Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Βασίλης Καλλίδης: Κατσαρόλες και τηγάνια στον Λούσιο ποταμό

Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια. Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική. 

Tο Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 20:00, με αφορμή την 30η γιορτή του Κάστανου, στην Καστάνιτσα της Κυνουρίας, ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει στην Αρκαδία.

Με συνοδεία την τοπική θεατρική ομάδα γνωρίζει την Τρίπολη. Στη συνέχεια, ταξιδεύει στη γραφική ορεινή Αρκαδία για extreme καταστάσεις, που περιλαμβάνουν βόλτα με γουρούνες και rafting στον Λούσιο ποταμό. Από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια του Chef θα παρελάσουν αβγόφετες με φρέσκο γάλα, ψητά κυδώνια, ζυμαρικά με λουκάνικα πορτοκαλιού, ψαρονέφρι με μπαλσάμικο, μια υπέροχη χειμερινή σαλάτα και γλυκό κολοκύθας με blueberries.

Αποκορύφωμα της επίσκεψής του στην Αρκαδία, η γιορτή στην Καστάνιτσα. Εκεί, δοκιμάζει όλων των ειδών τις καστανολιχουδιές, μαθαίνει για την ξεχασμένη πανάρχαια τσακώνικη διάλεκτο, μαγειρεύει, με παρέα, την τοπική φασολάδα με μακαρόνια και διασκεδάζει σε ένα μοναδικό Τσακώνικο γλέντι.

«Νόστιμη  γη» με τον Βασίλη Καλλίδη: Γιατί το ταξίδι άνοιγει την όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...