Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Γ. Λιάγκας: Για μένα ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι το φετινό


Για τον Γιώργο Λιάγκα αυτό ήταν ένα καλοκαίρι που τα είχε όλα. Διακοπές, ηρεμία, χαλάρωση, αλλαγές στα επαγγελματικά του, μεταγραφή σε άλλο κανάλι και…όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του για το τι θα δούμε την επόμενη σεζόν από εκείνον και την ομάδα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1. Λίγες ημέρες λοιπόν πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν για τις πρωινές εκπομπές, ο παρουσιαστής έγραψε στην Real:

«Μια εβδομάδα έμεινε, ημερολογιακά, για το τέλος του καλοκαιριού. Και μπορεί οι περισσότεροι να έχουν γυρίσει, υπάρχουν όμως και οι τυχεροί της… τελευταίας στιγμής που αρχίζουν τώρα τις διακοπές τους. Γιατί τυχεροί; Μα, γιατί οι πιθανότητες να πετύχουν και καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες τιμές αυξάνονται κατακόρυφα. Όχι μόνο γλιτώνουν τον κακό χαμό της υψηλής περιόδου, όχι μόνο που στρώνει κι ο καιρός -μας πέθανε ο αέρας φέτος στις Κυκλάδες-, αλλά θα έχουν και τις πιο φρέσκες καλοκαιρινές αναμνήσεις στον ανηφορικό διάβα του χειμώνα.

Για μένα ήταν ένα μάλλον περίεργο καλοκαίρι το φετινό. Με σημαντικές αλλαγές, με πολλά απρόοπτα. Εντός των ημερών επιστρέφω στη βάση μου, προετοιμασμένος για πολλή δουλειά, αλλά με τις μπαταρίες γεμάτες. Γράφω βράδυ, η εντυπωσιακή αυγουστιάτικη πανσέληνος διαγράφει έναν μεγάλο φεγγαρόδρομο απ’ τα Κιόνια μέχρι απέναντι την Ερμιούπολη, κοιτάζω φωτογραφίες και το καλοκαίρι περνάει μπροστά μου σαν ταινία μικρού μήκους.

Τι θα μείνει; Να μπαίνω με το φουσκωτό σχεδόν σούρουπο στο μαγικό λιμάνι του Μεγανησίου. Το κολύμπι στο Γιδάκι και τις άλλες ανατολικές παραλίες της Ιθάκης -τα ωραιότερα, ίσως, θαλάσσια χρώματα-, να τρως πρωινό στο ήρεμο Κιόνι, η φοβερή μακαρονάδα με πεταλίδες από τα χεράκια της Τασίας στο Φισκάρδο, οι αγώνες πόλο κάθε απόγευμα με τον φίλο μου τον Χάρη στην Εμπλυση… Βόλτες στα σοκάκια και κοκτέιλ στο παλιό ενετικό λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο, το ωραιότερο λιμάνι των Κυκλάδων, και φυσικά… πολλή Τήνος.

Ατέλειωτες ώρες μπάνιου με το δελφίνι τον γιο μου και η απύθμενη περηφάνεια γι’ αυτό, έστω και με τα… τουβλάκια ακόμα. Οι μαγικές βραδιές με τις συναυλίες του Κότσιρα, του Δεληβοριά και οι θεατρικές παραστάσεις που είχα την τύχη να παρακολουθήσω στις Ουρσουλίνες, στα Λουτρά. Τα πανηγύρια στα χωριά… α, και το αρνάκι στη γάστρα στου Βασίλη στον Κτικάδο και το φρέσκο γαλακτομπούρεκο στην πανέμορφη πλατεία του χωριού των μαρμαρογλυπτών, τον Πύργο. Η μάχη με τα κύματα και τα παιχνίδια με τη γαϊδάρα τη Ρωξάνη στην εξωτική Κολυμπήθρα και το σεληνιακό τοπίο στην ωραιότερη παραλία της Τήνου, τη Λιβάδα.

Οι φωτογραφίες τελειώνουν, όχι όμως και οι αναμνήσεις από ένα άκρως ανατρεπτικό καλοκαίρι. «Από Αύγουστο χειμώνα», έλεγαν οι παλιοί και ακόμα κι αν δεν θέλουμε να το ακούμε μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη, ακόμα κι αν δεν λείψουν οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες και τα μπάνια στην Αθήνα, το μυαλό όσων γύρισαν και όσων γυρνάμε οσονούπω τρέχει ήδη στα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα. Ίσως γιατί φέτος φαντάζουν πολύ, μα πολύ ενδιαφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...