Τις ημέρες που η Ιρλανδία ανακάλυπτε σοκαρισμένη ότι, παρά τις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια της λιτότητας, θα έχει, τελικά, τη μοίρα της Ελλάδας, θα ενταχθεί στον περίφημο «μηχανισμό σωτηρίας», η «Έρευνα» ήταν στο Δουβλίνο. Μπαινόβγαινε σε παμπ, μιλούσε με απλούς ανθρώπους και τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, παρακολουθούσε διαδηλώσεις στους δρόμους, εκπομπές στα τηλεοπτικά πλατό και συσκέψεις σε κυβερνητικά κτίρια και κατέγραφε τον πυρετό μιας χώρας που ταλαντεύεται ανάμεσα στην ελπίδα για το μέλλον της και την οργή γα τους πολιτικούς της.
Από το Δουβλίνο, η «Έρευνα» ταξίδεψε στην Λισσαβόνα, την πρωτεύουσα της επόμενης χώρας που είναι υποψήφια να ενταχθεί στο κλαμπ των πελατών του ΔΝΤ, την ημέρα της μεγαλύτερης γενικής απεργίας στην ιστορία της χώρας. Βουλευτές, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, κι ένας απελπισμένος ληστής τράπεζας, εξομολογούνται στην κάμερα της εκπομπής τις προσδοκίες και τους φόβους τους.
Τέλος, η «Έρευνα» καταλήγει στο Λονδίνο, στην έδρα των Financial Times και ανακρίνει τον κεντρικό αρθρογράφο της εφημερίδας Μάρτιν Γουλφ: Είναι καλό ή κακό για την Ελλάδα το ότι και νέες χώρες ακολουθούν την μοίρα της; Κάνει ευκολότερη ή δυσκολότερη την ζωή μας το γεγονός ότι τώρα πια έχουμε παρέα; Tι σημαίνει για το ελληνικό χρέος και την κρίση του Ευρώ η διεύρυνση του κύκλου των υπερχρεωμένων χωρών; Ποιος είναι ο «κακός λύκος» που απειλεί τα «τρία γουρουνάκια», όπως αποκαλεί ειρωνικά ο ευρωπαϊκός τύπος τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας; Και τι μπορεί να τα σώσει;
«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 24:00 στο MEGA
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.