Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τέλος το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών από 20 Ιουλίου

Ένα σημαντικό βήμα στη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος πρόκειται να σημειωθεί στις 3 π.μ. της 20ής Ιουλίου. Πρόκειται για τη στιγμή που θα διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό.

Κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι όσα νοικοκυριά της Αττικής έχουν στραμμένες τις τηλεοπτικές κεραίες τους προς τον Υμηττό, θα λαμβάνουν μόνο ψηφιακά τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια. Όσον αφορά στα κρατικά κανάλια, η αντίστοιχη ημερομηνία διακοπής είναι η 17η Αυγούστου. Τι θα συμβεί το πρωί της 20ης Ιουλίου;

Θα διακοπεί η μετάδοση του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό όσον αφορά στα ιδιωτικά κανάλια. Από εκείνη τη στιγμή, η εκπομπή θα είναι μόνο ψηφιακή. Για τα κρατικά κανάλια η διακοπή του αναλογικού σήματος είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου αμέσως μετά τη λήψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσα νοικοκυριά έχουν στραμμένα την κεραία τους προς τον Υμηττό και έχουν ήδη ψηφιακό δέκτη (είτε ενσωματωμένο στην τηλεόραση είτε εξωτερικό δέκτη) λαμβάνουν ήδη ψηφιακά το σήμα των Alpha, Alter, ANT1, MakTV, Mega, Skai και Stat μέσω της Digea, καθώς και των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD, Βουλή, BBC, DW, RIK, Euronews, TV5 αλλά και των συνδρομητικών Novacinema και Novasports που είναι στο «μπουκέτο» Nova Επίγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...