Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

"Ντοστογιέφσκι" στην ΕΤ1 - Τα επεισόδια

Μια νέα σειρά από τη Ρωσία κάνει πρεμιέρα στην ΕΤ1. Η σειρά αφηγείται τη ζωή του διάσημου συγγραφέα Ντοστογιέφσκι και τιτλοφορείται " Κόλαση και Παράδεισος: Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι".

Η υπόθεση ξετυλίγεται σε οκτώ ωριαία επεισόδια και η παραγωγή είναι του 2011.

"Το κλασικό έργο του Κοτινένκο βασίζεται στην ασυνήθιστη ζωή του μυστηριώδους και τραγικού Ρώσου συγγραφέα Ντοστογιέφσκι, μια μελέτη στην αντίθεση!

Πασίγνωστος στους λογοτεχνικούς κύκλους, ο Ντοστογιέφσκι υπήρξε επίσης πάμφτωχος. Καταφρονημένος από την εξουσία απολάμβανε τη χάρη της ανεξαρτησίας. Αξιαγάπητος και ζηλιάρης, πότε σε μεγάλη ευθυμία και πότε να υποφέρει, ο άνθρωπος Ντοστογιέφσκι υπήρξε ένα ζωντανό παράδειγμα του παράδοξου.

Επεισόδιο 4ο:

Ο γάμος του Ντοστογιέφσκι και της Μαρίας εξακολουθεί να αποσυντίθεται την ίδια ώρα που η νέα του ερωτική σχέση ανθεί. Οι δουλειές όμως δεν πηγαίνουν καλά και αναγκάζεται να κλείσει το έντυπο που διατηρεί με τον αδερφό του. Ταξιδεύει στο Παρίσι ακολουθώντας την νέα του μούσα. Τον Αύγουστο του 1863 βρίσκεται στο Βισμπάντεν, βυθίζεται στο πάθος του για τον τζόγο ενώ ταυτόχρονα διαβάζει δημόσια τα έργα του.

Σκηνοθεσία: Βλαντιμίρ Κοτινένκο
Παίζουν: Ευγκένι Μιρόνοφ, Κουλπάν Καμάτοβα, Βαλεντίνα Ταλίζινα, Όλγα Σμιρνόβα, Νταρια Μοροζ, Κατερινα Βασίλιεβα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...