Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τα τουρκικά σίριαλ στο στόχαστρο του ΕΣΡ


Είναι γεγονός ότι τα τουρκικά σίριαλ καταλαμβάνουν αρκετό χρόνο του τηλεοπτικού προγράμματος. Αυτό, φαίνεται, ότι άρχισε να απασχολεί το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Διαβάσαμε:

«Στο στόχαστρο του ΕΣΡ έχουν μπει οι τουρκικές σειρές που προβάλλουν κατά κόρον τα ιδιωτικά κανάλια, αλλάζοντας δραματικά το συσχετισμό μεταξύ ευρωπαϊκών παραγωγών και ξενόγλωσσων εκπομπών από τρίτες, μη κοινοτικές, χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου εξετάζει σε ποιο βαθμό εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή οδηγία 97/36/ΕΚ που ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ. 100/2000 και προβλέπει ότι «οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται να μεταδίδουν ευρωπαϊκά έργα σε ποσοστό τουλάχιστον 51% επί του συνολικού χρόνου των μεταδιδόμενων από αυτούς προγραμμάτων».

Στον υπολογισμό του συνολικού χρόνου μετάδοσης δεν περιλαμβάνεται ο χρόνος που αφιερώνεται σε ειδήσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, τηλεοπτικά παιχνίδια, τηλεπώληση, καθώς και σε υπερωρίες τηλεκειμενογραφίας, ενώ επιβάλλεται και υποχρέωση προμήθειας προγράμματος από ανεξάρτητους παραγωγούς, τουλάχιστον σε ποσοστό 10% του προγράμματος κάθε καναλιού».


Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...