Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Νέο παιχνίδι γνώσεων στην ΕΤ3


Ένα πρωτότυπο τηλεπαιχνίδι γνώσεων για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία με τον τίτλο "Θες τη Νίκη" με παρουσιαστές την Κλέλια Χαρίση και τον Πάνο Σατζόγλου αρχίζει στην ΕΤ3 από το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19.00.

Συμμετέχοντες και πρωταγωνιστές θα είναι οι νέοι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, δύο ομάδες νέων συναγωνίζονται σε γνώσεις για τη νίκη, ενώ μεγάλος αριθμός φίλων κάθε ομάδας τους ενισχύει στην προσπάθεια. Η κάθε εκπομπή, διάρκειας μιας ώρας, με κανόνες παιχνιδιού και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων εικόνας και βίντεο στοχεύει στην καλύτερη γνώση του τόπου και της ιστορίας του μέσα από την ψυχαγωγία. Κυρίως όμως, με την ευκαιρία του παιχνιδιού, αναδεικνύει τη διαχρονική και πολύπτυχη ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Οι πρώτες εκπομπες επικεντρώνονται στη θεματογραφία της Θεσσαλονίκης και σταδιακά  καλύπτουν όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι αντίπαλες ομάδες του τηλεοπτικού παιχνιδιού εκπροσωπούν τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία της βόρειας Ελλάδας.

Το ερωτηματολόγιο καλύπτει όχι μόνο θέματα του 20ου αιώνα, αλλά ολη την ιστορική διάρκεια κι εμβέλεια του βορειοελλαδικού χώρου. Τα μέλη της νικήτριας ομάδας επιβραβεύονται με πλούσια χρηστικά δώρα για τις σπουδές και τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ χρήσιμα βιβλία για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία προσφέρονται σε όλους τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...