Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ - ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ο 12ος κύκλος στο Star

Ο νέος 12ος κύκλος επεισοδίων της δεύτερης μακροβιότερης αστυνομικής σειράς, με φανατικούς τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο επιστρέφει στο Star!


Από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία εγκλημάτων, που απαιτούν μια πιο εξειδικευμένη ματιά στην ψυχολογία του δολοφόνου: είναι τα εγκλήματα πάθους. Τα κίνητρα μπορεί να είναι τόσο περίπλοκα όσο η ίδια η ανθρώπινη φύση και οι διαπροσωπικές σχέσεις.


Τι είναι αυτό που μετατρέπει έναν πολύ ερωτευμένο άνθρωπο σε εγκληματία; Ποια εμπειρία ματώνει την ψυχή και οπλίζει το χέρι; Ο Έλιοτ Στάμπλερ, η Ολίβια Μπένσον και ο Τζον Μουνχ, η ειδική ομάδα του «Νόμος και τάξη» επικοινωνούν με αυτούς που οι υπόλοιποι αφορίζουν, για να βρουν τον ένοχο.

Αφουγκράζονται καρδιές, συμβιώνουν στα γεγονότα και συναρμολογούν την τελική εικόνα της κάθε υπόθεσης. Τα «Γιατί;» ποτέ δεν έχουν άμεση απάντηση. Όμως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Κρις Μελόνι, Μαρίσκα Χάργκιταϊ, Ρίτσαρντ Μπέλζερ, Νταν Φλόρεκ, Άις – Τι

Όταν στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999 έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ,  όλοι πίστευαν πως «θα πάει καλά» αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 15 χρόνια μετά, θα εξακολουθούσε να  σημειώνει επιτυχία και να αποτελεί φαινόμενο στην παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία.
Το «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων υποψηφιοτήτων για ΕΜΜΥ (11 στον αριθμό), έχει αποσπάσει και πολλά-πολλά άλλα βραβεία.

Ο δημιουργός της σειράς Ντικ Γουλφ είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο concept από το 1986. Αφορμή ήταν ένα άγριο έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα που είχε συγκλονίσει την αμερικανική κοινωνία.  Θέλοντας να ερευνήσει βαθύτερα την ψυχολογία των ερωτικών εγκλημάτων αλλά και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, δημιούργησε το «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα» 13 χρόνια αργότερα.


Το πως θα ονομαζόταν η νέα σειρά ήταν σπαζοκεφαλιά για τον Ντικ Γουλφ, τους παραγωγούς και το κανάλι NBC. Αρχικά είχαν σκεφθεί να την ξεχωρίσουν από την  πρωτότυπη σειρά «Law and Order» και ο τίτλος της να είναι «Sex Crimes», φοβούμενοι μια αποτυχία που θα συνδεόταν με ένα επιτυχημένο προϊόν. Ο Ντικ Γούλφ επέμενε να υπάρχει στον τίτλο και το «Law and Order» και έτσι η χρυσή τομή βρέθηκε με τον τίτλο «Law and Order : Special Victims Unit» που έκανε αναφορά στην αστυνομική δύναμη που αναλάμβανε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Τα εξωτερικά γυρίσματα της σειράς γίνονται στη Νέα Υόρκη, γενέτειρα του δημιουργού Ντικ Γουλφ και σύμφωνα με τον ίδιο «το τέλειο σκηνικό, μια λαμπερή πόλη, με αντιθέσεις και μια σκοτεινή πλευρά, τόσο γοητευτική αλλά και τόσο επικίνδυνη».
Για τα εσωτερικά γυρίσματα επιλέχθηκε το κτίριο που φιλοξενεί το αρχείο του τηλεοπτικού δικτύου NBC, στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϋ.

Κατά τη διάρκεια του κάστινγκ, οι παραγωγοί κατέληξαν εύκολα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, όταν η Μαρίσκα Χάργκιταϊ και ο Κρίστοφερ Μελόνι έκαναν μαζί μια σκηνή.  Όταν αποχώρησαν οι ηθοποιοί ο Ντικ Γουλφ δήλωσε «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιους θα επιλέξουμε».
Η επιλογή τους δικαίωσε καθώς η πρωταγωνίστρια Μαρίσκα Χάγκιταϊ ήταν υποψήφια 8 φορές για ΕΜΜΥ και τελικά κέρδισε το EMMY «Καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά» το 2006, η πρώτη ηθοποιός από τις σειρές «Νόμος και Τάξη» που έλαβε μια τέτοια ξεχωριστή τιμή, και Χρυσή Σφαίρα το 2005. Έχει προταθεί για το βραβείο της «Καλύτερης δραματικής ηθοποιού» στα “Screen Actors Guild Awards” τις χρονιές 2004, 2006, 2007, 2009, 2010,2011.

Ο ηθοποιός Πίτερ Χέρμαν, που έχει υποδυθεί σε κάποια επεισόδια τον δικηγόρο Τρέβορ Λάνγκαν, είναι στην πραγματικότητα ο σύζυγος της Μαρίσκα Χάργκιταϊ.
Το 2007 το ρώσικο δίκτυο NTV αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς και γύρισε το δικό του «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα», που αποτελούταν από 12 ωριαία επεισόδια.
Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «Tv Guide», πολλές φορές οι πρωταγωνιστές της σειράς δέχονται τις ευχαριστίες ανθρώπων, που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας, επειδή παρουσιάζουν τέτοιου είδους ιστορίες με σεβασμό και αληθοφάνεια.
Μετά από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2001, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ζήτησε να αλλάξουν τα πλάνα με  τους «Δίδυμους Πύργους» από τους τίτλους της σειράς.
Στις ΗΠΑ προβάλλεται ο 15 κύκλος.

Στο τέλος του 12ου κύκλου ο Κρις Μελόνι, αποχώρησε από τη σειρά.
Ο 12ος κύκλος, αμερικανικής παραγωγής 2010 – 2011, αποτελείται από 24 επεισόδια.
Έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 και ολοκληρώθηκε στις 18 Μαΐου 2011. Τη σεζόν παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περίπου 9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Σε αυτό τον κύκλο εμφανίζονται σε ρόλους γκεστ σταρ  3 ηθοποιοί ελληνικής καταγωγής.
- Η βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Ολυμπία Δουκάκις (Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού).
- Η παραγωγός των μεγάλων εμπορικών κινηματογραφικών επιτυχιών Mammα Mia, Γάμος Αλα Ελληνικά και σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον.
- Ο δύο φορές υποψήφιος για ΕΜΜΥ, Τζον Στάμος, γνωστός στο ελληνικό κοινό από την οικογενειακή κωμωδία της δεκαετίας του ’90,  Full House.

Σε γκεστ ρόλους θα δούμε επίσης τους :
- O βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, Τζέρεμι Άιρονς (Η ερωμένη του Γάλλου λοχαγού, Το γύρισμα της τύχης, Λολίτα, Μαντάμ Μπάτερφλαϊ, Μοιραίο Πάθος, Το σπίτι των πνευμάτων)
-Η βραβευμένη με Όσκαρ, Μάρσια Γκέι Χάρντεν (Πόλοκ, ο ασυμβίβαστος)
-Η 2 φορές υποψήφια για Όσκαρ, Τζοάν Κιούζακ (Εργαζόμενο Κορίτσι, In & Out)
- Ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τέρενς Χάουαρντ (Hustle & Flow, Crash)
-Η 8 φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Ντέμπρα Μέσινγκ (Γουίλ και Γκρέις)
-Ο 5 φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα, Πίτερ Στράους (Κάιν και Άβελ)
-Η 2 φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Μαρία Μπέλο (Το τέλος της βίας)
-Η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, (Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι, Party of Five)
-Εμφανίζονται επίσης οι ηθοποιοί Γκλόρια Ρούμπεν (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα) και Άλεξ Κίνγκστον, που πρωταγωνιστούσαν στην πολυβραβευμένη σειρά, που είχε προβληθεί από το Star, «Στην Εντατική».
- Η Ρόουζ Μακ Γκόουαν, γνωστή στο ελληνικό κοινό από τις σειρές του Star «Οι μάγισσες» και «Nip/Tuck».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...