Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Ο πειρασμός…» στο Βατοπαίδι



ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ανοίγουν για μια ακόμη φορά με τηναποκλειστική συνέντευξη του ηγούμενου Εφραίμ στον Αλέξη Παπαχελάμε αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την Δευτέρα 24 Μαΐου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ.
Με την κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ αποβιβάζονται στο λιμάνι της Μονής Βατοπαιδίου για να ανακαλύψουν όσα βρίσκονται πίσω και πέρα από τα ψηλά τείχη της πιο πολυσυζητημένης Μονής του Αγίου Όρους – της Μονής που ήθελε να γίνει ξανά μία «αυτοκρατορία».
Για πρώτη φορά, μοναχοί στο Βατοπαίδι – που αναφέρουν το σκάνδαλο στις μεταξύ τους συζητήσεις ως «πειρασμό» – οδηγούν την εκπομπή στους πύργους της Μονής και ανοίγουν τις βαριές πόρτες σκευοφυλακίων και βιβλιοθηκών για να δείξουν ταΒυζαντινά χρυσόβουλα, τα τουρκικά φιρμάνια και τα Πατριαρχικά Σιγγίλια στα οποία στηρίχτηκε η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας.
Με την κάμερα της εκπομπής καταγράφουν τα έργα και τις ημέρες της αδελφότητας που έζησε την «άνοδο» με τις επισκέψεις των διάσημων και ισχυρών, και την «πτώση» στη δίνη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου των τελευταίων χρόνων. Μετά από ενάμισι χρόνο σιωπής ο καθηγούμενος Εφραίμ, ο ηγούμενος που χαρακτηρίστηκε «μάνατζερ» και «Ρασπούτιν» απαντά σε όλα τα ερωτήματα του Αλέξη Παπαχελά γύρω από τις κρυφές εξομολογήσεις των πολιτικών, τις offshore εταιρίες και τις πολυσυζητημένες σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου.
Δευτέρα 24 Μαΐου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ μία μεγάλη έρευνα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ για όλες τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου.
“Οι Νέοι Φάκελοι”: Δευτέρα 24 Μαΐου στις 23:00, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. www.folders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...