Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

H εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 16:00 παρουσιάζει όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν τις τρεις πολύ συχνές μορφές καρκίνου στον άντρα, τη γυναίκα και τα παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια στον καρκίνο του προστάτη, του μαστού, αλλά και τη λευχαιμία στα παιδιά, επιτυγχάνεται ακόμη και ίαση σε ένα υψηλό ποσοστό ασθενών. 8 στα 10 παιδιά με οξεία λευχαιμία σήμερα θεραπεύονται πλήρως. Ο καρκίνος του προστάτη λόγω της αργής του εξέλιξης εντοπίζεται και θεραπεύεται στο 90% των περιπτώσεων και η πρόβλεψη των επιστημόνων για τον καρκίνο του μαστού είναι ότι θα αποτελεί ιάσιμη νόσο τα επόμενα 20 χρόνια.

Στην εκπομπή φιλοξενούνται δύο νέες γυναίκες που στέλνουν μήνυμα θάρρους έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας χάρη στην επιστήμη. Η μια νόσησε με καρκίνο του μαστού στα 29 της χρόνια και η άλλη ήρθε αντιμέτωπη με τη λευχαιμία στην εφηβεία.

Οι επιστήμονες μιλούν για τις τελευταίες θεραπείες που εφαρμόζονται στον καρκίνο του μαστού, του προστάτη και της λευχαιμίας στα παιδιά και παρουσιάζουν τα επιτεύγματα που βοήθησαν αρκετούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά να βλέπουν πλέον ως μια κακή ανάμνηση την περιπέτεια τους με τον καρκίνο.

Στην εκπομπή μιλά για τη δική της ιστορία η αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, η οποία εξηγεί ποια ήταν η κινητήριος δύναμή της για να παλέψει με τον καρκίνο του μαστού. Τέλος, η εκπομπή επισκέπτεται το ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων “Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα”, όπου ειδικοί μιλούν για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον παιδικό καρκίνο και την μεταμόσχευση μυελού των οστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...