Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

“Όλα για την υγεία mou”: Καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 17:10, εστιάζει στα προληπτικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε ώστε το καλοκαίρι μας να είναι ανέμελο και ασφαλές.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί η υπερβολική ζέστη μπορεί να γίνει εχθρός του οργανισμού, ιδίως των παιδιών και των ηλικιωμένων, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ηλίαση και τη θερμοπληξία αλλά και γιατί οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα έχουν λόγο να επισκέπτονται με τον παθολόγο τους πριν από τις διακοπές τους.

Η εκπομπή παρουσιάζει όλους τους ασφαλείς τρόπους για να “ρίξουμε” τη θερμοκρασία στο περιβάλλον που ζούμε και διερευνά τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβουν τα κλιματιστικά και οι ανεμιστήρες. Επίσης, δίνει χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων και εστιάζει στα λάθη που κάνουμε στη χρήση των αντιηλιακών.

Διατροφολόγος προτείνει το “μενού των διακοπών” καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το καλοκαίρι παραλείπουμε βασικά γεύματα με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τους διατροφικούς πειρασμούς όπως παγωτά και αλκοόλ, να “βάζουμε” περιττά κιλά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για μια άλλη “παγίδα” που σχετίζεται με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία κάθε καλοκαίρι καταγράφουν αύξηση σε όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως στις νεώτερες. Οι επιστήμονες μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη χρήσης προφυλακτικού, για την πρόληψη όχι μόνο του ιού HIV αλλά και πολλών άλλων μεταδιδόμενων νοσημάτων που δείχνουν να αυξάνονται τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...