Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Φως στο Τούνελ: Βρέθηκαν 49 αγνοούμενοι και μπήκε τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων.

 
Η αγαπημένη  και πολυβραβευμένη εκπομπή αναζητήσεων  της ελληνικής τηλεόρασης, το Φως στο Τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη, ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν στην τηλεόραση του Alpha αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η επίμονη έρευνα μπορεί να έχει αποτέλεσμα. 

 Η εκπομπή Φως στο Τούνελ με τη βοήθεια των εθελοντών τηλεθεατών, εντόπισε συνανθρώπους μας οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί επηρεασμένοι κυρίως από προβλήματα οικονομικά και υγείας. Στη διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν βρέθηκαν 49 αγνοούμενοι και μπήκε τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων.


Κατά τη διάρκεια του φετινού κύκλου, ιδιαίτερη  αίσθηση προκάλεσε η πρωτοφανής για τα ελληνικά εγκληματολογικά  χρονικά υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου και η τροπή που πήρε μετά τα αποκαλυπτικά ευρήματα της εκπομπής. Η επιστημονική έρευνα στο αυτοκίνητο του θύματος, που οργάνωσε η εκπομπή και η οικογένεια του άτυχου νέου, οδήγησε την Αγγελική Νικολούλη να εντοπίσει τα στοιχεία που δεν είχαν βρεθεί εννέα μήνες από την Ελληνική Αστυνομία. Το αίμα του αγνοούμενου το οποίο οι δράστες είχαν πλύνει για να εξαφανίσουν τα ίχνη του, ανιχνεύτηκε με νέες τεχνικές στο πορτμπαγκάζ.


Παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα της μεθοδικής  έρευνας στην υπόθεση του αγνοούμενου Κώστα Κολιαβασίλη από το Μαρκόπουλο. Το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού στο αυτοκίνητο του, που είχε ερευνηθεί από τη Σήμανση και βρισκόταν επί δεκατέσσερις μήνες έξω από αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η σωστή εκτίμηση των στοιχείων μιας υπόθεσης και ο εντοπισμός πιθανών παραλείψεων των Αρχών, παίζουν σημαντικό ρόλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση της 52χρονης Νίτσας Ντολαπτσή. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στα αζήτητα του νεκροτομείου Πειραιά από την πρώτη μέρα του χαμού της χωρίς κανείς να έχει ψάξει για την ταυτότητά της. Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας,  που την είχε βρει και νεκρή.

Κατά τη διάρκεια της  φετινής τηλεοπτικής σεζόν υπήρξαν  κι άλλες υποθέσεις που προκάλεσαν την οργή των τηλεθεατών. Ο Ρέζο Μπουρτζαλιάνι εξαφανίστηκε από την περιοχή της Πατησίων και βρέθηκε να κρατείται, γιατί δεν είχε πάνω του στοιχεία ταυτότητας, στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, όπου είχε δηλωθεί και η εξαφάνισή του. Οι μόνοι που δεν το είχαν αντιληφθεί ήταν οι Αστυνομικοί. Σοκ προκάλεσε και η αναζήτηση ενός συνταξιούχου καμαρότου από τη Σαλαμίνα, που δεν είχε συγγενείς πρώτου βαθμού για να κινήσουν τη διαδικασία εντοπισμού του. Με την επιμονή της εκπομπής, οι αστυνομικοί άνοιξαν το σπίτι του για να βρεθεί τελικά μέσα σε αυτό νεκρός, δέκα μήνες μετά.



Η αποτελεσματικότητα των ερευνών της εκπομπής αποδεικνύεται ακόμη και στις ολιγόλεπτες ανακοινώσεις υποθέσεων αγνοουμένων. Παράδειγμα η 17χρονη Γ. Γ. που επέστρεψε σπίτι της μετά τη συγκινητική έκκληση του αδελφού της στην εκπομπή αλλά και της Αγγελικής Νικολούλη.

Οι τηλεθεατές έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, καθώς δηλώνουν πάντα πρόθυμοι και συμμετέχουν εθελοντικά στις έρευνες. Η εκπομπή από την πρώτη μέρα της προβολής της προάγει τον εθελοντισμό, αφού η ενεργή συμμετοχή όλων μας αποδεικνύεται όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα η 77χρονη Κρυστάλλω Γιαννοπούλου, που είχε χαθεί από το Πολυδένδρι Ημαθίας. Εθελοντές διασώστες της "Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης" και της ομάδας "Έλληνες Διασώστες", κινήθηκαν έγκαιρα και τέσσερις μέρες, μετά τη βρήκαν εξαντλημένη σε ένα δάσος.

Το Φως στο Τούνελ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην τηλεθέαση της εκπομπής. Συγκεκριμένα στο δυναμικό κοινό ηλικίας 15-44 η εκπομπή είχε μερίδιο τηλεθέασης 22,5% ενώ στο γενικό σύνολο σημείωσε 27,9%. Το Φως στο Τούνελ παρουσίασε σταθερότητα στην απόδοσή του κάθε εβδομάδα, δημιουργώντας ένα πιστό φανατικό κοινό.

Η εκπομπή Φως στο Τούνελ ξανά στους δέκτες σας με το νέο πρόγραμμα του Αlpha το φθινόπωρο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...