά της είναι  Χριστίνα. Γεννήθηκαν στην Αθήνα. Τέλειωσαν  το ελληνικό σχολείο. Σπούδασαν σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν έχουν γνωρίσει άλλη χώρα. Οι γονείς τους είναι αλλοδαποί, ήρθαν στην Ελλάδα από την Αφρική. Αλλά τις χώρες των γονιών τους, ο Γεράσιμος και η Χριστίνα, δεν τις έχουν καν επισκεφθεί.

Δικαιούνται, λοιπόν, να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα; Μπορούν να έχουν ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο, και με ποιές προϋποθέσεις; Ή μήπως θα πρέπει να ζήσουν την ζωή τους, νομικά ανύπαρκτοι για την χώρα όπου γεννήθηκαν και ζουν, ανύπαρκτοι και για την χώρα προέλευσης των γονιών τους;

Στο ερώτημα αυτό αναζητεί απάντηση η «Έρευνα» που θα μεταδοθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, στις 24.00 από το MEGA. Το ερώτημα της ιθαγένειας των παιδιών, δεκάδων χιλιάδων παιδιών με αλλοδαπούς γονείς, που γεννούνται εδώ, φοιτούν στα σχολεία μας και μεγαλώνουν δίπλα μας. Ένα ερώτημα που, το καθιστούν διπλά επίκαιρο, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο 3838/2010 περί ιθαγένειας, αλλά και οι καθημερινές πλέον ρατσιστικές επιθέσεις μέσα και γύρω από σχολεία, εναντίον όσων μοιάζουν διαφορετικοί.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 24.00 στο MEGA

Νέο παιχνίδι γνώσεων στην ΕΤ3


Ένα πρωτότυπο τηλεπαιχνίδι γνώσεων για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία με τον τίτλο "Θες τη Νίκη" με παρουσιαστές την Κλέλια Χαρίση και τον Πάνο Σατζόγλου αρχίζει στην ΕΤ3 από το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19.00.

Συμμετέχοντες και πρωταγωνιστές θα είναι οι νέοι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, δύο ομάδες νέων συναγωνίζονται σε γνώσεις για τη νίκη, ενώ μεγάλος αριθμός φίλων κάθε ομάδας τους ενισχύει στην προσπάθεια. Η κάθε εκπομπή, διάρκειας μιας ώρας, με κανόνες παιχνιδιού και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων εικόνας και βίντεο στοχεύει στην καλύτερη γνώση του τόπου και της ιστορίας του μέσα από την ψυχαγωγία. Κυρίως όμως, με την ευκαιρία του παιχνιδιού, αναδεικνύει τη διαχρονική και πολύπτυχη ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Οι πρώτες εκπομπες επικεντρώνονται στη θεματογραφία της Θεσσαλονίκης και σταδιακά  καλύπτουν όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι αντίπαλες ομάδες του τηλεοπτικού παιχνιδιού εκπροσωπούν τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία της βόρειας Ελλάδας.

Το ερωτηματολόγιο καλύπτει όχι μόνο θέματα του 20ου αιώνα, αλλά ολη την ιστορική διάρκεια κι εμβέλεια του βορειοελλαδικού χώρου. Τα μέλη της νικήτριας ομάδας επιβραβεύονται με πλούσια χρηστικά δώρα για τις σπουδές και τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ χρήσιμα βιβλία για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία προσφέρονται σε όλους τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι.

 40,3 εκατομμύρια θεατές είδαν τα Oscars 2013


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τη χθεσινή Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, μια ελαφρά αύξηση σε σχέση με την περσινή επίδοση των 39,3 εκατομμυρίων.

Τα Oscars είναι παραδοσιακά η πιο δημοφιλής εκδήλωση, την περσινή χρονιά ωστόσο βρέθηκαν πίσω από το Grammy Awards.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Από του χρόνου "Αδύναμος κρίκος";


Από αναβολή σε αναβολή φαίνεται ότι πηγαίνει το τηλεπαιχνίδι " Ο πιο αδύναμος κρίκος". Φημολογείται ότι η πρεμιέρα θα καθυστερήσει μερικούς μήνες, ώστε να ξεκινήσει να προβάλλεται με τη νέα σεζόν.

Διαβάσαμε: " Για μετάθεση πάει ο "Αδύναμος κρίκος" από Απρίλιο σε Οκτώβριο. Το κόστος των ξένων δικαιωμάτων είναι πολύ ακριβό και ο Νίκος Μουτσινάς θα πρέπει να κάνει υπομονή. Ο δημοφιλής παρουσιαστής όμως δεν πτοείται και πιστεύει ότι σύντομα θα έχει το πράσινο φως για το τηλεπαιχνίδι".

Οι νέες σειρές και ζώνες της ΕΡΤ


Ο Μάρτιος είναι ο μήνας, που πολλές νέες σειρές θα κάνουν πρεμιέρα στην κρατική τηλεόραση, ενώ οι κινηματογραφόφιλοι θα απολαμβάνουν ελληνικές και ξένες ταινίες...

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Με νέες, ποιοτικές ξένες σειρές και με κινηματογραφικές ζώνες ενισχύονται από τον Μάρτιο τα προγράμματα της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η καθιερωμένη ζώνη προβολής ξένων σειρών στη ΝΕΤ κάθε βράδυ στις 22.00 ανανεώνεται με κορυφαίες παραγωγές της ευρωπαϊκής και αμερικανικής τηλεοπτικής αγοράς.

Από την Παρασκευή 1 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή θα προβάλλεται η δραματική σειρά παραγωγής BBC «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΑΖ» (DANCING ON THE EDGE), σε σκηνοθεσία Στήβεν Πολιάκοφ, με τους Τσουίτελ Εντζόφορ, Μάθιου Γκούντ, Άλαν Κόρντουνερ κ.α. Η σειρά παρουσιάζει την κοινωνική ζωή στο Λονδίνο του Μεσοπολέμου, μέσα από τις περιπέτειες ενός τζαζ συγκροτήματος που αποτελείται από μαύρους μουσικούς και του οποίου ηγείται ο πιανίστας Λούις Λέστερ, καταγράφοντας παράλληλα τις προσπάθειές τους να αναρριχηθούν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών.

Μετά από την επιτυχημένη πορεία του, ο «ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ» - ο τέταρτος κύκλος του οποίου θα προβληθεί από τον Οκτώβριο στη ΝΕΤ– δίνει τη θέση του από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην αμερικανική δραματική σειρά «BOSS», με τους Κέλσεϊ Γκράμερ, Κόνι Νίλσεν, Καθλίν Ρόμπερτσον κ.α. Ο χαρισματικός δήμαρχος Τομ Κέιν έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη του Σικάγο, παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να ελέγξει την ίδια του τη ζωή: πάσχοντας από εκφυλιστική εγκεφαλοπάθεια δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη μνήμη του, ούτε καν τους πιο κοντινούς του συνεργάτες. Αυτό το πρόβλημα θα αποκαλύψει τον πραγματικό χαρακτήρα του Κέιν. Τελικά, δεν είναι η δύναμη που τον διαφθείρει, αλλά ο φόβος μήπως την χάσει. Πρέπει τώρα να βρίσκεται πάντα ένα βήμα πριν από τους εχθρούς του, που περιμένουν την πτώση του.

Ο τρίτος κύκλος της αγαπημένης δανέζικης σειράς «BORGEN - ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» αρχίζει από την Πέμπτη 21 Μαρτίου. Η Μπιργκίτε Νίμποργκ, έρχεται αντιμέτωπη με νέες πολιτικές περιπέτειες γύρω από τον πρωθυπουργικό θώκο, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.

Φως σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις ρίχνει από την Τρίτη 26 Μαρτίου και κάθε Τρίτη ο επιθεωρητής ο Ρίτσαρντ Πουλ, μέσα από τη νέα αστυνομική σειρά «DEATH IN PARADISE», με τους Ben Miller, Sara Martins, Danny John-Jules, Gary Carr κ.α. Ο ιδιόρρυθμος επιθεωρητής που μισεί τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο, καλείται να εξιχνιάσει υποθέσεις σε ένα όμορφο νησί της Καραϊβικής. Απεσταλμένος στο μικρό νησί του Saint-Marie, νοιώθει εγκλωβισμένος αλλά δεν παραιτείται από τις συνήθειές του, μεταφέροντας τη βρετανική αυστηρότητα στο χαλαρό εργασιακό του περιβάλλον. Αν και ο  Ρίτσαρντ δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, η ετερόκλητη ομάδα που βρίσκει εκεί γρήγορα «δένει», με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των πιο σκοτεινών υποθέσεων που εκτυλίσσονται στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Καραϊβικής.

Η ιστορία της τηλεόρασης και της νεώτερης Ευρώπης, ζωντανεύει στη συχνότητα της ΕΤ1 από την Τρίτη 5 Μαρτίου και κάθε μέρα στις 19:10, μέσα από την ιταλική κοινωνική σειρά «ΘΥΜΑΜΑΙ» (RACCONTAMI), με τους Μάσιμο Γκίνι, Λουνέτα Σαβίνο, Μαριολίνα ντεΦάνο, Τζόρτζια Καρντάτσι κ.α. Κεντρικός άξονας της σειράς είναι οι περιπέτειες της οικογένειας Φερούτσι – στη δεκαετία του ’60. Μέσα από τις καθημερινές ιστορίες της οικογένειας,  προβάλει άλλος ένας «πρωταγωνιστής» της καθημερινότητάς τους: η τηλεόραση, το νέο Μέσο που επηρεάζει και καθορίζει τις ζωές των ανθρώπων σε μια εποχή που όλα αλλάζουν. Μέσα από ένα φλας μπακ στο παρελθόν, ο πιο μικρός γιος της οικογένειας Φερούτσι, ο Κάρλο – ενήλικας πλέον – θυμάται εκείνα τα χρόνια.

Οι σινεφίλ βρίσκουν ξανά από τον Μάρτιο το τηλεοπτικό τους «στέκι» στις κινηματογραφικές ζώνες της ΕΤ1, με επιλεγμένες ελληνικές και ξένες ταινίες.

Ειδικότερα, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 22.00 θα προβάλλονται ποιοτικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου - πολλές από τις οποίες σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση – που γνώρισαν την αποδοχή του κοινού σε όποια χώρα προβλήθηκαν.

Το Σάββατο στη 01.00, αμέσως μετά το μεγάλο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1, θα προβάλλονται ταινίες, που έγιναν αντικείμενο συζήτησης για το κοινό και τους κριτικούς, με το ξεχωριστό τους περιεχόμενο, τον αιχμηρό τους σχολιασμό και την ιδιαίτερη  αισθητική τους.

Παράθυρο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ανοίγει κάθε Δευτέρα στις 22.00 με την προβολή βραβευμένων ταινιών πρόσφατης παραγωγής, ενώ κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, την ίδια ώρα, θα μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις όπερας".



Enhanced by Zemanta

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Θα γίνει και πάλι της… Τρίτης μέχρι την Τετάρτη στον Αlpha!

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου, στις 21:00 - Από τις 23:00 και μετά διαδικτυακά στην ιστοσελίδα και το Μobile Αpp του Alpha


Επιστρέφει! Για να μας ξεσηκώσει, να μας διασκεδάσει και να μας συγκινήσει. Ο Λάκης Λαζόπουλος θα είναι και πάλι κοντά μας την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στις 21:00 για να γίνει και πάλι της… Τρίτης. Ο μοναδικός σατιρικός λόγος του Λάκη, τα ανατρεπτικά βίντεο, τα σκετς εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, επιστρέφουν στον Αlpha για να φωνάξουν για άλλη μια φορά τις σκέψεις μας.

Επειδή δύο ώρες Αλ Τσαντίρι Νιουζ δεν είναι ποτέ αρκετές, η φετινή χρονιά ξεκινάει πρωτοποριακά! Για πρώτη φορά αυτή την Τρίτη, η εκπομπή από τις 23:00 θα συνεχιστεί για μία ώρα ακόμη μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αποκλειστικά μέσω live streaming στην ιστοσελίδα www.alphatv.gr/Live καθώς και στο Alpha Mobile App www.alphatv.gr/MobileApp, τη δωρεάν εφαρμογή του Alpha για smartphones και tablets. Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ, με την ελεύθερη σκέψη και έκφραση που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του, αυτή την επιπλέον ώρα, απαλλάσσεται από τους περιορισμούς του ΕΣΡ και γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτικό, τολμηρό και ανατρεπτικό. Στο διαδίκτυο, το τσαντίρι θα μετατραπεί σε ένα διαφορετικό δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό του και κυρίως τους νέους. Θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για τη ζωή τους, χωρίς λογοκρισία, χωρίς φίμωση, με απόλυτη ελευθερία.

Στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι όπως πάντα όλοι ευπρόσδεκτοι. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκπομπή μπορείτε να καλέσετε στο 212 212 5566.

Ο Λάκης  Λαζόπουλος και το Αλ Τσαντίρι Νιουζ έρχονται στον Alpha, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, στις 21:00 και θα γίνει και πάλι της… Τρίτης και στις 23:00 Αλ Τσαντίρι Νιουζ after στο διαδίκτυο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...