Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"Φτιάξτε μας το γήπεδο"

Το ντοκιμαντέρ ‘Τα παιδία δεν παίζει’ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2011 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ έχει κάνει και διεθνή καριέρα. 

Ο Σκάι θα το προβάλλει σαν τηλεοπτική σειρά 6 επεισοδίων. Το πρώτο είναι την Κυριακή στις 14.00.
Η ταινία καταγράφει τις προσπάθειες 4 παιδιών να εξασφαλίσουν έναν χώρο για παιχνίδι στην Πάτρα.

Η ιστορία τους συγκίνησε τόσο τον Δήμαρχο της Πάτρας κ. Φούρα όσο και τη WIND που δεσμεύτηκαν από κοινού να κάνουν το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, ο Δήμος Πατρέων δεν έχει υλοποιήσει την υπόσχεσή του. Η έκκληση μιας από τις πρωταγωνίστριες του ντοκιμαντέρ, παραμένει επίκαιρη:

«Κύριε Δήμαρχε, μην λες ψέματα. Γιατί όλοι οι πολιτικοί αυτό κάνουνε, οπότε σας έχουν πάρει χαμπάρι. Ξυπνήστε, κάντε κάτι καινούριο στη ζωή σας κάνε κάτι αληθινό. Δεν μας νοιάζει το γηπεδάκι αν θα είναι 3Χ3 ή 5Χ5 ή 100Χ100, εμείς να παίζουμε θέλουμε. Διότι αν δεν παίζουμε θα είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι, θα είμαστε συνέχεια μπροστά στον υπολογιστή, θα χαλάσουμε τα μάτια μας, θα χοντρύνουμε επειδή δεν θα κουνιόμαστε και μετά όλη η Ελλάδα θα είναι χοντρή. Και θα λες εσύ, κύριε Δήμαρχε, «γιατί όλη η Πάτρα έχει γίνει θεόχοντρη;» και θα σου λέμε εμείς: «Εσύ φταις, επειδή δεν μας έφτιαξες το γήπεδο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...