Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

STAR: Νέα, ολοκαίνουργια επεισόδια του 4ου κύκλου της σειράς


Από Πέμπτη 31/1 και κάθε Δευτέρα ως Πέμπτη τα ολοκαίνουργια επεισόδια του 4ου κύκλου της σειράς FRINGE θα προβάλλονται γύρω στις 24:00 ανάλογα με τη διάρκεια της ταινίας που προηγείται.

Περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν σ’ όλο τον κόσμο. Ένα νεογέννητο ενηλικιώνεται με υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς και τελικά πεθαίνει μέσα σε λίγες ώρες. Ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες παγιδεύεται μέσα σε μια ουσία άγνωστης προέλευσης. Ανεξήγητα και ανησυχητικά φαινόμενα για τα οποία οι άνθρωποι αναζητούν τη λογική ερμηνεία τους. Πόσο λεπτή είναι τελικά η γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα;

Η νεαρή Ολίβια Ντάναμ,  πράκτορας του FBI και μέλος του ειδικού κλάδου «Fringe», συνεργάζεται με τον Δρ. Γουόλτερ Μπίσοπ και τον γιο του Πίτερ γι’ αυτό τον σκοπό. Ο Δρ. Μπίσοπ είναι ένας από τους λίγους ερευνητές, που η εμπειρία του στην «περιθωριακή» επιστήμη (τηλεπάθεια, μετεωρισμός, αορατότητα, γενετική μετάλλαξη), τον καθιστά πλέον κατάλληλο γι’ αυτή την αποστολή. Μια αποστολή στον αινιγματικό χώρο του μεταφυσικού, ένας σκληρός αγώνας ενάντια στην άγνοια και ένας πανίσχυρος οργανισμός με την ονομασία «Massive Dynamics», που φαίνεται πως κατέχει σημαντικά μυστικά για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Μια συναρπαστική σειρά μυστηρίου και φαντασίας, όπου τα «Χ-Files» συναντούν τη «Ζώνη του Λυκόφωτος» και τις «Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις».

Στον 4ο κύκλο, οι ενέργειες του Πίτερ για να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους, τον οδήγησαν να διαγράψει τον εαυτό του από τον χωροχρόνο. Παρά την απουσία του, η γέφυρα έχει θετική επίδραση στις δύο ομάδες Fringe, οι οποίες πλέον συνεργάζονται σε πολλές περιπτώσεις. Παρόλο, που ο Πίτερ δεν υπάρχει πια και για την Ολίβια με τον Γουόλτερ δεν υπήρξε ποτέ, εκείνοι έχουν ακόμα κάποιες αναμνήσεις από αυτόν. Με έναν ανεξήγητο τρόπο ο Πίτερ εμφανίζεται στον καινούριο χωροχρόνο αλλά τώρα πρέπει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της ομάδας όπως επίσης και την καρδιά της Ολίβια.

Τα  επεισόδια εναλλάσσονται μεταξύ εκείνων, που λαμβάνουν χώρα στο παράλληλο σύμπαν, και των υπόλοιπων όπου το σκηνικό είναι ο δικός μας, γνωστός κόσμος. Στο συγγραφικό αυτό “τρικ” των σεναριογράφων της σειράς (να προβάλλουν εναλλάξ επεισόδια από το παράλληλο και το πραγματικό σύμπαν) βασίζεται το concept της σειράς, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και αναπτύσσει τον ψυχικό κόσμο των πρωταγωνιστών, δίνοντάς τους επίσης την ευκαιρία να επιδείξουν τις δεξιότητες τους στις ερμηνείες καθώς υποδύονται διπλούς ρόλους.

Σειρά επιστημονικής  φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2011 -2012, που θα ολοκληρωθεί σε 22 επεισόδια (4ος κύκλος)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φρεντ Τόουι, Μπραντ Άντερσον, Πολ Έντουαρτνς.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Άννα Τορβ, Τζόσουα Τζάκσον, Λανς Ρέντικ, Κερκ Ατσεβέντο, Μπλερ Μπράουν, Τζάσικα Νικόλ, Μαρκ Βάλεϊ, Τζον Νομπλ


Η σειρά έχει κερδίσει 35 υποψηφιότητες, σε διάφορες διαγωνιστικές διοργανώσεις  ενώ έχει τιμηθεί με 10 βραβεία διοργανώσεις από την προβολή του πρώτου επεισοδίου το 2008.

Πιο συγκεκριμένα έχει λάβει:
 4 Βραβεία “Saturn
2009: “Καλύτερη Ηθοποιός στην  Τηλεόραση”  Άννα Τόρβ
2010: “Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά”
          “Καλύτερη  Ηθοποιός στην Τηλεόραση”  Άννα  Τορβ
         “Καλύτερος  Ηθοποιός σε Δευτερεύοντα Ρόλο”   Τζον Νομπλ

2 Βραβεία “Ewwy
2010: “Καλύτερη Δραματική Σειρά”
          “Καλύτερος  Ηθοποιός σε Δευτερεύοντα Ρόλο”   Τζον Νομπλ

Βραβείο από την Οργάνωση Κριτικών
2011: “Καλύτερος Ηθοποιός σε Δευτερεύοντα  Ρόλο”  Τζον Νομπλ

Βραβείο με κριτές τους ίδιους τους τηλεθεατές (“People’s choice Awards”)
2011: “Αγαπημένη σειρά Sci-Fi/Φαντασίας”

Βραβείο του αμερικανικού  τηλεοπτικού περιοδικού “TV Guide
2012: “Αγαπημένη δραματική σειρά”


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...