Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ


Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», που θα μεταδοθεί στο MEGA το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 17:00 με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, αναζητά τί μπορεί να κρύβεται πίσω από τις μικρές ή μεγάλες αιμορραγίες, φανερές και κρυφές, που εκδηλώνονται στο σώμα μας.

Τουλάχιστον 5-6 λίτρα αίματος κυκλοφορούν  στον ανθρώπινο οργανισμό, χωρίς  όμως να βλέπουμε ούτε μια σταγόνα. Είναι λογικό, όταν βλέπουμε έστω και  ελάχιστο αίμα, να ανησυχούμε, λένε οι επιστήμονες, καθώς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την εικόνα του. Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί “ανοίγει” η μύτη μας, γιατί ματώνουν τα ούλα μας, αλλά και γιατί δεν κλείνουν εύκολα οι πληγές μας. Επίσης, αναφέρονται στις αιτίες που μπορεί να κρύβονται πίσω από μια αιμόπτυση, ενώ αναλύουν την εμφάνιση αίματος από τον πρωκτό ή στα κόπρανα. Ακόμη, συζητούν τις αιτίες της αιματουρίας αλλά και της εμφάνισης αίματος στο σπέρμα και στα γυναικεία γεννητικά όργανα, εκτός κύκλου.

Ειδικοί μιλούν για την  αναιμία και τον αιματοκρίτη  και παρουσιάζουν τις λεγόμενες  “κρυφές” αιμορραγίες, όταν δηλαδή χάνουμε  αίμα από το σώμα χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η  επίσκεψη σε γιατρό είναι επιβεβλημένη, καθώς η εμφάνιση του αίματος ως σύμπτωμα, μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να μας σώσει τη ζωή.

Τέλος, στην εκπομπή παρουσιάζονται πρακτικές συμβουλές για το τί πρέπει να κάνουμε όταν αιμορραγεί η μύτη μας, ποιές εξετάσεις χρειάζονται  για την αιματουρία, το μενού της αναιμίας, αλλά και ένα ενδιαφέρον βίντεο για την επανεμφάνιση της φυματίωσης στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...