Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ξαναγυρνάμε στο βασίλειο του Μεγάλου Αδερφού



thumb
Της Αντριάνας Βασιλά

Ξαναμπήκαμε από την κλειδαρότρυπα…. Παρακολουθούμε νυχθημερόν και πάλι από το μάτι της κάμερας τους έγκλειστους και γινόμαστε θιασώτες ενός ανθρώπινου ζωολογικού κήπου. Ο λόγος για το Big Brother στον Alpha …την νέα εκπομπή του σταθμού με άρωμα ξαναζεσταμένης συνταγής από το παρελθόν η οποία ανοίγει και πάλι τον κύκλο των σκληρών reality shows.

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τέτοιου είδους τηλεοπτικά show ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να τα ονομάσει. Το θέμα είναι γιατί μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί τα προτιμούν.

Είναι απλό... Παρά το σκεπτικισμό και την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές, δεν υπάρχει τηλεθεατής που να μη ρίχνει έστω και στα κλεφτά μια ματιά στη μικρή οθόνη την ώρα που διαδραματίζεται κάποιο ριάλιτι!!! Με λίγα λόγια οι τηλεθεατές τα παρακολουθούν «μανιωδώς» (!)

'Ετσι το άγχος και η απελπισία που αποτελούν κακούς συμβούλους καθώς και η αγωνία των τηλεοπτικών καναλιών για μεγαλύτερη τηλεθέαση και περισσότερα έσοδα, τα οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερα ατοπήματα.

Μας σερβίρουν δηλαδή ό,τι μας αξίζει…Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες είναι τα βιογραφικά πολιτών που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν με αποκλειστικό σκοπό τη μικρή πιθανότητα κέρδους και την επιτυχία «δημοσιότητας». Δεν ενδιαφέρονται για το αν η προσωπική τους ζωή θα γίνει έρμαιο της τηλεθέασης.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για λόγους εξυπηρέτησης των αναγκών της εκπομπής, και όχι μόνο, αφού η προβολή είναι αδιάλειπτη και μέσω του διαδικτύου, οδηγείται σε εξαφάνιση η ιδιωτική ζωή ως πυρήνας της ανθρώπινης προσωπικότητας. Και όμως «γουστάρουν»…

Μήπως μας αξίζει η μικρή τηλεόραση;
http://www.topontiki.gr/article/10234

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...