Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τρεις νέες εκπομπές στην ΕΤ1

Με 3 νέες εκπομπές εμπλουτίζεται το πρόγραμμα της ΕΤ1. Πρόκειται για τον “εποχή των εικόνων” της οποίας ξεκινάει ο νέος κύκλος με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, το “Μήλα μου πράσινα”με τη Λενιώ Μυριβήλη και τη σειρά ντοκιμαντέρ “ΚΙΒΩΤΟΣ.gr”.


Την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 20.45 αρχίζει ο νέος κύκλος της εκπομπής «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ» με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου. Ο νέος κύκλος εκπομπών θα εστιάζει στην σημερινή εικαστική σκηνή, έτσι όπως επηρεάζεται τόσο από την κρίση, όσο και από τα νέα δεδομένα στην παραγωγή του καλλιτεχνικού έργου.
Η πρώτη εκπομπή φιλοξενεί τους αρχιτέκτονες Φοίβη Γιαννίση και Ζήση Κοτιώνη, οι οποίοι ήταν οι εκπρόσωποι της χώρας μας στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής 2010 στη Βενετία. Η εκπομπή παρουσιάζει το Ελληνικό Περίπτερο, αλλά και το γενικότερο ύφος της Μπιενάλε. Επίσης, παρουσιάζεται το έργο της Διοχάντη στην Ελευσίνα, το οποίο στάθηκε αφορμή για την εκλογή της να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην φετινή Μπιενάλε Βενετίας 2011.

Μια νέα σειρά με τίτλο «ΜΗΛΑ ΜΟΥ ΠΡΑΣΙΝΑ», κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 10:30. Πρόκειται για μια σειρά οικολογικού ντοκιμαντέρ 13 επεισοδίων, που εξετάζει τα βασικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα, εστιάζοντας στην καθημερινότητα και τον οικολογικό τρόπο διαβίωσης. Η Λενιώ Μυριβήλη, ακαδημαϊκός με βαθιές οικολογικές ανησυχίες, ταξιδεύει στην Ελλάδα και συναντά 45 χαρισματικές προσωπικότητες, που έκαναν την οικολογία πράξη. Τις θεματικές των επεισοδίων πλαισιώνουν επιστημονικά πάνω από 40 ακαδημαϊκοί, φορείς αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Στο πρώτο επεισόδιο η εκπομπή παρουσιάζει τον Δημήτρη Γεώργα, έναν από τους πρώτους βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα και τον Θωμά Ντούμα που ασχολείται εδώ και 10 χρόνια με τη βιολογική κτηνοτροφία. Μέσα από τις δύο αυτές ιστορίες, ανακαλύπτουμε πώς η αγάπη για τη φύση υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Μια ακόμα σειρά ντοκιμαντέρ, με τίτλο «ΚΙΒΩΤΟΣ.GR» αρχίζει την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 18.00. Η σειρά καταγράφει πρωτοβουλίες από όλη τη χώρα και όλους τους τομείς, από ανθρώπους που είχαν πρωτότυπες ιδέες και τις εφάρμοσαν δημιουργικά.
Στο πρώτο επεισόδιο, η «Κιβωτός» ταξιδεύει στη Βέροια και την διάσημη βιβλιοθήκη της, η οποία διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες τίτλους, χιλιάδες μέλη και υπηρεσίες που την κάνουν να ξεχωρίζει διεθνώς. Πρόσφατα μάλιστα κατάφερε να εντυπωσιάσει ακόμα και το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, που την τίμησε με ειδικό βραβείο. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο πολυμήχανος διευθυντής Γιάννης Τροχόπουλος που κατόρθωσε κυριολεκτικά να αλλάξει τον μορφωτικό χάρτη της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...