Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

«Έφυγε» από τη ζωή ο «πάτερ φαμίλιας» της σειράς «Γουόλτονς»

Ο Ραλφ Γουέιτ, ο αμερικανός ηθοποιός που ταυτίστηκε με τον ρόλο του πατέρα στην οικογενειακή σειρά της δεκαετίας του 1970 «Οι Γουόλτονς», απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.


Σε ηλικία 86 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ραλφ Γουέιτ, ο ηθοποιός που ταυτίστηκε στη συνείδηση του κοινού με τον ρόλο του  «πατέρα» της οικογενειακής σειράς «Οι Γουόλντονς» που προβαλλόταν από το 1971 έως το 1981.


Για περίπου δέκα χρόνια, από το 1972 έως το 1981, ο Ραλφ Γουέιτ υποδύθηκε τον Τζον Γουόλτον Σίνιορ, τον καλοσυνάτο πατέρα της αμερικανικής οικογένειας που ζούσε σε μια αγροτική περιοχή της Βιρτζίνια κατά την περίοδο του οικονομικού κραχ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ερμηνεία του στην συγκεκριμένη σειρά του χάρισε μία υποψηφιότητα  για το ΕΜΜΥ πρώτου ανδρικού ρόλου το 1978.

Ο Γουέιτ είχε παίξει σε πολλές ταινίες (μεταξύ άλλων έκανε τον συνεργάτη του Σταλόνε στο «Βαρομετρικό χαμηλό» αλλά και τον πατέρα του Κόστνερ στον «Σωματοφύλακα»), ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε συμμετέχει στις τηλεοτπικές σειρές NCIS και Days of our lives.

Απόφοιτος του πανεπιστημίου Μπάκνελ, ο γεννημένος στο Γουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης  αμερικανός ηθοποιός έκανε επαγγελματικά το ντεμπούτο το 1960 παίζοντας στο θεατρικό έργο «Το μπαλκόνι». Ο κινηματογράφος ήρθε μερικά χρόνια αργότερα με β' ρόλους σε δημοφιλείς ταινίες όπως ο «Λουκ Τζάκσον: ο μεγάλος δραπέτης» (1968).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...