Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

“Smallville”: Στο STAR ο νέος 10ος – και τελευταίος - κύκλος της νεανικής σειράς φαντασίας

Από την Τετάρτη 15/5 (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 11:20 στο STAR , θα προβληθεί ο νέος 10ος – και τελευταίος - κύκλος της νεανικής σειράς φαντασίας, παραγωγής 2010 – 2011, που θα ολοκληρωθεί σε 21 επεισόδια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέιμς Μάρσαλ, Γκρεγκ Μπίμαν

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομ Γουέλινγκ, Άλισον Μακ, Μάικλ Ρόζενμπαουμ, Τζον Γκλόβερ, Ανέτ Ο΄Τουλ, Έρικα Ντουράνς, Τζον Σνάιντερ

Ο νεαρός Κλαρκ Κεντ μεγαλώνει στη Σμόλβιλ για να γίνει ο μεγαλύτερος ήρωας: ο Σούπερμαν. Ανώριμος και ευαίσθητος συχνά ακολουθεί τη φωνή της καρδιάς του, κόντρα σε αυτά που υπαγορεύει η λογική. Ξέρει ότι στο μέλλον η ζωή του δεν θα είναι πια η ίδια! Έτσι, υποκύπτει συχνά στα νεανικά παραστρατήματα του έρωτα και της τρέλας, διατηρώντας όμως τις αρετές, την τετράγωνη λογική, το ατσάλινο πείσμα και τη θέληση που θα τον μετατρέψουν στον σούπερ μαχητή του αύριο. Στο στάδιο αυτό δεν έχει ακόμη πλήρη επίγνωση της τρομακτικής του δύναμης και είναι επιρρεπής στα λάθη και στα γλυκά χαμόγελα που καλύπτουν σκοτεινές προθέσεις. Κι αν ο ρόλος που του ανατέθηκε είναι ένα βάρος δυσβάσταχτο για το νεαρό αγόρι, με τη σωστή υποστήριξη και τις κατάλληλες συμβουλές θα μεγαλουργήσει!

10ος κύκλος

Στον τελευταίο κύκλο της σειράς, ο Κλαρκ βρίσκεται αναίσθητος στο έδαφος έχοντας ακόμα το κομμάτι από κρυπτονίτη καρφωμένο στο πλευρό του. Ο ήρωας μας πια βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην αναπόφευκτη ολοκλήρωση του πεπρωμένου του.

Έχει όμως το κουράγιο να αποδεχθεί τη μοίρα του; Έχει το θάρρος να αναλάβει “καθήκοντα” σούπερ ήρωα και να γίνει η εμβληματική μπλε και κόκκινη φιγούρα, ο άνθρωπος από ατσάλι… ο Σούπερμαν;!

Η διαρκής αμφισβήτηση, στην οποία ο Κλαρκ επέβαλλε τον εαυτό του και η αβεβαιότητα για τον σκοπό της ύπαρξής του στον πλανήτη μας, που κυριαρχούσαν τις σκέψεις του, δίνουν τη θέση τους στην απόλυτη σιγουριά και αποφασιστικότητα, που ταιριάζουν μόνο σε έναν πραγματικό σούπερ ήρωα.
Τα πράγματα βέβαια δεν θα είναι εύκολα για τον Κλαρκ καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει κακοποιούς, διαβολικούς υπεράνθρωπους ακόμα και θεούς. Παράλληλα στον τελευταίο αυτόν κύκλο επιστρέφει και η προσωπική του Νέμεσις.

Με την ολοκλήρωση του 10ου κύκλου, το “Smallville”, είναι πλέον η μακροβιότερη σειρά επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον προκάτοχό της (Stargate SG-1) κατά μία σεζόν και καταλαμβάνοντας τη θέση του στο βιβλίο των ρεκόρ “Guinness”.

Η πρεμιέρα του 10ου κύκλου χάρισε στον σταθμό προβολής της σειράς CW, τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, στη συγκεκριμένη ζώνη τα τελευταία 2 έτη.

Στον κύκλο αυτό εμφανίζεται σε ρόλο – έκπληξη, η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, Τέρι Χάτσερ.
H σειρά, ξεκίνησε το 2001 και ολοκληρώθηκε σε 10 κύκλους το 2011.

Έχει τιμηθεί με τα εξής βραβεία:
ΕΜΜΥ για την Επεξεργασία Ήχου τις χρονιές 2002, 2006 και 2008
ASCAP Film & Television Music Awards ως «Κορυφαία Τηλεοπτική Σειρά» για τη χρονιά 2002.
Βραβείο Saturn από την Ακαδημία Φαντασίας και Τρόμου για τη χρονιά 2005
Leo Awards: «Οπτικά Εφέ» για τη χρονιά 2002, «Μέικ απ» για τη χρονιά 2005, «Καλύτερη Παραγωγή» 2006, «Κινηματογράφηση» 2006.
Πέντε βραβεία Leo το 2007 στις κατηγορίες «Σχεδιασμός Κοστουμιών», «Καλύτερη Σκηνοθεσία», «Καλύτερη Δραματική Σειρά», «Μακιγιάζ», «Παραγωγή».
Teen Choice Award: «Αγαπημένος Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Σειρά» Τομ Γουέλινγκ για τις χρονιές 2002 και 2009. «Αγαπημένη Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Σειρά» Άλισον Μακ για τις χρονιές 2006 και 2007
Βραβείο Visual Effects Society Awards για τη χρονιά 2004.
Enhanced by Zemanta

1 σχόλιο:

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...