Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Τι θα δούμε σήμερα στους Κηπουρούς του Mega?

Oι «Κηπουροί του Mega» κάνουν έφοδο σε μερικούς από τους κήπους που έχουν φτιάξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, για να δουν αν οι ιδιοκτήτες τους, έχουν καταφέρει να τους συντηρήσουν.
 Ο Μάκης Τσόκας, ο Σωτήρης Βρεττός και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος σε ρόλο επιθεωρητών, αξιολογούν και βαθμολογούν, με σκοπό να αναδείξουν τον καλύτερα διατηρημένο κήπο αλλά και τους πιο επιμελείς κηπουρούς. Πρώτη στάση, η ταράτσα της Κουλίτσας στην 'Ανω Κυψέλη. Εκεί, οι κηπουροί είχαν φυτέψει καμέλιες, γαρδένιες και άλλα οξύφυλλα σε γλάστρες και είχαν τοποθετήσει μηχανισμό για αυτόματο πότισμα. Οι κηπουροί δίνουν συμβουλές για τη συντήρηση του αυτόματου ποτίσματος, μιλάνε για τα διαφορετικά είδη λιπασμάτων που υπάρχουν και δίνουν οδηγίες για τη σωστή λίπανση των φυτών σε γλάστρες. Τέλος, φυτεύουν μια ορτανσία.
Επόμενη στάση το Ελληνικό, όπου οι τρεις γεωπόνοι είχαν φυτέψει στον κήπο του Αντρέα και της Μαρίας, βότανα και αρωματικά φυτά. Οι κηπουροί δίνουν οδηγίες για το πως να καλύψουμε τυχόν κενά στον χλοοτάπητα. Επίσης, φυτεύουν βασιλικό και μιλάνε για τις διαφορετικές ποικιλίες του.
Στον κήπο της Νικολέτας και του Σταύρου, στη Λυκόβρυση, οι κηπουροί είχαν πρασινίσει τον χώρο, τοποθετώντας χλοοτάπητα. Στην εκπομπή αυτή, δίνουν συμβουλές για το κούρεμα του χλοοτάπητα, αλλά και για το κλάδεμα των θάμνων. Επίσης, αντικαθιστούν τα μαραμένα εποχικά φυτά με κατιφέδες, δίνοντας ξανά χρώμα στον κήπο.
Τελευταία στάση για τους Κηπουρούς του Mega, είναι η πολυκατοικία στο Νέο Ηράκλειο. Οι κηπουροί δίνουν συμβουλές για το ξεχορτάριασμα του κήπου, φυτεύουν καινούργια λαχανικά στο μποστάνι τους, αλλά και πολύχρωμες πετούνιες.
Άραγε ποιος θα αναδειχθεί ο master κηπουρός?
Το επόμενο Σάββατο στους κηπουρούς άρωμα και χρώμα στον κήπο.Αλλά και τα πάντα για τον βασιλιά των φυτών:

ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ.

Κάθε Σάββατο στις 18:00!!

http://www.kipouroi.blogspot.com/
http://www.kipouroi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...