Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Alpha check up: Υγεία - ευεξία - ισορροπία: check με τη Ζέτα Δούκα


Κάθε Κυριακή κλείνουμε ραντεβού για ένα Alpha Check up. Ιατρικές ερωτήσεις που πάντοτε είχαμε αλλά ποτέ δεν τολμήσαμε να κάνουμε, απλές οδηγίες για καλύτερη υγεία, έγκυρες συμβουλές για πρόληψη και πρώτες βοήθειες, ιδέες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, tips ευεξίας και ισορροπίας είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία θα καλύψει η εκπομπή.

Την Κυριακή 21 Απριλίου ενημερωνόμαστε για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά περιστατικά πνιγμού, από τροφή, σε βρέφη. Η εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών Φωτεινή Τενακετζή μας δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες.

Ακόμη, μαθαίνουμε πώς να διαχειριζόμαστε  το διαδίκτυο και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ώστε να αποφεύγουμε τις παγίδες της κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Ειδικοί από τον χώρο του διαδικτύου μας μιλούν για την ασφάλεια των νέων και των παιδιών στο διαδίκτυο, ενώ η Τάμτα μας εξομολογείται πώς χειρίστηκε το θέμα του διαδικτύου καθώς και τους κινδύνους που αντιμετώπισε η κόρη της.  

Επίσης, ποια είναι η σχέση των παιδιών με την τηλεόραση; Από ποια ηλικία επιτρέπεται τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση, τι προγράμματα και για πόσες ώρες την εβδομάδα; Υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία των παιδιών όταν γίνεται κατάχρηση; Γι’ αυτά τα ερωτήματα συζητούν και δίνουν απαντήσεις οι συνεργάτες της εκπομπής Χρυσάνθη Λαθήρα, παιδίατρος, Δρ. Τάσος Παπαλαζάρου, Διαιτολόγος -  Διατροφολόγος και Δρ. Σμαρούλα Παντελή, ψυχολόγος – συγγραφέας.

Τέλος, μαθαίνουμε περισσότερα για τη νηστεία. Με ποιους συνδυασμούς τροφών μπορούμε να νηστέψουμε χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα στον οργανισμό μας; Ποιες κατηγορίες ανθρώπων δεν επιτρέπεται να νηστέψουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...