Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Στον «αέρα» η καμπάνια You in Greece από την ΕΡΤ


Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της καμπάνιας "You in Greece", η οποία θα προβληθεί από την επόμενη εβδομάδα, καθώς και τα ενημερωτικά πακέτα (press kit) με πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τουρισμό και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Στόχος είναι να αναστραφεί πλήρως το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα και να σταματήσει η σημαντική πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις από συγκεκριμένες χώρες.
 
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης της κρίσης στον Τουρισμό, υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, η γενική γραμματέας Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Γιάννης Πυργιώτης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιώργος Γαμπρίτσος (ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γιώργος Πουσσαίος βρίσκεται στη Γερμανία, στο πλαίσιο επαφών με σημαντικούς παράγοντες του τουρισμού).
 
Ο κ. Γερουλάνος ζήτησε να υπάρξει συντονισμός δράσης όλων των δυνάμεων προκειμένου να στείλουμε θετικά μηνύματα για την Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή θα ενταθούν οι επαφές με tour operators, δημοσιογράφους σημαντικών διεθνών μέσων, ξένους ανταποκριτές, σημαντικές προσωπικότητες στο εξωτερικό και πολιτικούς ηγέτες.
 
Επίσης απηύθυνε έκκληση προς τον απόδημο ελληνισμό να στηρίξει τη χώρα, επιλέγοντας την Ελλάδα για διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Δεδομένου ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία για την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού είναι μάλλον απαισιόδοξα, αφού οι κρατήσεις είναι ιδιαιτέρως μειωμένες, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προσπαθεί να ανατρέψει την αρνητική εικόνα της χώρας, επιστρατεύοντας το μηχανισμό της ΕΡΤ σε θέματα προβολής και διαφήμισης, τόσο μέσω της δορυφορικής τηλεόρασης, όσο και για τη δημιουργία διαφημιστικών βίντεο.
 
Επόμενος στόχος είναι να κινητοποιηθούν όλοι οι πολίτες, κυρίως όσοι απασχολούνται στο χώρο του τουρισμού, ακολουθώντας το παράδειγμα των κατοίκων της Ρόδου, αλλά και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
 
Εν τω μεταξύ, η επιτροπή διαχείρισης της κρίσης που έχει συσταθεί συνεδριάζει καθημερινά και ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, η οποία θα συνεδριάζει για αυτό το θέμα μια φορά την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...