Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο «Παραμυθάς» επιστρέφει στη μικρή μας οθόνη

Από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου εντάσσονται στο πρόγραμμα του πρίσμα+καινούργιες παραγωγές, προσβάσιμες για άτομα με αναπηρία, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (Ε. Π. Ψηφιακή Σύγκλιση) και συγχρηματοδοτήθηκαν από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για τηλεοπτικές παραγωγές όλων των ειδών (ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και παιδικό πρόγραμμα), οι οποίες θα προβληθούν την τηλεοπτική περίοδο 2010 -2011 από το ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ πρίσμα+, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες και από τον ιστότοπο της ΕΡΤ στο διαδίκτυο (www.ert.gr). Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ, όπως διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ψηφιακούς υποτίτλους για άτομα με προβλήματα ακοής και, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης.
Οι νέες εκπομπές που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του πρίσμα+ είναι οι εξής:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ο Παραμυθάς» – κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17.45 (26 επεισόδια)
Ο «Παραμυθάς» επιστρέφει στη μικρή μας οθόνη με νέες περιπέτειες, χρησιμοποιώντας τα σημερινά εξελιγμένα  τεχνικά μέσα, με computer animation και με προσβασιμότητα για ΑμεΑ. Πρόκειται για μία ψυχαγωγική σειρά περιπέτειας που μεταδίδει απλά μηνύματα ανθρώπινων και ηθικών αξιών, οικολογίας και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, με ήρωα τον «Παραμυθά» οι περιπέτειες του οποίου δεν περιέχουν ίχνος βίας.
Στο ρόλο του «Παραμυθά», ο Νίκος Πιλάβιος
Σκηνοθέ: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Εκτέλεση Παραγωγής: MOVIETELLER FILMS
«Το Κουτάλι» - κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00 (24 επεισόδια).
Το «Κουτάλι»… μαγειρεύει μαζί με τα παιδιά και τα μαθαίνει με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο να παίζουν με τα χρώματα των υλικών, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους στην κουζίνα. Τα παιδιά δέχονται, επίσης, διατροφικές συμβουλές, μαθαίνουν διαφορετικά υλικά, ή ακόμη και το πόσο σημαντικό είναι να στολίσουν ένα πιάτο.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπανικολάου, Έμιλυ Γιαννούκου
Εκτέλεση Παραγωγής: Persona Production
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ – ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
«Ό, τι φτιάχνεται… το φτιάχνετε» – κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14.30(35 επεισόδια).
Η εκπομπή επιχειρεί να μας μάθει τα μυστικά των κατασκευών για το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον κήπο, τα hobby και ό, τι άλλο μπορεί να φτιάξει τους άνθρωπος που καταπιάνεται με…  ό,τι φτιάχνεται.
Παρουσίαση: Σοφοκλής Μπαλτατζής
Σκηνοθεσία: Μαρία Μαρίνα Μπρίλη
Εκτέλεση Παραγωγής: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α. Ε.
«Όλα για τον κήπο» – κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15.00 (18 επεισόδια).
Μια εκπομπή που επιχειρεί να μεταδώσει ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κάνουμε πιο όμορφο τον κήπο, το σπίτι, την βεράντα μας.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καγιαλεδάκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Τάσος Κατσάρης
«Βότανα, Μυστικά και Θεραπείες» – κάθε Σάββατο στις 15.30 (24 επεισόδια).
Εκπομπή με θέμα τους θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των φυτών, αλλά και την καταγραφή των γνώσεων της λαϊκής παράδοσης που έχουν επιβιώσει μέχρι τους μέρες μας.
Σκηνοθεσία: Καλέσης Θεόδωρος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΙΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ: ΚΑΛΕΣΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Υγιαίνετε» – κάθε Δευτέρα στις 18.30 (32 επεισόδια)
Ένα τηλεπεριοδικό που παρουσιάζει θέματα υγείας, διατροφής, πρόληψης – αντιμετώπισης ασθενειών, ψυχική υγεία και αισθητική.
Παρουσίαση: Φώτης Ιγνατίου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Γρηγορόπουλος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΑΜΑ MEDIA PRODUCTIONS LTD
«Επαγγελματικός Προσανατολισμός» – κάθε Τρίτη στις 18.00 (13 επεισόδια)
Η σειρά στοχεύει στην ενημέρωση των υποψηφίων επαγγελματιών, των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών και των γονέων σχετικά με τη γνώση, τις σπουδές, την αγορά εργασίας, αλλά και τις αντιξοότητες που θα συναντήσουν στην πορεία για μια επιτυχημένη καριέρα. Παρουσιάζονται και αναδεικνύονται στοιχεία που αφορούν επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Σκηνοθεσία: Κώστας Ρωμανός
Εκτέλεση Παραγωγής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ FUNCTION PRODUCTIONS
«Ζωογραφία» – κάθε Τρίτη στις 18.30 (13 επεισόδια)
Μια χρηστική και ψυχαγωγική εβδομαδιαία εκπομπή για τα κατοικίδια ζώα και τη σχέση τους με τους ανθρώπους.
Παρουσίαση: Ελένη Κεφαλοπούλου
Σκηνοθεσία: Άρης Φωτιάδης
Εκτέλεση Παραγωγής: FASMA ΕΠΕ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται» - κάθε Σάββατο στις 16.00(13 επεισόδια)
Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων κοινωνικοοικονομικών ανακατατάξεων, εξελίξεων και αλλαγών που ολοένα αλλοιώνουν την εθνική μας φυσιογνωμία, τα ήθη και έθιμά μας, την γεωπολιτική ιδιομορφία μας. Στόχος της εκπομπής είναι να δείξει στον θεατή όχι μόνο επαγγέλματα μιας άλλης εποχής που χάνονται, αλλά και τη λειτουργία  μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Παρουσίαση: Νίκος Κωνστάντης
Σκηνοθεσία: Γιαχνής Δημήτρης
Παραγωγή: ΑΛΦΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.
«Η Γειτονιά μας τα Βαλκάνια» – κάθε Σάββατο στις 18.30 (24 επεισόδια).
Η σειρά μας ταξιδεύει σε όλες τις Βαλκανικές χώρες προκειμένου να γνωρίσουμε πολιτιστικά δρώμενα, σύγχρονες τάσεις, πτυχές της καθημερινής ζωής, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, αλλά και τα όνειρα και τις αγωνίες των πολιτών τους. Παράλληλα, γνωρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες της σύγχρονης Ελλάδας στην περιοχή, τα κοινά σημεία μεταξύ των λαών, τη συνύπαρξη και τη συμβίωση διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών.
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης
Παραγωγή: ΑΙΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ: ΚΑΛΕΣΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Δύο φορές ξένος» – κάθε Σάββατο στις 19.00 (12 επεισόδια).
Με σημείο εκκίνησης τη Συνθήκη της Λωζάνης μετά τη μικρασιατική καταστροφή και την υποχρεωτική μετακίνηση πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η σειρά διηγείται την ιστορία των πιο σημαντικών ανταλλαγών πληθυσμού του 20ου αιώνα. Συνδυάζοντας προσωπικές μαρτυρίες, πολιτική ανάλυση και σπάνιο αρχειακό υλικό, εξετάζει τα αίτια αυτών των μετακινήσεων και το πώς επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης, Γιούρι Αβέρωφ
Εκτέλεση Παραγωγής: ANEMON PRODUCTIONS
«Ιστορίες πραγμάτων» – κάθε Σάββατο στις 19.30 (13 επεισόδια).
Η παρουσίαση και η ουσιαστική κατανόηση της διαδικασίας παραγωγής αντικειμένων – αγαθών καθημερινής χρήσης, αποτελούν τον πυρήνα της σειράς.
Αφήγηση: Βίκυ Μπαρμπόρκα
Σκηνοθεσία: White Room
Εκτέλεση Παραγωγής: White Room
«Πρόβα γάμου» – κάθε Κυριακή στις 20.30 (20 επεισόδια).
Η σειρά καταγράφει μια από τις σημαντικότερες συμβάσεις και δεσμεύσεις της κοινωνίας μας, αυτή του γάμου. Πρωταγωνιστές είναι, κυρίως, νέα ζευγάρια που κατοικούν στην Ελλάδα ή τέλεσαν τον γάμο τους στη χώρα μας, ελληνικής ή ξένης καταγωγής, χριστιανοί ή μη, εύποροι ή χαμηλότερων εισοδημάτων, αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι τους.
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου, Δέσποινα Κονταργύρη, Χρήστος Μπάρμπας, Νίκος Νταγιαντάς, Seyfettin Tokmak
Εκτέλεση Παραγωγής: ONOS PRODUCTIONS
«Ένας μοντέρνος Παυσανίας» – κάθε Δευτέρα στις 18.00 (24 επεισόδια).
Μια σειρά περιηγήσεων του Γιάννη Βαρβιτσιώτη σε ιστορικούς τόπους. Επισκέπτεται γνωστούς ή και λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό αρχαιολογικούς χώρους, και μαζί με τον εκάστοτε συνομιλητή του επιχειρούν να εισαγάγουν τον θεατή στην ιστορία και τοπογραφία του κάθε τόπου. Ταξιδεύοντας μαζί τους ανακαλύπτουμε την γοητεία που ασκούν στον σημερινό επισκέπτη οι μοναδικοί αυτοί χώροι.
Παρουσίαση: Γιάννης Βαρβιτσιώτης
Σκηνοθεσία: Αναστάσης Αγάθος
Εκτέλεση Παραγωγής: URGH PRODUCTIONS
«Νυχτερινή βάρδια» – κάθε Τρίτη τα μεσάνυχτα (13 επεισόδια)
Στην εκπομπή παρουσιάζονται άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάθε επεισόδιο παρουσιάζει ένα διαφορετικό χώρο, έναν μικρόκοσμο που αν και είναι ζωντανό κομμάτι της πόλης, παραμένει ουσιαστικά άγνωστος στην πλειοψηφία των κατοίκων της.
Σκηνοθεσία: Νίκος Πανουτσόπουλος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Λογο-Τεχνία» – κάθε Τετάρτη στις 18.00 (13 επεισόδια)
Η εκπομπή καταδεικνύει τη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας και ποίησης. Παρουσιάζει την ιστορία και την πορεία του ελληνικού λόγου, της ποίησης και της λογοτεχνικής δημιουργίας στους αιώνες, βασισμένη σε μια επιλογή των πιο χαρακτηριστικών έργων των λογοτεχνών μας από την Άλωση έως σήμερα.
Σκηνοθεσία: Ηρώ Σγουράκη, Γιώργος Σγουράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ Ο.Ε.
«Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία» - κάθε Πέμπτη στις 18.00 (13 επεισόδια)
Οι δρόμοι μιας πόλης, της κάθε πόλης, είναι δεμένοι με τη ζωή μας. Στους δρόμους αυτούς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Κρύβουν την ιστορία μας, αλλά και ένα μέρος από την ιστορία της πόλης. Προσωπικότητες της ιστορίας, της επιστήμης και της τέχνης έχουν “χαρίσει” τα ονόματά τους σε αναρίθμητους κεντρικούς ή μη δρόμους της πρωτεύουσας. Σ’ αυτούς τους δρόμους θα “ταξιδέψουμε” μέσα από την εκπομπή.
Παρουσίαση: Θεοδώρα Βαρδαξή
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α. Ε.
«Μια μέρα μαζί» – κάθε Παρασκευή στις 18.00 (26 επεισόδια)
Η εκπομπή παρουσιάζει μια ολόκληρη μέρα από τη ζωή ενός ατόμου με αναπηρία. Παρουσιάζει τον τρόπο που ζει, εργάζεται και διασκεδάζει, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα φυσικά και κοινωνικά εμπόδια που υψώνονται μπροστά του προκειμένου να ανταποκριθεί στις καθημερινές δραστηριότητες που έχει επιλέξει.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος
Εκτέλεση Παραγωγής: TEAM WORK COMMUNICATION Ε.Π.Ε.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ
«Pedal» – κάθε Κυριακή στις 15.30 (15 επεισόδια).
Με όχημα το ποδήλατο, ο Λευτέρης Πλακίδας γυρίζει τον κόσμο και γνωρίζει ανθρώπους και τόπους, φέρνοντάς μας σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο του «Pedal».
Παρουσίαση: Λευτέρης Πλακίδας
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσουτσούλης
Εκτέλεση Παραγωγής: N-ORASIS Film 7 Video
«On the Road» – κάθε Κυριακή στις 20.00 (20 επεισόδια).
Μια ταξιδιωτική εκπομπή που απευθύνεται όχι μόνο στους φίλους του αυτοκινήτου και τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή συνταγή παρουσίασης μιας θεματικής εκπομπής, στοχευμένης αποκλειστικά στο μοντέλο του αυτοκινήτου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η εκπομπή ασχολείται με τον οδηγό. Ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο καλείται να ξεπεράσει φυσικά εμπόδια και τις ειδικές γνώσεις που οφείλει να επιδεικνύει σε ένα άγνωστο περιβάλλον.
Παρουσίαση: Αλέξης Καπλάνης
Σκηνοθεσία: Νίκος Μιστριώτης
Εκτέλεση Παραγωγής: XYZ PRODUCTIONS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...