Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Μενεγάκη - Παπαδάκης : Η πιο μεγάλη κόντρα της TV

Η νέα τηλεοπτική σεζόν φέρνει μια σούπερ κόντρα. Οι αλλαγές που ετοιμάζουν στα προγράμματά τους ο ΑΝΤ1 και ο Alpha στήνουν το σκηνικό για μια σύγκρουση δύο τηλεοπτικών γιγάντων, της Ελένης Μενεγάκη και του Γιώργου Παπαδάκη. Η «βασίλισσα» των τηλεοπτικών πρωινών εναντίον του «πατριάρχη» του infotainment!

Το σύνθημα για αλλαγές στην πρωινή ζώνη έδωσε πρώτο το κανάλι του Αμαρουσίου. Η «συγχωνευμένη» ζώνη που ετοιμάζεται με Γιώργο Παπαδάκη και Χρήστο Φερεντίνο είναι γεγονός πως δημιουργεί έντονο προβληματισμό στα επιτελεία των καναλιών για το ύφος που θα κινηθούν από τη νέα σεζόν. Το θέμα έχει απασχολήσει τους ιθύνοντες, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε, έχουν ετοιμάσει τις προτάσεις και τις αντιπροτάσεις τους για το νέο εγχείρημα του ANT1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Alpha έχουν γίνει πολλές συσκέψεις και επί τάπητος έχουν πέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντεπίθεσή τους στο νέο εγχείρημα. Οι Γερμανοί θεωρούν πως η καλύτερη απάντηση του καναλιού της Κάντζας ακούει στο όνομα «Ελένη Μενεγάκη». Η λαμπερή παρουσιάστρια θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά τους χαρτιά που θα μπορούσε να συναγωνιστεί στα ίσα ακόμα και τον «πατριάρχη» της πρωινής ζώνης!

Ετσι, μια από τις ιδέες που επεξεργάζονται είναι η «βασίλισσα» της πρωινής ζώνης να ξεκινά την εκπομπή της πιο νωρίς κατά μία ή δύο ώρες, καλύπτοντας και τον χρόνο της εκπομπής «Πάνω στην ώρα».

Οι ιθύνοντες του Alpha θεωρούν πως μπορεί ο Σπύρος Λάμπρου και η Ελενα Παπαβασιλείου να είναι το νέο αίμα του καναλιού, ωστόσο οι πτήσεις τους στον πίνακα της AGB δεν έχουν καταφέρει να χτυπήσουν κόκκινο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το σκεπτικό, ο «Καφές» αποκτά και ενημερωτικό κομμάτι, στο οποίο εντάσσονται πανελίστες επικαιρότητας.

Ισως η σκέψη αυτή δεν ικανοποιεί την Ελένη Μενεγάκη, η οποία επιθυμεί να κινηθεί στους ψυχαγωγικούς ρυθμούς που γνωρίζει πολύ καλά και τους οποίους υπηρετεί χρόνια. Η παρουσιάστρια θέλει να ανανεώσει τον «Καφέ» και τη θεματολογία του, πάντα στο πλαίσιο που της επιτρέπει το ψαλιδισμένο budget της παραγωγής της.

«Το ρίσκο να βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπαδάκη είναι μεγάλο και δεν θα το έπαιρνε τη δεδομένη στιγμή», μας μεταφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την Ελένη. Εξάλλου, η παρουσιάστρια του Alpha διαθέτει ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο, βάσει του οποίου θα επιθυμούσε να κινηθεί και τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Από την άλλη, οι Γερμανοί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να πιέσουν ένα από τα πια ισχυρά χαρτιά του καναλιού και απλώς συζητούν μαζί της ιδέες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν.

Ομως, ακριβώς επειδή η Ελένη Μενεγάκη είναι το λαμπερό αστέρι του καναλιού, θεωρείται ότι είναι και το «μεγάλο όπλο» που μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι σε κάθε δυσκολία και να «σαρώσει» τα νούμερα της AGB.

Ολα πάντως τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σε μια ρευστή εποχή για τα τηλεοπτικά πράγματα. Μετά τις 20 Αυγούστου θα εξεταστούν και πάλι όλα τα σενάρια και θα παρθούν οι αποφάσεις για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Εξάλλου, αυτό το χρονικό διάστημα η Ελένη Μενεγάκη απολαμβάνει τις διακοπές της σε νησιά αλλάζοντας τον έναν παραθεριστικό προορισμό μετά τον άλλο και, από την άλλη, αρκετοί από τους ιθύνοντες του Alpha κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας.


ΤΕΤΑ ΤΣΕΤΣΕΚΟΥ/ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...