Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

3 νέες ξένες σειρές στη ΝΕΤ

BORGEN: ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές, που έσπασαν τα ρεκόρ τηλεθέασης και σάρωσαν τα βραβεία σε όλο τον κόσμο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από τον Οκτώβριο οι Έλληνες τηλεθεατές.

Σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, το κοινό διχάζεται και οι κριτικοί αναρωτιούνται: ποια είναι η καλύτερη σειρά εποχής για το 2012; Η απάντηση έρχεται τον Οκτώβριο, μέσα από το νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ.αποκλειστικά στη Δημόσια Τηλεόραση.




BORGEN: ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Πολιτική σειρά παραγωγής Δανίας (DR – Danish Broadcasting Corporation)
1ος και 2ος κύκλος, 10 επεισοδίων έκαστος
Η μεγάλη δανέζικη σχολή επιστρέφει με μια εξαιρετική σειρά για την πολιτική και την εξουσία, μεταφέροντας τη μαγεία του κινηματογράφου στη μικρή οθόνη.
Η πολιτική σειρά που έγινε πρώτο θέμα στον Λευκό Οίκο και τη Downing St., ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, εκεί που η πολιτική γίνεται δράμα και οι πρωταγωνιστές της κεντρικής σκηνής απειλούνται από τους «κομπάρσους». Μια σειρά για τα πολιτικά πάθη, που μάγεψε κοινό και κριτικούς, προκαλώντας … φανατισμό στην τηλεθέαση!
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Brigitte Nyborg, μια φιλόδοξη νεαρή πολιτικός, η οποία καταφέρνει να εξασφαλίσει μια περίλαμπρη νίκη για το κόμμα της και να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Έρχεται έτσι αντιμέτωπη με την πολιτική ίντριγκα, προσπαθώντας καθημερινά να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκοτεινή πλευρά της εξουσίας και τους ανθρώπους που την περιστοιχίζουν.
Στην ομάδα των στενών συνεργατών της ξεχωρίζουν ο κυνικός σύμβουλος επικοινωνίας Kasper και η δημοσιογράφος Katrine, που δουλεύει μεθοδευμένα για τη δημόσια εικόνα της  Brigitte.
Σκηνοθεσία: Mikkel Nørgaard, Annette K. Olesen, Louise Friedberg, Rumle Hammerich, Søren Kragh-Jacobsen, Jannik Johansen, Jesper W. Nielsen
Σενάριο: Jeppe Gjervig Gram, Adam Price, Tobias Lindholm
Παραγωγή: Camilla Hammerlich
Πρωταγωνιστούν: Sidse Babett Knudsen, Birgitte Hjort Sørensen, Johan Philip Asbæk, Mikael Birkkjær, Freja Riemann, Emil Poulsen, Thomas Levin, Søren Malling, Christoph Bastrup, Anders Juul, Benedikte Hansen, Lisbeth Wulff, Morten Kirkskov, Lars Knutzon, Søren Spanning, Kasper Lange, Iben Dorner, Peter Mygind, Bjarne Henriksen, Dar Salim, Ole Thestrup, Patricia Schumann, Ole Dupont


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
(PARADE’S END)
Σειρά εποχής έξι επεισοδίων, συμπαραγωγής BBC – HBO
Ο διακεκριμένος σεναριογράφος Sir Tom Stoppard και η σκηνοθέτις Susanna White μεταφέρουν στη μικρή οθόνη μια ιστορία αγάπης και προδοσίας στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα. Αθωότητα και προδοσία, οι απαρχές του φεμινισμού και το τέλος του παλαιού κόσμου, σε μια κοινωνία που η ηθική, οι σχέσεις και οι ιδέες αλλάζουν ριζικά.
Ένα ερωτικό τρίγωνο αναπτύσσεται τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου: ο Christopher, ένας Άγγλος αριστοκράτης είναι παντρεμένος με την όμορφη αλλά σκληρή Sylvia, η οποία περιμένει ένα παιδί – ενδεχομένως όχι το δικό του… Η ζωή του Christopher αλλάζει άρδην, όταν έρχεται σε επαφή με μια μαχητική φεμινίστρια, την Valentine, την οποία ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Πιστός στις συντηρητικές του αρχές, ο Christopher αρνείται να πάρει διαζύγιο από τη νόμιμη σύζυγό του, ακόμα και όταν εκείνη δηλώνει ανοικτά τον δεσμό της με έναν άλλο άνδρα.
Η φρίκη του πολέμου, όμως, θα δημιουργήσει νέες συνθήκες, θα κλονίσει συθέμελα το παραδοσιακό πλέγμα αξιών, με αποτέλεσμα οι ήρωες της σειράς να επαναπροσδιορίσουν ριζικά την κοσμοθεωρία τους, σε ένα περιβάλλον που κατεδαφίζονται οι βεβαιότητες αιώνων και οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν για πάντα.
Σκηνοθεσία: Susanna White
Σενάριο: Tom Stoppard, βασισμένο στην ομότιτλη τετραλογία του Ford Madox Ford
Παραγωγή: David Parfitt, Selwyn Roberts
Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Roger Allam, Adelaide Clemens, Anne-Marie Duff, Rupert Everett, Stephen Graham, Janet McTeer, Miranda Richardson

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗ ΜΑΜΗ
(CALL THE MIDWIFE)
Σειρά εποχής έξι επεισοδίων, παραγωγής BBC
Η μεγαλύτερη επιτυχία του BBC την τελευταία δεκαετία, που έφτασε ένα ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης με εννέα εκατομμύρια τηλεθεατές, έρχεται στην οθόνη της ΝΕΤ.
Ο μεταπολεμικός κόσμος μέσα από τα μάτια μιας νοσοκόμας μαιευτηρίου στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου, ξετυλίγεται σε μια συγκινητική και τρυφερή σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα της Jennifer Worth.
Όταν η Jenny Lee έρχεται για πρώτη φορά στο Ανατολικό Λονδίνο, δεν γνωρίζει τίποτα για τη φτώχεια και τη σκληρότητα της καθημερινής ζωής. Μεγαλωμένη σε ένα εύπορο περιβάλλον και έχοντας ζήσει για χρόνια στο Παρίσι, αποφασίζει να κάνει την πρακτική της ως μαία στην πιο φτωχή περιοχή του Λονδίνου. Γίνεται έτσι μέλος σε μια ομάδα μαιών, οι οποίες παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε άπορες γυναίκες.
Τα περιστατικά που αντιμετωπίζει η Jenny απέχουν πολύ από όσα έχει ζήσει και από την εκπαίδευση που έχει λάβει. Καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με άθλιες συνθήκες, τόσο στο νοσοκομείο που εργάζεται, όσο και στα σπίτια που επισκέπτεται. Μέσα από αυτές τις δυσκολίες όμως, έχει τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά αυτούς τους ανθρώπους και να τους αγαπήσει βαθύτατα.
Σκηνοθεσία: Philippa Lowthorpe, Jamie Payne
Σενάριο: Heidi Thomas
Παραγωγή: Hugh Warren
Εκτέλεση παραγωγής: Pippa Harris, Heidi Thomas
Πρωταγωνιστούν: Jessica Raine, Jenny Agutter, Vanessa Redgrave, Pam Ferris, Miranda Hart, Judy Parfitt, Helen George, Bryony Hannah, Laura Main, Cliff Parisi
ΟΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ
(UPSTAIRS DOWNSTAIRS)
Κοινωνική σειρά τριών επεισοδίων, παραγωγής BBC
Η θρυλική σειρά του BBC επιστρέφει ανανεωμένη, με τους καλύτερους νέους ηθοποιούς του αγγλικού κινηματογράφου. Μια ματιά στα μυστικά και τα ήθη της αγγλικής κοινωνίας του Μεσοπολέμου, με την υπογραφή ποιότητας του BBC.
Το 1930 μια πλούσια οικογένεια εγκαταλείπει την έπαυλή της στο Λονδίνο. Τελευταία αφήνει το σπίτι η πιστή οικονόμος Rose, η οποία αναπολεί τις στιγμές που έζησε εκεί μαζί με την οικογένεια. Έξι χρόνια αργότερα, η Rose θα επιστρέψει στην έπαυλη ως οικονόμος των νέων ιδιοκτητών, μιας εύπορης οικογένειας από τις ΗΠΑ, που μετοίκισαν στην Αγγλία. Η Rose προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά και στα σύγχρονα ήθη ενός κόσμου που συνεχώς μεταβάλλεται, υπό το πρίσμα της ανόδου του ναζισμού, αλλά και του πολέμου που βρίσκεται προ των πυλών.
Στην έπαυλη επικρατεί ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της φινέτσας και της λεπτότητας των «πάνω» ενοίκων και της σκληρής καθημερινότητας των «κάτω» ενοίκων. Και οι δύο όμως αυτοί «κόσμοι», σύντομα θα εμπλακούν σε έναν κυκεώνα ψεμάτων, μυστικών και σκανδάλων.
Σκηνοθεσία: Euros Lynn
Σενάριο: Heidi Thomas
Παραγωγή: Nikki Wilson
Εκτέλεση παραγωγής: Piers Wenge, Heidi Thomas, Rebecca Eaton, Kate Harwood
Πρωταγωνιστούν: Dame Eileen Atkins, Keeley Hawes, Ed Stoppard, Claire Foy, Jean Marsh, Anne Reid, Art Malik, Neil Jackson, Adrian Scarborough, Helen Bradbury, Ellie Kendrick
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ
(DOWNTON ABBEY)
Πολυβραβευμένη σειρά εποχής παραγωγής BBC
1ος και 2ος κύκλος (7 και 9 επεισοδίων αντιστοίχως)
Η αριστουργηματική σειρά του BBC, που κέρδισε «Χρυσές Σφαίρες» και δεκάδες βραβεία, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση όπου προβλήθηκε, έρχεται στο νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ
Η υποχώρηση της αριστοκρατίας και η άνοδος της αστικής τάξης, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, της απελευθέρωσης των γυναικών και οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, καταγράφονται μέσα από τη ζωή στα σαλόνια και τα υπόγεια του πύργου του Ντάουντον, τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.
Η ζωή στον πύργο κυλά σε δύο επίπεδα: το πρώτο είναι αυτό της οικογένειας που ζει στην απόλυτη ευμάρεια, με επίκεντρο τις διαπροσωπικές σχέσεις των τριών νεαρών κοριτσιών της οικογένειας. Το δεύτερο επίπεδο, είναι η ζωή των υπηρετών της οικογένειας, μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που ζουν στον μικρόκοσμο του κτήματος, αποκλεισμένοι από κάθε είδους κοινωνική ζωή. Μέσα από τη σειρά, καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ τους, οι προσωπικές φιλοδοξίες ανέλιξης στον κόσμο των υπηρετών αλλά και η κοινωνική ανισότητα μεταξύ εκείνων και των ευγενών.
Σκηνοθεσία: Brian Percival, Brian Kelly, Andy Goddard, Ben Bolt, Ashley Pearce, James Strong
Σενάριο: Julian Fellowes
Παραγωγή: Rebecca Eaton, Julian Fellowes, Gareth Neame, Liz Trubridge, Charles Hubbard, Nigel Marchant
Πρωταγωνιστούν: Hugh Bonneville, Jim Carter, Rob James-Collier, Brendan Coyle, Phyllis Logan, Sophie Mc Shera, Lesley Nicol, Elizabeth McGovern, Dan Stevens, Siobhan Finneran, Michelle Dockery, Jessica Brown Findlay, Joanne Froggatt, Maggie Smith, Penelope Wilton, Laura Carmichael, Kevin Doyle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...