Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η εφιαλτική ιστορία ενός πρωτοφανούς μαζικού εγκλήματος

Την εφιαλτική ιστορία ενός πρωτοφανούς μαζικού εγκλήματος που συγκλόνισε το περασμένο καλοκαίρι την παγκόσμια κοινή γνώμη, αφηγείται το νέο ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Το Τέλος της Αθωότητας» στην πρεμιέρα του 9ου κύκλου της σειράς, το βράδυ της Κυριακής 23 Οκτώβρίου 2011 στις 23.00 στο MEGA.

Ο 32χρονος Νορβηγός Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ πιστεύει ότι είναι ένας σύγχρονος σταυροφόρος. Σχεδιάζει επί εννέα χρόνια την έναρξη ενός πολέμου για τη σωτηρία της Ευρώπης. Εχθρός του είναι οι μουσουλμάνοι κι όλοι όσοι υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα κι ευθύνονται, όπως λέει, για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης από τα κύματα των ξένων μεταναστών.

Στις 22 Ιουλίου, ντυμένος αστυνομικός και πάνοπλος, φτάνει στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος «Εργατικού Κόμματος» στο νησί Utøya, 45 χλμ. από το Όσλο. Εκεί βρίσκονται περίπου 600 νέα παιδιά από 14 έως 25 ετών. Στόχος του: να σκοτώσει όσα περισσότερα μπορεί...

Η εκτέλεση 69 νέων ανθρώπων και ο θάνατος άλλων 8 ατόμων στην σφοδρότατη έκρηξη της βόμβας, που είχε τοποθετήσει ο δράστης νωρίτερα στο κέντρο του Όσλο, κάνει γρήγορα το γύρο του κόσμου και παγώνει τις καρδιές εκατομμυρίων.

Η ασύλληπτη τραγωδία με τους 77 νεκρούς ξεδιπλώνεται μέσα από τις σοκαριστικές μαρτυρίες τριών νέων ανθρώπων που βρίσκονταν στο νησί, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο και τον ξεγέλασαν.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...