Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το κεφάλι μου πάει να σπάσει...


Η εκπομπή  «Όλα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 16:00 στοMEGA ασχολείται με το θέμα των πονοκεφάλων. 

Εννιά στους  δέκα ανθρώπους έχουν αισθανθεί έστω και μια φορά στη ζωή τους πονοκέφαλο. Νεώτερες μελέτες δείχνουν ότι η κεφαλαλγία δεν πλήττει μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Ιδιαίτερη αναφορά στην εκπομπή γίνεται στην παιδική κεφαλαλγία αλλά και τον πονοκέφαλο λόγω άγχους.  

Στο στούντιο φιλοξενείται  μια νέα γυναίκα που βιώνει την κεφαλαλγία στην πιο δύσκολη μορφή της, την ημικρανία. Η εκπομπή διερευνά κάποιες από τις πλέον περίεργες κεφαλαλγίες αφού εκτιμάται ότι στο σύνολό τους ξεπερνούν τις 200. Ανάμεσά τους, ο πονοκέφαλος από την αφαγία, την υπερκατανάλωση ποτού, την αϋπνία κ.ά. Οι ειδικοί εξηγούν ποιές από αυτές τις μορφές πονοκεφάλου είναι αθώες αλλά και ποιές πρέπει να μας ανησυχούν.  

Σε μια  διαφορετική συνέντευξη εμφανίζεται  στην εκπομπή ο δημοσιογράφος  Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος καταθέτει την προσωπική του εμπειρία αναφορικά με το θέμα της εκπομπής. 

Αναφέρεται  η διαδικασία των διαγνωστικών εξετάσεων και του εγκεφαλογραφήματος, ενώ καταρρίπτονται μύθοι που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Οι περισσότεροι αναζητούν λύση στα φάρμακα, με αποτέλεσμα τα ίδια τα φάρμακα να γίνονται αιτία για  χρόνιο πονοκέφαλο. Στο στούντιο αναλύονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας, από την ομοιοπαθητική μέχρι τον βελονισμό και την φυσικοθεραπεία. Τέλος, προβάλλονται απλές ασκήσεις αλλά και άλλες πρώτες βοήθειες που μας βοηθούν σε μια κρίση πονοκεφάλου.  
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παρουσίαση: Μιχάλης  Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης  Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Επιμέλεια Εκπομπής: Θανάσης Τρομπούκης
Συντακτική Ομάδα: Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά, Κωνσταντίνος Λύτσικας
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...