Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Μπακαλιαροκροκέτες και χαλβά


H Νταϊάν το Σάββατο επιστρέφει στο σπίτι από κάποιες εξωτερικές δουλειές. Έχει αργήσει και πρέπει να ετοιμάσει για την οικογένειά της κάτι νόστιμο και γρήγορο. Η πρώτη της συνταγή είναι ραβιόλια με τυρί και καπνιστό χοιρινό, πιπεριές Φλωρίνης και ελιές Καλαμών. Η δεύτερη συνταγή της, ένα πιάτο αγαπητό και γνωστό σε όλους μας: φασολάκια γιαχνί με δυόσμο και λιαστή ντομάτα.

Η μαμά Νταϊάν σήμερα έχει διάθεση για να ετοιμάσει κλασσικά πιάτα με άρωμα Ελλάδας, όπως μπακαλιαροκροκέτες και χαλβά.

Η καταξιωμένη chef την Κυριακή έχει καλεσμένο τον αρχιτέκτονα Γιώργη Λαμπαθάκη με τον οποίο συζητούν για κάποιες αλλαγές που θα ήθελε να κάνει στην κουζίνα της έτσι ώστε στο μέλλον να μπορεί να κάνει μαθήματα μαγειρικής εκεί. Η Νταϊάν ετοιμάζει μία έκπληξη στον Γιώργη, ο οποίος κατάγεται από τη Σκύρο και του μαγειρεύει Σκυριανή λαδόπιτα. Και ο Γιώργης όμως δεν μένει με σταυρωμένα χέρια και μαγειρεύει λουκάνικα με φασόλια για να ευχαριστήσει τη Νταϊάν.

Η Νταϊάν ακουμπάει τα λαχανικά και τα φρεσκοπλυμένα φρούτα στο πάσο της. Τη συνταγή για το φαγητό που θα μαγειρέψει σήμερα της την έχει δώσει η φίλη της, η Νίκη από την Κύπρο. Το δεύτερο πιάτο που ετοιμάζει η μαμά Νταϊάν είναι λαχανάκια Βρυξελλών ψημένα με μέλι.

Τι  θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...