Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Από 18 Ιουνίου η εκπομπή ψηφιακού σήματος για την Αττική


Τις επαφές τους με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκλήρωσαν στελέχη της Digea με στόχο να προχωρήσει η ενημέρωση των κατοίκων ειδικά σε περιοχές της Αττικής που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας. Κι αυτό γιατί στις 18 Ιουνίου σχεδιάζεται να ξεκινήσει από εκεί η εκπομπή ψηφιακού σήματος των καναλιών εθνικής εμβέλειας και να διακοπούν οριστικά οι αναλογικές μεταδόσεις.

Κάτι που σημαίνει ότι όσα νοικοκυριά λαμβάνουν αποκλειστικά σήμα από την Αίγινα, αν δεν είναι εξοπλισμένα με ψηφιακό αποκωδικοποιητή (σύστημα mpeg4) ή δεν διαθέτουν τηλεοπτικούς δέκτες που τον έχουν ενσωματωμένο, στις 18 Ιουνίου δεν θα μπορούν να δουν τηλεόραση. Γι αυτό και η Digea επιχειρεί με τη βοήθεια της τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερωθεί το κοινό.

Από τις 18 Ιουνίου θα αρχίσουν ψηφιακές εκπομπές από την Αίγινα (πλήρης διακοπή αναλογικού σήματος) αλλά και από τον Υμηττό απ' όπου όμως θα συνεχιστούν παράλληλα και οι αναλογικές μεταδόσεις, ενώ από την Πάρνηθα θα εκπέμπεται μόνο αναλογικό σήμα. Συνολικά η Digea υπολογίζει ότι με αυτές τις εκπομπές θα παρέχει ψηφιακό σήμα σε 4.500.000 κατοίκους.

Οι κάτοικοι των περιοχών που θα επηρεαστούν άμεσα από την ψηφιακή μετάβαση πληροφορούνται από τις αρχές Μαΐου τις αλλαγές που θα προκύψουν μέσω ειδικού κρόουλ στις οθόνες τους. Τα στελέχη της Digea συναντήθηκαν με εκπροσώπους των δήμων Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Περάματος, περιοχές όπου μέρος των κατοίκων θα χρειαστεί να προσαρμοστεί άμεσα ώστε μπορεί να λαμβάνει ψηφιακό σήμα λόγω οριστικής διακοπής του αναλογικού. Παράλληλα βέβαια η έλευση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης θα δώσει λύση σε προβλήματα λήψης που αντιμετώπιζαν ειδικά ορισμένες περιοχές αυτών των δήμων.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με εκπροσώπους των δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Ελληνικού περιοχές που οι κάτοικοι μπορούν να συνεχίσουν να βλέπουν τηλεόραση με αναλογικό σήμα (εκπομπές από Πάρνηθα) αλλά θα έχουν τη δυνατότητα με τον κατάλληλο εξοπλισμό βέβαια να λαμβάνουν και ψηφιακό σήμα.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται ημερίδες από το δήμο Βούλας στις 31 Μαΐου και το δήμο Περάματος στις 9 Ιουνίου.

*Να θυμίσουμε ότι η Digea δημιουργήθηκε από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ΜΕGA, ΑΝΤ-1, STAR, ALPHA, ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και ΣΚΑΪ και έχει αναλάβει την επίγεια ψηφιακή εκπομπή των προγραμμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...