Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Το top 3 των εκπομπών της Αυτοψίας

Η εκπομπή  του Alpha Αυτοψία, με τον Αντώνη Σρόιτερ, ολοκλήρωσε με επιτυχία και τον 2o κύκλο της. Τα θέματα, πάνω στα οποία εστίασε η κάμερα της εκπομπής, κράτησαν και φέτος αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Αυτοψίας έγιναν αντικείμενο συζήτησης και πολλά από αυτά φιλοξενήθηκαν εκτενώς στον έντυπο Τύπο.

Κατά τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, η εκπομπή ασχολήθηκε με τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, τα ενεχυροδανειστήρια, τα μουσουλμανικά τζαμιά στην Αθήνα, την τσιγγάνικη βεντέτα, την οικονομική κρίση, την ανεργία, τους σύγχρονους Έλληνες μετανάστες, τη διασκέδαση της νεολαίας στα χρόνια της κρίσης, την άλλη Ελλάδα που αντιστέκεται στην κρίση, τους άνεργους πρώην βουλευτές, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, τα περίεργα που συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους, τον κόσμο των χάκερς, τους Έλληνες μισθοφόρους, τη βουλευτική ασυλία και τον νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών, τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, τον «ακήρυχτο πόλεμο» στις Σκουριές, την κρίση στην αγορά κατοικίας, την εγκληματικότητα, την οικονομική κρίση στην Κύπρο, τις ατέλειωτες ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες, τις σκληρές αντιπαραθέσεις στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, τις γερμανικές αποζημιώσεις, τα γεγονότα στη Μανωλάδα, τα άδυτα της μοναχικής ζωής στα Μετέωρα, τους Καλούς Σαμαρείτες της πόλης, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό τουρισμό, τα παράνομα και τα νόμιμα όπλα στη χώρα μας, ενώ ολοκλήρωσε τον φετινό κύκλο της με μια αποκαλυπτική συνέντευξη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Τα  θέματα της εκπομπής που προκάλεσαν αίσθηση:
  • Λαθρομετανάστευση: Για πρώτη φορά, τηλεοπτική κάμερα πέρασε την πόρτα του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να καταγράψει τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών.
  •  Η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος: Για πρώτη φορά, βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα βίντεο ντοκουμέντο από την πρώτη δοκιμή του υποβρυχίου «Παπανικολής», το οποίο έμεινε στην Ιστορία ως το «υποβρύχιο που έγερνε».
  • Πολιτικοί εκτός Βουλής: Πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δεν βρίσκονται πλέον στα έδρανα του Κοινοβουλίου και τους υπουργικούς θώκους, μίλησαν στην εκπομπή για θέματα τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη.
  • Παιδιά στα αζήτητα: Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες και ιστορίες παιδιών, τα οποία έζησαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους σε Κέντρα Εγκαταλελειμμένων Βρεφών και Ιδρύματα. Η συγκεκριμένη εκπομπή ευαισθητοποίησε και συγκίνησε ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κοινό.
  • Συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών εργατών: Με αφορμή τα γεγονότα στη Μανωλάδα, η εκπομπή άνοιξε το θέμα των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών στη χώρα μας.
  • Στα άδυτα των ενεχυροδανειστηρίων: Η κάμερα της εκπομπής έκανε αυτοψία στον τρόπο που λειτουργούν τα ενεχυροδανειστήρια.
  • Έλληνες μισθοφόροι: Νέοι, χτυπημένοι από την ανεργία και την οικονομική κρίση, ρισκάρουν τη ζωή τους για 400 δολάρια την ημέρα. Η εκπομπή παρακολούθησε την εκπαίδευση Ελλήνων μισθοφόρων, οι οποίοι θα επανδρώσουν πλοία για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις από τους Σομαλούς πειρατές.
  • Φυλακές Κορυδαλλού και Ελαιώνα: Η Αυτοψία έφερε στη δημοσιότητα αποκαλυπτικές εικόνες από τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Για πρώτη φορά τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε πλάνα από την πολυσυζητημένη πισίνα των φυλακών Κορυδαλλού.
  • Το μπάσκετ στην Ελλάδα: Η εκπομπή κατέγραψε την πορεία του ελληνικού μπάσκετ και φιλοξένησε δηλώσεις φιλίας παικτών των «αιωνίων αντιπάλων», οι οποίες προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων στα social media ενώ έγιναν πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες.
Η Αυτοψία κατέγραψε μέσο όρο τηλεθέασης 17,1% στο σύνολο και 15,1% στο δυναμικό κοινό 15-44.

Το top 3 των εκπομπών της Αυτοψίας με τις υψηλότερες αποδόσεις στον πίνακα της τηλεθέασης, στο δυναμικό κοινό 15-44 είναι:
Το μπάσκετ στην Ελλάδα: 21,3%
Πολιτικοί εκτός  Βουλής: 20,5%
Λαθρομετανάστευση: 19,9%
  • Η εκπομπή Αυτοψία ξανά στους δέκτες σας με το νέο πρόγραμμα του Alpha το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...