Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Το τελευταίο μου τσιγάρο...

“Σβήσε το τσιγάρο. Μπορείς! Με ή χωρίς βοήθεια, νίκησε την εξάρτηση”. Με αυτή την προτροπή, η εκπομπή «Όλα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 16:30 στο MEGA, καλεί τους καπνιστές να κάνουν μια πράξη γενναιότητας για τους ίδιους και σεβασμού για τους γύρω τους.  

Στο στούντιο φιλοξενείται ένας αμετανόητος καπνιστής, που  καπνίζει περισσότερα από 35 χρόνια και δέχεται να κάνει μια εξέταση για να δει την «ηλικία» των πνευμόνων του και να έρθει έτσι αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα.  
Οι επιστήμονες  δεν μένουν στις γνωστές συνέπειες  του καπνίσματος. Αναδεικνύουν την  αδυναμία που γεννά η εξάρτηση από το τσιγάρο, τις επιπτώσεις στο  δέρμα των γυναικών και τη σεξουαλική ζωή των ανδρών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εγκυμοσύνη αλλά και στο λεγόμενο τριτογενές κάπνισμα, τον “αόρατο” δηλαδή καπνό του τσιγάρου που επικάθεται παντού.
Mια παρέα τεσσάρων νέων -καπνιστών και μη- “ανακρίνει” σε μια διαφορετική και ανατρεπτική συνέντευξη στο Γκάζι τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για την αδυναμία εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.
Επίσης, προβάλλεται η συνέντευξη που έκανε ο Μ. Κεφαλογιάννης στον ερευνητή Τζόναθαν Κο, ο οποίος ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καπνίσματος, όταν έχασε τον πατέρα του από σοβαρή ασθένεια των πνευμόνων 
Τέλος, οι ειδικοί αλλά και τρεις δημοφιλείς ηθοποιοί, που έχουν κόψει το κάπνισμα, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Αντώνης Καρυστινός και η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, μας μιλάνε για την διαδικασία διακοπής του καπνίσματος.  
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παρουσίαση: Μιχάλης  Κεφαλογιάννης
Αρχισυνταξία: Μιχάλης  Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
Επιμέλεια Εκπομπής: Θανάσης Τρομπούκης
Σκηνοθεσία: Δήμος Παυλόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Λίτσα Δελή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...