Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

«Έρευνα»: Το τέλος της λιτότητας;

Ένα ταξίδι στην Ευρώπη, την ήπειρο της λιτότητας, κάνει η «Έρευνα», την ερχόμενη Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013. Οικογένειες στην Αθήνα, την Ρώμη και την Λισσαβώνα, συγκρίνουν την εμπειρία τους, τις επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας στην ζωή τους.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Lorenzo Bini Smagi, παρουσιάζει το παρασκήνιο των αποφάσεων που πάρθηκαν στα κρίσιμα χρόνια 2010-2012, αποκαλύπτει ποιοί και γιατί επιδίωκαν την έξωση της Ελλάδας από το ευρώ και μιλά, αυτοκριτικά, για τα λάθη στην πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε.

Ο καθηγητής του LSE Paul De Grauwe παρουσιάζει στον Παύλο Τσίμα τα στοιχεία της τελευταίας έρευνάς του για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην ευρωζώνη και την βαριά κληρονομιά που αφήνει πίσω της για τις δεκαετίες που έρχονται.

Τέλος, στο Βερολίνο, η «Έρευνα» παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού και θέτει σε στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων το ερώτημα: να περιμένουμε αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη ή όχι; Πλησιάζει το τέλος της εποχής της λιτότητας ή όχι;
  
«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 23:40 στο MEGA
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...