Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τα μυστικά αντιγήρανσης της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 17:00, επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα “μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέοι;”.

Οι πρώτες ρυτίδες αρχίζουν να φαίνονται στο πρόσωπό μας ακόμη και πριν τα 18 μας χρόνια. Η γήρανση είναι μια διαδικασία που ξεκινά πολύ νωρίς και δεν αφορά μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και την βιολογική μας υγεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι “επιταχύνουν” αυτή τη διαδικασία κάνοντας πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν πόσο βλαπτικά είναι για τα κύτταρά τους.

Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων μιλούν για τα λάθη που κάνουμε με αποτέλεσμα να γερνάμε πριν την ώρα μας και αποκαλύπτουν πόσο απλό είναι τελικά το μυστικό της αντιγήρανσης. Επίσης , κάνουν λόγο για την βιολογική μας ηλικία και όχι αυτή που δείχνει η ταυτότητά μας, καθώς η πρόσφατη ανακάλυψη των τελομερών, που προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση, έφερε τα πάνω κάτω στη διαδικασία της αντιγήρανσης. Ουσίες, τροφές, συμπεριφορές αλλά και επιστημονικές παρεμβάσεις μπορούν πλέον, όπως μας υπόσχονται οι ερευνητές, να μας κρατήσουν βιολογικά νέους έως τα βαθιά γεράματα.

Στην αγωνία των ανθρώπων εδώ και χρόνια να παραμείνουν νέοι και κυρίως να δείχνουν νέοι, έχουν μπει πολλά μέσα: από τις μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων από πρόβατα, τις μη επεμβατικές παρεμβάσεις στο δέρμα, τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα μέχρι την πλαστική χειρουργική και την αυξητική ορμόνη. Η αξία αλλά και οι κίνδυνοι αυτών των μεθόδων διερευνάται στην εκπομπή.

Καλεσμένη στο στούντιο, είναι η ηθοποιός Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία μιλά για τα δικά της μυστικά αντιγήρανσης, αρκετά από τα οποία δεν διαφέρουν από τακτικές και συμπεριφορές που οι έρευνες έχουν δείξει ότι “βάζουν φρένο” στη βιολογική μας ηλικία, όπως η χειμερινή κολύμβηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...