Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

RETE 4… ΚΑΛΕΙ ΤΑΤΙAΝΑ


Συνεργείο από την Ιταλική τηλεόραση  βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα, για να βιντεοσκοπήσει, για μία ακόμη φορά, τις οικονομικές συνέπειες από την Ελληνική κρίση.

Είναι το κανάλι Rete 4 της εταιρίας Mediaset Productions, που ανήκει στον Ιταλό μεγιστάνα των Μ.Μ.Ε. της γειτονικής χώρας, Silvio Berlusconi.

Η συνεργάτης τους στην Ελλάδα, Χρύσα Αριστηνού, ανέφερε την ιστορία μιας οικογένειας, που έχασε τα υπάρχοντά της και αναγκάστηκαν, 3 άτομα, να κοιμούνται στο αυτοκίνητο. Η περίπτωση, που παρουσιάστηκε από την εκπομπή της Τατιάνας, ενδιέφερε τους Ιταλούς, για αυτό έστειλαν συνεργείο 2 δημοσιογράφων, Sabina Fedeli, Anna Migotto και με έλληνες τεχνικούς βρήκαν τον γιό της οικογένειας, Δημήτρη Πρίφτη, που τους αφηγήθηκε την ιστορία και τους ανέφερε με συγκίνηση ότι μέσα από την εκπομπή βρέθηκε λύση στο πρόβλημά τους. Έτσι, ώσπου να «ξανασηκώσουν κεφάλι», θα διαβιούν με ανθρώπινες συνθήκες.

Οι Ιταλίδες δημοσιογράφοι ζήτησαν να γνωρίσουν την Τατιάνα Στεφανίδου, διότι πέραν από την περίπτωση της ανέχειας και της δυστυχίας, εστίασαν στο γεγονός ότι «η κρίση στην Ελλάδα αύξησε την κοινωνική ευαισθησία, ο κόσμος δείχνει αλληλεγγύη και φτωχοί άνθρωποι δίνουν από το υστέρημά τους για να συνδράμουν… τους φτωχότερους».

Οι Ιταλίδες δημοσιογράφοι  είχαν πληροφορηθεί και την περίπτωση των φοιτητών, που έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα από αυτοσχέδιο μαγκάλι και ζήτησαν το απόσπασμα της εκπομπής, στο οποίο μιλάει ο πατέρας ενός από τα αδικοχαμένα παιδιά.

Το αφιέρωμα στην Ελλάδα, με την συνέντευξη της Τατιάνας Στεφανίδου, θα προβληθεί τη Δευτέρα 11/3 από το Ιταλικό κανάλι και την εκπομπή κοινωνικού περιεχομένου και διεθνούς ενδιαφέροντος «Terra» (γη).

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...