Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Όλα για την Υγεία mou»: Τι φράζει τα αγγεία μας και πώς ανοίγουν

Οι αρτηρίες μπορεί να παρομοιαστούν με σωλήνες που στέλνουν το αίμα από την καρδιά στο σώμα μας και οι φλέβες με σωλήνες που το επιστρέφουν στην καρδιά. 

Χωρίς αυτή την ομαλή κυκλοφορία, δεν υπάρχει ζωή. 

Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από τα αγγεία συνολικού μήκους 96 χιλιάδων χιλιομέτρων – ή αλλιώς όσο είναι δυόμιση φορές η περίμετρος της γης-, τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία που παρεμβάλλονται μεταξύ αρτηριών και φλεβών.  

 
Η υγεία των αγγείων, των αρτηριών και των φλεβών μπαίνει στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στις 17.50 από το MEGA. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η βιολογική ηλικία ενός ανθρώπου μπορεί να διαφέρει από την ηλικία των αγγείων του, καθώς παράγοντες όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη σωματικής άσκησης, τα αυξημένα λιπίδια στο αίμα αλλά και παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, επιβαρύνουν σε σημαντικό βαθμό την υγεία των αγγείων και  προκαλούν αρτηριοσκήρυνση και στένωση των αγγείων που υπάρχουν σε όλο το σώμα. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η γήρανση των αγγείων  ξεκινά ήδη από την παιδική ηλικία!  Η υγεία των φλεβών, από την άλλη πλευρά, επηρεάζεται  από παράγοντες όπως η κληρονομικότητα και ο τρόπος ζωής, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται παθήσεις όπως κιρσοί, ευρυαγγείες και φλεβική ανεπάρκεια.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στη λεγόμενη νόσο των καρωτίδων και στο ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, στον ρόλο των φαρμάκων και των stent στην αντιμετώπιση των αγγείων που έχουν φράξει καθώς και στις λύσεις που προσφέρονται σήμερα για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...