Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο Βασίλης Καλλίδης στην όμορφη Καστοριά




Tο Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 20:00, στον Alpha, ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει στην πόλη που αγκάλιασε τη λίμνη, στην όμορφη Καστοριά.


Ο chef αποδέχεται την πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου «Αθανάσιος Χριστόπουλος», για να συμμετέχει σε ένα παραδοσιακό καζάνεμα τσίπουρου. Το ταξίδι ξεκινάει με μια στάση στη Σιάτιστα που φημίζεται για το σπάνιο ηλιαστό κρασί της.

Στο κέντρο της Καστοριάς, ο Βασίλης περιπλανείται στη γραφική συνοικία Ντολτσό και στη λαϊκή αγορά της πόλης και επισκέπτεται εστιατόρια με σύγχρονη, αλλά και παραδοσιακή κουζίνα. Συνεχίζει με βόλτα στη λίμνη με τη βάρκα του Τάσου του ψαρά και βόλτα στα βουνά για άγρια μανιτάρια με το Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος διασκεδάζει τραγουδώντας στο μεγάλο γλέντι του τσιπουροκάζανου συνοδεία ακορντεόν, κλαρίνου, τρομπέτας και των Χάλκινων της Καστοριάς.

Οι συνταγές του Βασίλη από τη «Νόστιμη γη» της Καστοριάς, περιλαμβάνουν πένες με φρέσκα λαχανικά, παραδοσιακή πατσαβουρόπιτα με παστουρμά, αρακά με ψαρονέφρι, αλλά και ένα μοντέρνο burger που ετοίμασε και μοίρασε στους φιλάθλους και τους παίχτες των δύο ομάδων, έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου την ώρα του κυριακάτικου τοπικού ντέρμπυ.

«Νόστιμη γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι άνοιγει την όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...