Κυριακή 13 Μαΐου 2012

STAR: Δευτέρα 21 Μαΐου ο 6ος κύκλος της καθημερινής, αστυνομικής σειράς «The Closer»

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου στις 21:00, ξεκινά ο 6ος κύκλος της καθημερινής, αστυνομικής σειράς «The Closer», (Δευτέρα – Παρασκευή). Πρόκειται για μία από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές των τελευταίων ετών, που έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης στις ΗΠΑ.

Η Κίρα Σέντγουικ υποδύεται την αστυνομικό Μπρέντα Λι Τζόνσον, που έρχεται από την Ατλάντα στο Λος Άντζελες για να αναλάβει τις πιο απαιτητικές υποθέσεις του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Εκκεντρική στις μεθόδους της, δουλεύει με το ένστικτό της, αποσπά τις πιο δύσκολες ομολογίες και χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο υποθέσεις ανθρωποκτονιών που έχουν άκρως απόρρητο χαρακτήρα. Ανήκει σε μια ειδική ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που απαρτίζεται αποκλειστικά από άντρες. Εκτός από ευφυής και σαγηνευτική, η Μπρέντα Λι Τζόνσον είναι μια γυναίκα που προκαλεί με την προσωπικότητά της αλλά και τα υπέροχα πόδια της τους άντρες της υπηρεσίας. Στο πρόσωπό της βλέπουν έναν σφετεριστή της σταδιοδρομίας τους, αλλά και ένα αδάμαστο θηλυκό, που δεν υποκύπτει στις προκλήσεις τους. Κανένας δεν μπορεί να την ξεπεράσει στη δουλειά και κανένας δεν μπορεί να την κατακτήσει. Όποιος θέλει μπορεί μόνο να τη θαυμάζει και να παρακολουθεί τις πιο σκληρές ανακρίσεις, που έγιναν ποτέ, αλλά «με το γάντι» και μάλιστα μιας ωραίας κυρίας.

Οι δημιουργοί της σειράς προσπαθούν να δώσουν σε κάθε κύκλο ένα θέμα στο οποίο βασίζονται τα επεισόδιά του. Ο πρώτος κύκλος είχε θέμα «μία γυναίκα σε ένα κόσμο ανδρών», ο δεύτερος «συνεργασία», ο τρίτος «οικογένεια», ο τέταρτος χαρακτηρίστηκε από τον δημιουργό Τζέιμς Νταφ ως «διαλογισμός της δύναμης της φύσης και του ανθρώπου» και ο πέμπτος στηρίζεται πάνω στις «αλλαγές». Ο έκτος κύκλος έχει θέμα την «προσαρμογή».

Τη Δευτέρα (21/5) στις 21:00 έρχονται πολλές αλλαγές για την Μπρέντα και την ομάδα της. Βρίσκεται σε νέο αρχηγείο, με νέο αρχηγό. Είναι πολύ δύσκολο για την ιδιότροπη ντετέκτιβ να διαχειριστεί τέτοιου είδους αλλαγές. Απογοητευμένη από το περίπλοκο νέο κτήριο, το γεμάτο καινούριες τεχνολογίες, προσπαθεί να εξοικειωθεί με τα καινούρια γκάτζεντ που, υποτίθεται, θα την βοηθήσουν να λύσει τα περίπλοκα μυστήρια, που την περιμένουν στα 15 επεισόδια του 6ου κύκλου. Guest star στον ρόλο του στρατιωτικού ο «βετεράνος» των αμερικάνικων σειρών δράσης, Γκάρι Κόουλ.

Ο 6ος κύκλος είναι παραγωγής 2010 – 2011 και θα ολοκληρωθεί σε 15 επεισόδια.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού στις 13 Ιουνίου του 2005 και το παρακολούθησαν περίπου 7 εκατομμύρια τηλεθεατές. Οι υπεύθυνοι του καναλιού TNT εκτίμησαν αμέσως «τον θησαυρό», που είχαν στο πρόγραμμά τους και δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σειράς, έσπευσαν να παραγγείλουν τα 15 επεισόδια του 2ου κύκλου. Η επιτυχία και του δεύτερου κύκλου δικαίωσε την επιλογή τους καθώς το πρώτο επεισόδιο μόνο, που έκανε πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου του 2006, παρακολούθησαν 8.5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ο τρίτος κύκλος κρατάει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ της σειράς με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε καλωδιακό δίκτυο με 9,55 εκατομμύρια φανατικούς της σειράς να καθηλώνονται στους δέκτες τους.

Η σειρά έχει προγραμματιστεί να ρίξει αυλαία στις 9 Αυγούστου στις ΗΠΑ, με το τελευταίο επεισόδιο του 7ου κύκλου και να περάσει στην ιστορία ως μια από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές, που έπαιξε ποτέ στην αμερικανική τηλεόραση.

- Η σειρά προβάλλεται με τεράστια επιτυχία σε πολλές χώρες όπως : Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδά, Κροατία, Εσθονία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σερβία, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Τουρκία, Νότια Αφρική, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισραήλ, Ισλανδία, Ισπανία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία.

- Τα γυρίσματα γίνονται στην περιοχή Σάντα Κλαρίτα στην Καλιφόρνια.

- Οι δημιουργοί της σειράς επέλεξαν για συμβούλους παραγωγής έναν πρώην εισαγγελέα και έναν ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες.

Οι υψηλές τηλεθεάσεις συνοδεύτηκαν από βραβεία. Η σειρά προτάθηκε δύο φορές για το Βραβείο Saturn στην Κατηγορία της Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς το 2006 και το 2007.

Η πρωταγωνίστρια Κίρα Σέντγουικ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Τηλεοπτική Σειρά το 2007, ενώ ήταν υποψήφια στην ίδια κατηγορία το 2006, 2008, 2009, 2010,2011.

Το 2010 η Κίρα Σέντγουικ κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία «Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική σειρά». Ήταν υποψήφια για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Το 2006 κέρδισε το βραβείο Gracie ως «Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά» και το αντίστοιχο βραβείο Satellite.

Για την ερμηνεία της στο “The Closer”, η Σέντγουικ έχει στο ενεργητικό της δύο ακόμη υποψηφιότητες για Primetime EMMY το 2006 και το 2007 στην Κατηγορία «Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά».

Προτάθηκε επίσης για βραβείο Saturn το 2007 στην κατηγορία «Καλύτερη Τηλεοπτική Ηθοποιός» και για Screen Actors Guild Awards τις χρονιές 2006, 2007, 2008.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...