Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

O Alpha: ΔΕΚΑ - Όλα τα επεισόδια και το μεγάλο φινάλε!

O Alpha απαντά στα τούρκικα σίριαλ με ...Καραγάτση. Μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, θα βγάλει από το "σεντούκι" το κανάλι της Κάντζας τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να εμπλουτίσει το βραδινό του πρόγραμμα.

 Πρόκειται για το "Δέκα", τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μ.Καραγάτση, σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου και μουσική της Ελένης Καραϊνδρου, που προβλήθηκε το 2007. Προβάλλεται ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ στις 11.35 M.M.

Σενάριο: Μαίρη Ζαφειροπούλου, Σταύρος Καλαφατίδης
Διάλογοι: Γιώργος Κρητικός
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Ρένη Πιττακή, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Ζορμπά, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θάλεια Ματίκα, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Μαρίσα Τριανταφυλλίδη κ.α.

Επεισόδιο: 16

Τα νέα για τις νυχτερινές εξορμήσει της Σίας και το ξέσπασμα της Μαρίνας γίνονται θέμα κουτσομπολιού στο «10». Η Μαρίνα και η Παντοφλού βρίσκονται σε οξύτατη αντιπαράθεση για το ποιανής οι κόρες είναι πιο ηθικές.
Ο Φουντούκος δείχνει σημάδια παράνοιας. Θέλει να κατακτήσει το σύμπαν, αυτοαποκαλείται «Άρχων του κόσμου» και αναπτύσσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του.
Η Μαρία και η Ξανθή παραέρχονται κοντά… Τόσο που δεν πάει άλλο.
Η Σοφία Ατζαγιόλη ανακοινώνει στον Φουντούκο πως είναι έγκυος.
Η Μαρία παραιτείται από το μοδιστράδικο για να ακολουθήσει τον Κίτσο στα ταξίδια του. Ο Γιώργος Λέφας, έχοντας βάλει από καιρό στο μάτι την Σοφούλα, την κόρη της Παντοφλούς, την παρασύρει, την μεθάει και την βιάζει.

Επεισόδιο: 17

Η γειτονιά του «10» υποδέχεται τον Κώστα που, για την δύσκολη μέχρι τώρα ζωή του, όπως λέει ο ίδιος, μόνο ένας γάμος θα τον σώσει. Οι Βάλβηδες δεν χάνουν την ευκαιρία. Τον γνωρίζουν στην αδερφή τους την Αντωνία…Η ερωτική σχέση της Ξανθής με την Μαρία Μακρή μοιάζει να χάνει τον έλεγχο και η Μαρία ζητάει τρόπο να ξεφύγει.Ο Φουντούκος παντρεύεται την Σοφία Ατζαγιόλη και το «10» γιορτάζει. Λίγους μήνες μετά το βιασμό της, η Σοφούλα, η κόρη της Παντοφλούς, είναι έγκυος και στις προσπάθειές της να μιλήσει στον Λέφα δεν τα καταφέρνει, την αποφεύγει συστηματικά.Η ξαφνική επιστροφή του Κίτσου στο «10», από ταξίδι που δεν έγινε λόγω βλάβης του φορτηγού, η Μαρία που γυρίζει αναστατωμένη στην κάμαρή τους από συνάντησή της με την Ξανθή και το κακό δεν αργεί να γίνει… 

Επεισόδιο: 18 (τελευταίο)

Οι κάτοικοι του 10 που ζωντάνεψαν για λίγο στις τηλεοπτικές οθόνες επιστρέφουν στις λογοτεχνικές σελίδες όπου πάντα ανήκαν.
Για κάποιους χαρακτήρες το φινάλε της ιστορίας είναι καλό, σε άλλους πάλι όχι.
Ο Κίτσος είναι στη φυλακή, η Μαρία βγαίνει από το νοσοκομείο και αποφασίζει να γυρίσει στο παλιό της επάγγελμα.
Ο Φουντούκος, ονειρεύεται μεγαλεία «οικουμενικής κυριαρχίας» αλλά δεν μπορεί να βάλει σε τάξη την προσωπική του ζωή μια και είναι ανάμεσα στις δύο γυναίκες, τη βοηθό του Μάρθα και τη γυναίκα του Σοφία. 
Μεγάλη χαρά περιμένει το σπιτικό των Βάλβηδων, η Αντωνία παντρεύεται τον Κωνσταντή, ο Νίκος ζητά σε γάμο την Σοφούλα τη κόρη της παντοφλούς και ο Μιχάλης ετοιμάζεται να πάρει την καλή του Αννούλα Λέφα. Την χαρά αυτή όμως επισκιάζει η αυτοκτονία της Παναγιώτας Βάλβη…
Εν τω μεταξύ, Ρηνούλα ανακαλύπτει ότι η Δέσποινα ήταν η αγαπημένη του Καλογερά και τη ρωτά γιατί δεν διεκδίκησε τη διαθήκη…
Σε όλες τις ιστορίες η τελευταία πράξη είναι ανολοκλήρωτη, όπως ημιτελές είναι και το έργο του Καραγάτση, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του.
«Ας γελάσω» ήταν οι τελευταίες λέξεις που σημείωσε ο συγγραφέας…

Οι κρυφές διακοπές της SILA - Που πήγε η διάσημη ηθοποιός;

Γιατί δεν δεν ήθελε να το μάθει κανείς το μέρος που επισκέφθηκε?

Εκτός από την είδηση ότι η πρωταγωνίστρια του ''Sila'' Τσανσού Ντερέ ξεκίνησε, ήδη, από τον Ιούνιο τις διακοπές της, θα απορείτε για βάζουμε τη λέξη σε εισαγωγικά. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή ηθοποιός πήγε στο περίφημο νησί το οποίο προτιμούν πολλοί Τούρκοι ηθοποιοί για τις διακοπές της, όχι μόνο για να ξεκουραστεί από το βαρύ πρόγραμμα του χειμώνα, αλλά και για να κάνει διαλογισμό και γιόγκα κοντά σε ''ειδήμονες'' του χώρου, με τον δάσκαλο που είχαν κατά καιρούς η Μαντόνα και η Τζένιφερ Λόπεζ. 

Σύμφωνα με το TV ΖΑΠΙΝΓΚ η ίδια έφυγε γύρω στα μέσα Ιουνίου προς άγνωστη -αρχικά – κατεύθυνση, αλλά τελικά...προδόθηκε μόνη της όταν ανέβασε άκρως ατμοσφαιρικές φωτο στη σελίδα της στο facebook. Ηταν η πρώτη φορά που ταξίδευε στο νησί για ειδικό σκοπό και όπως δήλωσε ήταν πραγματικά ενθουσιασμένη.

Δεν διευκρινίστηκε αν σε αυτή την την απόδραση ήταν μόνη της ή συνοδεύοταν από τον αγαπημένο της, γνωστό βαρόνο των Τούρκικων ΜΜΕ, το σίγουρο είναι, πάντως, ότι η επιλογή της να επισκεφθεί τις Μαλδίβες δεν σχολιάστηκε και ιδιαίτερα ευμενώς από τα τούρκικα έντυπα που ανέφεραν επισταμένως το υψηλό κόστος της διαμονής στο πολυτελές θέρετρο, όπου κατέλυσε η Ντερέ.

Η απίστευτη αλλαγή της Σεχραζάτ αγκαλιά με τον γιο της!

Η πρωταγωνίστρια της σειράς "Χίλιες και μια νύχτες" άλλαξε!

Την γνωρίσαμε μέσα από την πετυχημένη σειρά του Μακεδονία TV και μετέπειτα του ΑΝΤ1, "Χίλιες και μία νύχτες" και την αγαπήσαμε όσο καμιά άλλη Τουρκάλα πρωταγωνίστρια. Ο ρόλος της Σεχραζάτ την έκανε διάσημη στην Ελλάδα και η φήμη της έφτασε σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το καλοκαίρι εκείνο που τα μηχανάκια της τηλεθέασης χτυπούσαν κόκκινο... Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια η κατά κόσμον Berguzar Korel αποτραβήχτηκε από τα πολλά φώτα της δημοσιότητας για να μεγαλώσει τον γιο της. Σήμερα πλέον αναζητά νέους ορίζοντες στην επαγγελματική της καριέρα με σύμμαχο τον σύζυγο της (Ονούρ) και την φήμη που την ακολουθεί ακόμα!

Η Σεχραζάτ άλλαξε... Ωρίμασε το πρόσωπο της, φάνηκαν οι πρώτες ρυτίδούλες, πήρε λίγα κιλά παραπάνω, δεν φοβάται να κυκλοφορήσει έξω χωρις μακιγιάζ και τα μαλλιά της πλέον είναι ξανθά!

Οι θαυμαστές της σε ολόκληρο τον κόσμο περιμένουν το επόμενο της τηλεοπτικό βήμα που οι πληροφορίες μας λένε πως δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Το Euronews και στα γαλλικά

Στο μεταδιδόμενο (μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ) πρόγραμμα του Euronews, πέραν της αγγλόφωνης έχει ενεργοποιηθεί  και η γαλλόφωνη έκδοση. Όσοι επιθυμούν την γαλλόφωνη έκδοση του Euronews μπορούν να την ενεργοποιήσουν από το τηλεχειριστήριο ή από το μενού του ψηφιακού τους δέκτη. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνόφωνο  κανάλι του Euronews αναμένεται να εκπέμψει το πρόγραμμά του το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Από τις 25 Ιουλίου 2012 ξεκινά από το Κέντρο Εκπομπής Ακαρνανικών η ψηφιακή μετάδοση του «μπουκέτου» της ΕΡΤ  με τα προγράμματα ΒΟΥΛΗ, BBC WORLD, DEUTSCHE WELLE και RIK SAT, από τον δίαυλο 46 (674 MHz). Οι τηλεθεατές που επιθυμούν να λαμβάνουν τα ανωτέρω προγράμματα πρέπει να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς δέκτες τους προσθέτοντας το κανάλι 46. Η περιοχή κάλυψης των Ακαρνανικών περιλαμβάνει το Αγρίνιο, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα και γενικότερα μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι η ψηφιακή μετάδοση από τα Ακαρνανικά των προγραμμάτων ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ERT HD της ΕΡΤ έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2011 (δίαυλος 28).

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Ολυμπιάδα στην ΕΡΤ

Με απευθείας και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της τετραετίας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διεξαχθούν από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου 2012.

Με αποστολή 69 συνολικά ατόμων - 25 δημοσιογράφους, 1 σκηνοθέτη, 2 παραγωγούς και 41 τεχνικούς -  η  ΕΡΤ θα καλύψει πλήρως και τα 28 ολυμπιακά αθλήματα. Την ευθύνη σχεδιασμού, υλοποίησης και παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων για την ΕΡΤ έχει ο Διευθυντής Αθλητικών Προγραμμάτων Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ενώ στην εκπόνηση του Ολυμπιακού προγράμματος συμμετείχε ο Παναγιώτης Φιλίππου σε συνεργασία με την Δόξη Βαλιούλη.

Η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3, θα μεταφέρουν στους Έλληνες τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΕΡΤ θα μεταφέρει την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων σε τεχνολογία υψηλής ευκρίνειας (High Definition), μέσα από το κανάλι ERT HD. Συγκεκριμένα, η ΝΕΤ θα μεταδίδει τα κεντρικά αθλήματα (κολύμβηση, στίβο κ.α.), τις ειδικές εκπομπές, καθώς και τις Τελετές Έναρξης και Λήξης. Η ΕΤ1 μετατρέπεται για δύο εβδομάδες σε αμιγώς ολυμπιακό κανάλι, καλύπτοντας με «ζάπινγκ» όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, με έμφαση κυρίως στις ελληνικές συμμετοχές, ενώ η ΕΤ3 θα μεταδίδει ομαδικά σπορ. Η ERT HD θα μεταδώσει σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας αγωνίσματα, με κύριους άξονες την κολύμβηση και τον στίβο.

Κάθε βράδυ στη ΝΕΤ, αμέσως μετά των τέλος των αγωνισμάτων, θα προβάλλεται ειδική ολυμπιακή εκπομπή με όλες τις εξελίξεις της ημέρας. Ο Βασίλης Μπακόπουλος και ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου από τα στούντιο της ΕΡΤ στην Αθήνα, καθώς και η Βιβή Δρακά και ο Στέφανος Δημητριάδης από το Λονδίνο,  αναλύουν τις μεγάλες στιγμές των αγώνων, τις προσπάθειες, τις επιδόσεις, τα ρεκόρ και τα παρασκήνια, ενώ οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στην Αγγλία θα δίνουν πλούσιο ρεπορτάζ, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και διαδικτυακά, αναμεταδίδοντας για τους εντός Ελλάδος χρήστες τα ολυμπιακά αθλήματα και μέσα από την υπηρεσία WebTV, από τα τρία αθλητικά διαδικτυακά κανάλια ERT Web Sport 1, 2 &3. Η εικόνα των Ολυμπιακών του Λονδίνου θα είναι διαθέσιμη και μέσα από λειτουργικά συστήματα i-OS και android, ενώ συνεχή πληροφόρηση για ό,τι συμβαίνει στα αγγλικά στάδια και γήπεδα θα προσφέρει η δημοσιογραφική ομάδα του www.ert.gr.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Είναι αυτή η αντικαταστάτρια της Έλενας Παπαβασιλείου στο "Μες στην καλή χαρά";

Όμορφη με τηλεοπτική εμπειρία και καταπληκτική φωνή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι η...πρώτη επιλαχούσα για τον καναπέ του "Μες στην καλή χαρά"...

Ο λόγος για την Φαίη Βώκου! Το κορίτσι με τα καταγάλανα μάτια που είχαμε γνωρίσει το 1997 στο πλευρό του Δημήτρη Παπανώτα στην εκπομπή "Μύθοι και πραγματικότητα" και συνέχισε με μεγάλη επιτυχία τόσο στο MAD, όσο και στον ALPHA, μετά στο πλευρό του Μιχάλη Τσαουσόπουλου, αλλά και στο ALTER, στο "TV Weekend"!

H Φαίη έχει στο λογαριασμό της στο facebook πάρα πολλές φωτογραφίες από ευτυχισμένες τηλεοπτικές στιγμές στο κανάλι του Μπουρναζίου!

Η Φαίη Βώκου είναι πρώτη στη λίστα της Ρούλας Κορομηλά, όπως διαβάζουμε, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση της συμμετοχής της στον καναπέ του "Μες στην καλή χαρά". Πρώτον και κύριον, να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση της Έλενας Παπαβασιλείου από την εκπομπή, όπως και κάποιων άλλων συνεργατών και δεύτερον και -επίσης σημαντικό- να δώσει το πράσινο φως η μαέστρος, Ναταλία Γερμανού!

Σύντομα θα γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι για την επιτυχημένη αγαπημένη εκπομπή που μας κρατάει συντροφιά τα Σαββατοκύριακα!

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τέλος το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών από 20 Ιουλίου

Ένα σημαντικό βήμα στη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος πρόκειται να σημειωθεί στις 3 π.μ. της 20ής Ιουλίου. Πρόκειται για τη στιγμή που θα διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό.

Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι όσα νοικοκυριά της Αττικής έχουν στραμμένες τις τηλεοπτικές κεραίες τους προς τον Υμηττό, θα λαμβάνουν μόνο ψηφιακά τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Όσον αφορά στα κρατικά κανάλια, η αντίστοιχη ημερομηνία διακοπής είναι η 17η Αυγούστου. Τι θα συμβεί το πρωί της 20ης Ιουλίου;

Θα διακοπεί η μετάδοση του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό όσον αφορά στα ιδιωτικά κανάλια. Από εκείνη τη στιγμή, η εκπομπή θα είναι μόνο ψηφιακή. Για τα κρατικά κανάλια η διακοπή του αναλογικού σήματος είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου αμέσως μετά τη λήψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσα νοικοκυριά έχουν στραμμένα την κεραία τους προς τον Υμηττό και έχουν ήδη ψηφιακό δέκτη (είτε ενσωματωμένο στην τηλεόραση είτε εξωτερικό δέκτη) λαμβάνουν ήδη ψηφιακά το σήμα των Alpha, Alter, ANT1, MakTV, Mega, Skai και Stat μέσω της Digea, καθώς και των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD, Βουλή, BBC, DW, RIK, Euronews, TV5 αλλά και των συνδρομητικών Novacinema και Novasports που είναι στο «μπουκέτο» Nova Επίγεια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...