Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ANT1-Alpha: Ποιες εκπομπές κόβονται, ποιοι μένουν χωρίς δουλειά

the x factorImage by Sean MacEntee via FlickrΗ Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, εκτός από τα παιδιά της, «τρώει» και τα σόου της. Κάθε πρόγραμμα που χάνει κάτι από τη λάμψη του… έρχεται η στιγμή που μπαίνει στο χρονοντούλαπο της τηλεοπτικής ιστορίας. Πόσο μάλλον σε καιρούς Μεσοπρόθεσμου, που σε λίγο κανείς δεν θα ασχολείται με την ψυχαγωγική τηλεόραση, μια και οι διαφημιστές έπαψαν να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Με τις τηλεοπτικές σειρές που έρχονται να μετριούνται -με βία- στα δάχτυλα των δύο χεριών, σειρά εκτός σκαλέτας πολλών καναλιών παίρνουν τώρα και τα σόου.
Έρχεται η στιγμή που τα βαριούνται και οι ίδιοι οι συντελεστές τους. Κάπως έτσι έγινε και στο «X-Factor». Το μουσικό πρόγραμμα είναι ένα από τα πολλά που δεν πρόκειται να συνεχίσει για τέταρτη χρονιά. Δεν υπάρχουν σχέδια να πραγματωθεί ούτε καν στο δεύτερο μισό της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Λεβέντη, κανείς δεν φαίνεται «ορεξάτος» να καθίσει στη θέση του κριτή. Πρώτη, η Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία έχει δηλώσει κατά καιρούς ότι η τηλεόραση για εκείνη δεν είναι αυτοσκοπός.
Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες στο twitter της, σε ερώτηση τηλεθεατή για το αν θα υπάρχει «X-Factor 4», απάντησε άμεσα και χωρίς περιστροφές «όχι δεν θα υπάρχει», ενώ επεσήμανε ότι «θα υπάρχουν πολλά άλλα ωραία στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1». Η απόφαση του καναλιού να μη συνεχιστεί το εν λόγω πρότζεκτ δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα του κόστους της παραγωγής. Οι συζητήσεις για έναν ακόμη… γύρο δεν βρήκαν ανταπόκριση, όχι μόνο από τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του καναλιού, αλλά και από τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος φάνηκε αρκετά προβληματισμένος για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει τηλεόραση με το ίδιο κόνσεπτ για τέταρτη χρονιά.
Οριστική λήξη και για το «Next Top Model». Καλά τα καλλίγραμμα μοντέλα, οι φωτογραφήσεις και τα όνειρα, αλλά η πορεία του ριάλιτι την προηγούμενη σεζόν ήταν απογοητευτική. Ενας τρίτος κύκλος θα ήταν μάλλον αποτυχημένη απόπειρα, αφού τίποτα δεν προδιαγράφει μια καλή τηλεοπτική πορεία. Άλλωστε, η Τζένη Μπαλατσινού είναι η πρώτη που είπε ότι δεν θα συνεχίσει σε έναν επερχόμενο κύκλο.
Και οι «Real Housewives of Athens» απομακρύνθηκαν οριστικά από τον προγραμματισμό του καναλιού. Αν και οι «νοικοκυρές» περίμεναν το «πράσινο φως» για έναν δεύτερο κύκλο, τελικά δεν πήραν το πολυπόθητο «ναι». Και καθότι οι καιροί δυσκολεύουν όλο και περισσότερο, το πρότζεκτ καθίσταται μάλλον προκλητικό για τις αντοχές του τηλεθεατή.
Το «Big Brother» στον Alpha είναι, επίσης, ένα ακόμη τηλεοπτικό προϊόν που προκάλεσε πολλά σχόλια -κυρίως αρνητικά- τη σεζόν που έκλεισε. Το γεγονός ότι οι πτήσεις στον πίνακα των τηλεθεάσεων ήταν ιδιαίτερα χαμηλές έκανε τους υπευθύνους του καναλιού να πάρουν ακόμη πιο γρήγορα την απόφαση να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του «Big Brother 2» και να απαλλάξουν το κοινό από εγκλεισμούς παικτών και βαρετές διαδικασίες.
Ένα ακόμη ριάλιτι του καναλιού που γράφει τίτλους τέλους είναι το «Για λογαριασμό σας». Όσους «ξελάσπωσε» οικονομικά ο Νίκος Σαμοίλης ξελάσπωσε, καθώς από του χρόνου δεν θα υπάρχει στο πρόγραμμα. Η ειρωνεία, ωστόσο, της… τηλεοπτικής τύχης είναι ότι η εκπομπή που βοηθούσε τον κόσμο να βγει από οικονομικό αδιέξοδο έπεσε η ίδια «θύμα» της κρίσης!
Πηγή: Δημοκρατία

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...