Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Σαμοΐλης: «Θολώνει το μυαλό από τα χρέη»



Σαν από μηχανής θεός «υπόσχεθηκε» με την εκπομπή του «Για λογαριασμό σας» να βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Άλλοι τα κατάφεραν άλλοι όχι. Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 5.000 για το πρώτο κύκλο της εκπομπής και ο Νίκος Σαμοΐλης, δημοσιογράφος στο επάγγελμα με εξειδίκευση τα χρηματοοικονομικά, ανέλαβε το δύσκολο έργο να βγάλει τους ανθρώπους αυτούς από το οικονομικό τους αδιέξοδο.

Ειλικρινής ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξη του στο TV Έθνος ότι «με στενοχωρεί να βλέπω ότι χιλιάδες συνάνθρωποι μου πρέπει να βγουν στην τηλεόραση για να λύσουν τα προβλήματα τους. Από την άλλη όμως τι να κάνουν; Μακάρι να υπήρχε ένας κρατικός φορέας να αντικαταστήσει το έργο που κάνω εγώ και ας μην είχα δουλειά».

 Ίσως και αυτός είναι ο λόγος που ο ίδιος δε θέλησε να μάθει τις αιτήσεις για την εκπομπή για τη νέα σεζόν: «Στον πρώτο κύκλο της εκπομπής είχαμε περισσότερες από 5.000 αιτήσεις. Φανταστείτε πόσες θα έχουμε τώρα.Ζήτησα από την παραγωγή να μην με ενημερώσει πόσες είναι οι αιτήσεις φέτος».

Στην αρχή της εκπομπής ο παρουσιαστής δηλώνει ότι εκπλαγόταν και ο ίδιος όταν έβλεπε ανθρώπους να ζητούν τη βοήθεια του και να μην έχουν καν μια συνολική άποψη των χρεών τους: «Έλεγα και εγω “μα είναι δυνατόν”; Κατάλαβα όμως στην πορεία ότι τα χρέη κυριολεκτικά σου θολώνουν το μυαλό. Όταν ο άλλος δεν έχει τα προς το ζην, το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει πρόσθεση των χρεών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...