Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας

H Νταϊάν Kόχυλα το Σάββατο φροντίζει τα λουλούδια, που έχει στο σπίτι της. Η ενασχόλησή της με την κηπουρική, της έχει φτιάξει την διάθεση και αποφασίζει να μαγειρέψει ένα ελαφρύ γεύμα, κοτόπουλο με σάλτσα ταρατόρι και πιπεριές σε σιγανή φωτιά με φέτα.

Τα ελληνικά κρασιά είναι σήμερα στο επίκεντρο της κουβέντας μεταξύ της Νταϊάν και του φίλου της του Θοδωρή καθώς είναι ειδικός για την προώθησή τους στην Αμερική. Στην παρέα τους, αργότερα θα προστεθεί και η φίλη τους η Σοφία. Το μενού που θα ετοιμάσουν οι τρείς φίλοι περιλαμβάνει μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας και ρυζόγαλο με σαφράν, καραμελωμένα φιστίκια και πορτοκάλι.

Αυτή την Κυριακή οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους στην κουζίνα της Νταϊάν. Η καταξιωμένη σεφ, εξηγεί την σημασία του «μεζέ» στην ελληνική κουλτούρα ενώ παράλληλα μαγειρεύει νόστιμα ελληνικά πιάτα: Λαδένια από την Κίμωλο, αφράτους κεφτέδες και τηγανιτές ελιές θρούμπες με κρεμμύδι, ρίγανη και σκόρδο.

Άρωμα Μεσογείου για ένα ακόμη νόστιμο και εύκολο μενού που μας προτείνει η Νταϊάν: κοτόπουλο με λευκό κρασί και παπαρδέλες ή αλλιώς πέτουρα και σαλάτα με αγκινάρες, παξιμάδια και ντομάτες.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...