Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κώστας Βουτσάς και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κάνουν "Αυτοψία" στις "ουρές" του Δημοσίου

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου, στις 24:00, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει Αυτοψία στις ατέλειωτες ουρές στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες.

Ασφαλισμένοι, επαγγελματίες, φορολογούμενοι, καταναλωτές, χάνουν καθημερινά πολλές ώρες στις δημόσιες υπηρεσίες περιμένοντας να εξυπηρετηθούν. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τραγελαφικά περιστατικά που εκτυλίσσονται καθημερινά στις ουρές αναμονής αλλά και την προσπάθεια των υπαλλήλων να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους.

Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, οι οποίοι θέλουν να σφραγίσουν τα βιβλιάριά τους, πηγαίνουν στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος από τις 3:00 τα ξημερώματα για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο ώστε να εξυπηρετηθούν εγκαίρως. Πολίτες γράφουν το όνομά τους σε αυτοσχέδιους καταλόγους προκειμένου να πάρουν σειρά προτεραιότητας ώστε να καταφέρουν να κάνουν τη συναλλαγή τους με τη δημόσια υπηρεσία. Εικόνες με ατέλειωτες ουρές και στη ΔΕΗ. Εκατοντάδες καταναλωτές περιμένουν υπομονετικά για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους καθώς και να κάνουν τον διακανονισμό πληρωμής των χρεών τους. Απέναντί τους βρίσκονται οι υπάλληλοι, οι οποίοι γίνονται οι αποδέκτες όλων των παραπόνων. Νέες εταιρείες εξυπηρέτησης προσελκύουν όλο και περισσότερους πελάτες καθώς αναλαμβάνουν, έναντι αμοιβής, να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές των πολιτών με το δημόσιο.

Την προσωπική τους εμπειρία περιγράφουν στην κάμερα της εκπομπής οι δημοφιλείς ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, παραθέτει την άποψή του για τις υπηρεσίες του δημοσίου. Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 24:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...