Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα: Πόσο Έλληνας είσαι;


Το όνομά του είναι  Γεράσιμος. Το όνομά της είναι  Χριστίνα. Γεννήθηκαν στην Αθήνα. Τέλειωσαν  το ελληνικό σχολείο. Σπούδασαν σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν έχουν γνωρίσει άλλη χώρα. Οι γονείς τους είναι αλλοδαποί, ήρθαν στην Ελλάδα από την Αφρική. Αλλά τις χώρες των γονιών τους, ο Γεράσιμος και η Χριστίνα, δεν τις έχουν καν επισκεφθεί.

Δικαιούνται, λοιπόν, να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα; Μπορούν να έχουν ελληνική ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο, και με ποιές προϋποθέσεις; Ή μήπως θα πρέπει να ζήσουν την ζωή τους, νομικά ανύπαρκτοι για την χώρα όπου γεννήθηκαν και ζουν, ανύπαρκτοι και για την χώρα προέλευσης των γονιών τους;

Στο ερώτημα αυτό αναζητεί απάντηση η «Έρευνα» που θα μεταδοθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, στις 24.00 από το MEGA. Το ερώτημα της ιθαγένειας των παιδιών, δεκάδων χιλιάδων παιδιών με αλλοδαπούς γονείς, που γεννούνται εδώ, φοιτούν στα σχολεία μας και μεγαλώνουν δίπλα μας. Ένα ερώτημα που, το καθιστούν διπλά επίκαιρο, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο 3838/2010 περί ιθαγένειας, αλλά και οι καθημερινές πλέον ρατσιστικές επιθέσεις μέσα και γύρω από σχολεία, εναντίον όσων μοιάζουν διαφορετικοί.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 24.00 στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...