Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ το ''Hatfields & ΜcCoys''

Δύο από τους πιο δημοφιλείς πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, ο Κέβιν Κόστνερ και ο Τομ Μπέρεντζερ πρωταγωνιστούν στην πολυβραβευμένη μίνι τηλεοπτική σειρά ''Hatfield&McCoys'' που θα προβάλλει το Mega στις 7, 8 και 9 Ιανουαρίου στις 22.30 στο MEGA. Κεντρικό θέμα της είναι η πραγματική βεντέτα δύο ιστορικών οικογενειών της Αμερικής, που γαλούχησε ένα έθνος και γέννησε ένα μύθο. 


Η μίνι σειρά Hatfield & ΜcCoys, παραγωγής του 2012 χαρακτηρίστηκε ως '' μια τηλεοπτική δουλειά επικών διαστάσεων” κυριολεκτικά και μεταφορικά : Εχοντας στις ''αποσκευές'' της βραβεία σε μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Χρυσές Σφαίρες και τα ΕΜΜΥ, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία της αμερικάνικης καλωδιακής τηλεόρασης, καθώς το πρώτο της μέρος παρακολούθησαν 13,9 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από έγκριτα έντυπα όπως η New York Post και οι Los Angeles Times.


Κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι οι αρχηγοί δύο αντίπαλων οικογενειών, ο Ντέβιλ Ανς Χάτφιλντ από τη Δυτική Βιρτζίνια και ο Ράνταλ Μακ Κόι (Μπιλ Πάξτον) από το γειτονικό Κεντάκι : Παρότι στενοί φίλοι και συμπολεμιστές στον αμερικάνικο εμφύλιο, κατέληξαν στη συνέχεια θανάσιμοι εχθροί.

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση των δύο αντρών εμφανίστηκαν όταν κατά το τέλος του πολέμου, το 1865, ο Χάτφιλντ λιποτάκτησε, αφήνοντας τον ΜακΚόι να αιχμαλωτιστεί. Ακολούθησε μια δικαστική διαμάχη για μια έκταση γης που πόλωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα, ενώ το πρώτο θύμα της βεντέτας ήταν ο Χάρμον Μακ Κόι, αδελφός του Ράνταλ, με τις υποψίες για τη δολοφονία να βαραίνουν τον θείο του Ντέβιλ Ανς, Τζιμ Βανς (Τομ Μπέρεντζερ).

Τα πράγματα ξέφυγαν τελείως όταν ο Ράνταλ κατηγόρησε τον ξάδελφο του Ντέβιλ Ανς ότι του έκλεψε ένα...γουρούνι, αλλά η έχθρα κορυφώθηκε όταν η όμορφη κόρη του Ράνταλ, Ροζάνα, γνώρισε και ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τον μεγαλύτερο γιο του Ντέβιλ Ανς, τον Τζόνσι.

Αυτός ο έρωτας θα γίνει αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη διχόνοια, ακόμα βαθύτερο μίσος και ακόμα περισσότερο αίμα. Η βεντέτα κράτησε δεκαετίες ολόκληρες και πήρε τέτοιες διαστάσεις που απασχόλησε ακόμα και τα πρωτοσέλιδα του Ευρωπαϊκού τύπου της εποχής, ενώ έφερε σε διαμάχη και τους Κυβερνήτες των δυο πολιτειών, της Δυτικής Βιρτζίνια και του Κεντάκι, που απείλησαν ο ένας τον άλλον με πόλεμο, αναγκάζοντας το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επέμβει για να αποτρέψει έναν ακόμη εμφύλιο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...